Telefon Yavaş Şarj Oluyorsa Ne Yapmalısınız?

Telefonun yavaş şarj olması çok sıkıcı bir durum. Üstelik bazı yeni telefonlar bile yavaş şarj oluyor. Yavaş şarj olma sorunu batarya, şarj kablosu veya şarj cihazıyla alakalıdır. Ancak, telefon şarjı yavaş doluyorsa başka nedenleri de olabilir. Peki telefon şarjı yavaş doluyorsa ne yapmalısınız? Birkaç basit yöntemle telefonun daha hızlı şarj etmesini sağlayabilirsiniz.

Telefon Yavaş Şarj Oluyor!

Telefon yavaş şarj oluyor.

Telefonun telefonun yavaş şarj olması genellikle basit bir nedene dayanıyor olabilir. Birkaç basit adımla telefonu daha hızlı şarj edebilirsiniz. Hızlı çözüm için telefon nasıl hızlı şarj edilir? yazısını okuyabilirsiniz. “Telefon hiç şarj olmuyorsa, telefon şarj olmuyor sayfasından bilgi alabilirsiniz.” Telefon durup dururken yavaş şarj olmaya başladıysa, sebeplerini öğrenerek kendiniz bir çözüm yolu bulmak istiyorsanız, işte telefon şarjının yavaş dolmasının nedenleri.

Telefon Çok Yavaş Şarj Oluyor!

Telefon şarjı yavaş doluyorsa bir şarj veya kablo arızasına işaret ediyor olabilir veya bataryası bitmiş olabilir. Bataryayı, şarj kablosunu veya şarj cihazını değiştirmeden önce, şu ihtimalleri göz önüne alın ve kontrolleri yapın.

1-Şarj Kablosu ve Adaptörünü Kontrol Edin

Telefon yavaş şarj oluyor.

Telefonunuzla birlikte gelen orijinal şarj kablosunu ve adaptörünü kullanmaya özen gösterin. Yan sanayi ürünler, şarj hızını olumsuz etkileyebilir ve hatta cihazınıza zarar verebilir. Eğer orjinal şarj aleti ve kablosu kullanıyorsanız, şarj aletinin bozuk olma veya kablonun içten kopuk olma ihtimalini değerlendirerek değiştirip test edin.

2-Şarj Girişini Temizleyin

Telefon yavaş şarj oluyor.

Tozlanan ve pislenen şarj portları telefonun şarjının yerine tam oturmasını engelleyerek şarj bağlantısının doğru yapılmasını kısıtlar. Bu nedenle şarj girişinin temiz olduğuna emin olun. Şarj portunun için genellikle koli bandı ile temizleniyor. İçine koli bandını yapıştırın ve bir kulak çubuğu ile hafifçe içeri itin. Koli bandını çıkarırken tozların bir kısmını alacaktır. Ancak, şarj portunun iç kısımları iyice temizlemek için bir telefoncudan yardım almak gerekebilir.

3-Telefonun Güncel Olmasını Sağlayın

Telefon yavas sarj oluyor.

Eski telefon sürümleri telefonun yavaş şarjda kalmasına neden olabilir. Android telefonda yeni bir güncelleme olduğunu kontrol etmek için ayarlar/yazılım güncelleme kısmına giderek kontrol edin. “Detaylı bilgi almak için telefon güncellemesi nasıl yapılır? sayfasını ziyaret edebilirsiniz.”

4-Telefonu Güvenli Modda Açmayı Deneyin

Telefon yavas sarj oluyor.

Güvenli mod, telefonun içindeki birçok programı ve eklentiyi pasif bırakır. Bu da şarjın hızlı olmasını sağlar. Eğer telefon güvenli modda çok hızlı şarj oluyorsa, telefonun yavaş şarj olmasına neden olan bir program vardır. Kullanmadığınız, gereksiz pogramları bulup silerek Android telefonu daha hızlı şarj edebilirsiniz. “Güveli modu açmak için güvenli modda yeniden başlatma sayfasını ziyaret edebilirsiniz.”

5-Eski Batarya Telefonun Yavaş Şarj Olmasına Neden Olabilir

Telefon çok yavaş şarj oluyor.

Telefonunuzun bataryası ömrünü tamamlamış olabilir. Bu durumda bataryayı değiştirmeniz gerekebilir. Telefonun bataryası eski ise yavaş şarj olma nedenlerine bu olasılığı da ekleyebilirsiniz.

6-Kalibrasyon Sorunları Yavaş Şarja Neden Olabilir

Telefon çok yavaş şarj oluyor.

Kalibrasyon, aslında bataryanın yazılımla olan iletişimini yeniden düzenleme işlemidir. Telefonunuzun batarya seviyesi göstergesi, bataryanın içindeki bir çip tarafından gönderilen sinyallere göre çalışır. Zamanla bu sinyallerde küçük sapmalar oluşabilir ve telefonunuzun bataryası olduğundan daha az veya daha fazla olduğunu gösterebilir.

Şarj Kalibrasyonu, bu sapmaları düzeltmeyi amaçlar. Bazen batarya yazılımı bozulduğunda yanlış şarj seviyesi gösterir. Bataryayı tamamen bitirip tekrar şarj ederek kalibrasyon yapabilirsiniz.

7-Fazla Enerji Tüketimi

Telefon şarjı yavaş doluyor.

Arka planda çalışan uygulamalar, bataryayı hızlı tüketerek şarj hızını düşürebilir. Bu uygulamaları kapatarak veya durdurarak yavaş şarjdan bir miktar kurtulabilirsiniz. Ayrıca güç tasarrufu modunu etkinleştirerek sorunu çözebilirsiniz. Android telefonlarda ayarlar/uygulamalar/durmaya zorla adımları ile programı durdurabilirsiniz.

8-Hızlı Şarj Özelliğinin Açık Olduğuna Emin Olun

Şarj çok yavaş doluyor.

Telefonunuzun hızlı şarj özelliği varsa, etkin olduğundan emin olun. Android telefonlarda ayarlar/pil menüsünden hızlı şarj ayarlarını kontrol edebilirsiniz. “Android versiyonuna göre yolu değişebilir.” Ayarlar/pil/şarj etme ayarları/hızlı şarjı açık konumuna getirin.

Ayrıca, yeni Android versiyonlarda pil ayarlarından arka plan kullanım sınırlarından, kullanılmayan uygulamaları uyku moduna alarak telefonun yavaş şarj olmasını engelleyebilirsiniz.

9-Telefonun Isınması Yavaş Şarja Neden Olur

Şarjım çok yavaş doluyor.

Telefonda çok fazla uygulamanın açık olması hem şarj süresini uzatır, hem de ısınmaya yol açar. Isınma, telefonun yavaş çalışmasına ve yavaş şarj olasına yol açabilir. Telefonu serin bir yere koyun ve açık programları kapatın.

Telefon Şarjı Yavaş Doluyorsa Başka Neler Yapabilirsiniz?

  • Farklı bir priz veya güç kaynağı deneyin. Şarj adaptörünün veya prizin sorunlu olması da yavaş şarjın nedeni olabilir.
  • Kablosuz şarjı deneyin. Eğer telefonunuz kablosuz şarjı destekliyorsa, bu özelliği kullanarak şarj hızınızı karşılaştırabilirsiniz.
  • Servise başvurun. Yukarıdaki çözümleri denemenize rağmen sorun devam ediyorsa, telefonu bir yetkili servise götürmeniz en doğrusu olacaktır.

Sonuç

Özetle, telefonunuzun yavaş şarj olmasının birçok nedeni olabilir. Bu nedenleri test ederek sorunu çözebilirsiniz. Eğer teknik konularda kendinize güvenmiyorsanız, bir telefon tamircisinden bilgi alabilirsiniz.

Yukarıdaki bilgiler genel olarak Android telefonlar içindir. Ancak, her telefon modeli için farklı çözümler gerekebilir. Telefonunuzun marka ve modeline göre farklı çözüm yolları da olabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Android telefonun yavaş şarj etmesi ile ilgili en çok sorulan soruları aşağıda yanıtladık. Diğer sorularınızı yorum yaparak sorabilirsiniz.

Samsung Telefon Yavaş Şarj Oluyor Ne Yapmalıyım?

Samsung telefonarın yavaş şarj olmasının bir çok nedeni olabilir. Gereksiz programları silerek işe başlayın. İşe yaramıyorsa, orjinal bir şarj aleti ve kablosu kullanın.

Neden Telefon Yavaş Şarj Oluyor Yazıyor?

Bazı telefonlarda hızlı şarj özelliği olmasına rağmen “telefon yavaş şarj oluyor” yazabilir. Telefonun kablosunun yerine oturduğuna emin olun. Gerekiyorsa şarj soketini temizleyin. Orjinal şarj aleti kullanın.

Telefonum Yavaş Şarj Olmaya Başladı Ne Yapmalıyım?

Çok fazla uygulama yüklenmiş olabilir. Ayrıca bataryası eskimiş olabilir.

Telefon Aşırı Yavaş Şarj Oluyor

Telefonun aşırı yavaş şarj olması genellikle şarj cihazı ve şarj kablosu ile ilgili bir durumdur. Öncelikle kaliteli bir şarj kablosu deneyin. Başka bir şarj cihazı ile şarjı test edin. Telefon eski ise batarya eskimiş de olabilir.

Batarya Yavaş Şarj Oluyor

Telefonun bataryasını yenileyin. Yenileme yapmadan önce farklı bir kablo ve şarj cihazında şarj testi yapın.

Şarj Kablosu Yavaş Şarj Ediyor

Genellikle kopuk kablolar yavaş şarja neden olabilir. Kaliteli ve sağlam bir şarj kablosu kullanın. Kısa şarj kablolarını tercih edin.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir