Şarjlı Süpürge Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Eğer standart elektrikli süpürgelerden dikey şarjlı süpürgeye ilk kez geçiş yapacaksanız, sıkı durun. Çok farklı bir deneyim sizi bekliyor. Eğer geçiş için hazır değilseniz, bu yazı size faydalı olabilir. Dikey süpürge alırken nelere dikkat edilmeli, dikey süpürge mi normal süpürge mi almalısınız? her yönden değerlendirdik.

Şarjlı Süpürgeler

Şarjlı süpürge.
Şarjlı süpürge.

Teknolojinin ilerlemesiyle beraber, klasik süpürgelerin yerine dikey süpürgeler, günlük hayatımıza giriş yaptı. Şarjlı ve dikey elektrikli süpürgeler, geleneksel elektrikli süpürgelerden farklı olarak hijyen konusunda daha iyi bir performans sergilemekte ve artık yüksek emiş gücü sağlayabilmektedir.

Şarjlı süpürgeleri geleneksel süpürgelerden ayıran en belirgin özellik, kolay kullanımı ve ulaşılması güç noktaları bile temizleyebilmesidir. Hafif olması, kolay hareket ettirilebilmesi ve aydınlatma başlıklarının da yardımıyla daha detaylı temizlik yapma imkanı sağlıyor.

Son dönemde birçok kullanıcı, geleneksel elektrikli süpürgelerden vazgeçerek, dikey elektrikli süpürgeleri kullanmayı tercih ediyor. Ev temizliği, oldukça zorlayıcı bir iştir, özellikle çalışan bireyler için hayatı daha da zorlaştıran bir faktördür. Bu nedenle, elektrik tasarrufu da sağlayarak, günlük ev temizliği işlerini dikey elektrikli süpürgeler ile daha kolay hale getirebilirsiniz.

Dikey Şarjlı Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şarjlı süpürge alırken nelere dikkat edilmeli?
Şarjlı süpürge alırken nelere dikkat edilmeli?
  • Ağırlık
  • Fiyatlar
  • Led ışıklar
  • Pil ömrü
  • Emiş gücü
  • Aksesuarlar
  • Ses seviyesi
  • Şarj olma süresi
  • Filtreleme sistemi
  • Kullanım süresi
  • Servis ve garanti
  • Kullanıcı deneyimleri ve yorumlar

Şarjlı Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

dikey supurge alirken nelere dikkat etmeli

Bir dikey şarjlı süpürge alırken nerele dikkat etmelisiniz? aşağıda açıkladık. Ayrıca, dikey süpürge mi normal süpürge mi almaya karar veremediyseniz, sayfanın sonunda karşılaştırma yaptığımız başlığı da beğenebilirsiniz.

1-Hafif Şarjlı Süpürgeleri Tercih Edin

Bir şarjlı süpürge alırken ilk dikkat etmeniz gereken şeylerden biri süpürgenin ağırlığı. Şarjlı, dikey süpürgeler genellikle 2 ila 4 kg. ağırlığındadır. Klasik elektrik süpürgelerinde 1 kg. altında bir parça kaldırırken, dikey süpürgelerde bunun 3, 4 katı ağırlıkla temizliğe devam etmeniz gerekecek.

Şarjlı süpürgelerin kısa kullanım süresi, sizin temizlik esnasında daha hızlı hareket etmenizi gerektirebilir. 3-4 kiloluk bir süpürgeyi 40 dakika boyunca sürekli hareket ettirmek, oldukça yorucu olacaktır. Bu nedenle, mümkün olduğunca hafif bir dikey süpürge, daha kolay temizlik yapmanıza yardımcı olabilir. Özellikle narin yapılı ve yaşlı insanlar için hafif, şarjlı süpürgeler kullanışlı olur. Bu nedenle 2 ila 3 kg. arasındaki süpürgeler iyi bir seçim olacaktır.

2-Dikey Şarjlı Süpürge Fiyatları

Genel olarak, şarjlı süpürgelerde fiyat, ürünün özellikleri, performansı ve markasıyla yakından ilişkilidir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir model seçmek için farklı marka ve modelleri karşılaştırarak seçim yapmalısınız. Dikey süpürgenin fiyatını belirleyen faktörler şunlardır.

  • Marka ve Model: İyi bilinen, reklamı yapılan, güvenilir markaların ürünleri genellikle daha yüksek bir fiyat etiketine sahiptir.
  • Teknolojik Özellikler: Şarjlı süpürgelerde bulunan teknolojik özellikler, fiyatları üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Örneğin, daha güçlü motorlar, daha uzun pil ömrü, gelişmiş filtreleme sistemleri ve daha fazla aksesuar, fiyatı arttırabilir.
  • Pil Kapasitesi: Pil kapasitesi, bir şarjlı süpürge kullanım süresini etkiler. Daha büyük pil kapasitesine sahip modeller genellikle daha fazla temizlik süresi sunar, ancak aynı zamanda daha yüksek fiyata sahip olur.
  • Aksesuarlar: Genellikle ek temizleme, yıkama başlıkları, fırçalar ve diğer aksesuarlarla birlikte gelir. Daha fazla aksesuar içeren modeller genellikle daha pahalıdır. Bazı modellerde bunların bir kısmı ilave ücret ödenerek alınabiliyor.
  • Garanti ve Destek Hizmetleri: Üretici tarafından sunulan daha uzun garanti süreleri ve müşteri destek hizmetleri de fiyatı etkileyebilir. Daha uzun garantiler, kapsamlı destek ve sigortalar dikey şarjı süpürge fiyatını arttırabilir.

3-Led Aydınlatma Gerekli Mi?

Bazı şarjlı süpürgelerin ön kısmındaki led ışıklar, lekeleri ve toz taneciklerini daha iyi fark etmenizi sağlıyor. Genellikle üst modellerde bulunan led ışıklandırma, gerçekten gerekli ve faydalı bir özellik mi? Evet, kullanıcılar led ışıkların temizlik esnasında oldukça fayda sağladığını belirtiyor. Özellikle küçük, girinti ve çıkıntıları fazla olan odalarda, ışığın yeterince ulaşamadığı koltuk ve mobilya altlarında toz taneciklerini görmenizi sağlıyor.

4-Pil Ömrü

Pilin ömrü tüm şarjlı süpürgeler hatta tüm şarj edilebilir cihazlar için bir problemdir. Cep telefonlarında olduğu gibi şarjlı, dikey süpürgelerde de pilin bir ömrü vardır. Dikey süpürgeyi her şarja taktığınızda pilin ömrünü azaltmış oluyorsunuz. (İlgili yazı: telefon şarjı çabuk bitiyor.)

Günümüzde en dayanıklı piller lityum iyon teknolojisi kullanan pillerdir. Lityum iyon pil kullanan şarjlı süpürgelerde bile 2-3 yıl sonra pilinin değişmesi gerekebilir. Servise ihtiyaç olmadan kendinizin de değiştirebileceği, pilleri kolay sökülüp takılabilen dikey süpürgeleri tercih edebilirsiniz.

5-Emiş Gücü

Şarjlı süpürgelerin emiş gücü 100 watt ile 200 watt arasındadır. Standart yatay elektrik süpürgelerine göre çok az gibi görünse de etkili bir temizlik yapmak için yeterli oluyor.

Dikey süpürgelerin hortumsuz ve kısa başlıklarının olması kuvvetli çekim gücü sağlamasına olanak sağlıyor. Standart elektrikli süpürgeler gibi emiş gücünü sınırlayan ve azaltan uzun hortumlar yerine kısa başlıklar ve uygun temizleme filtreleri kullanılıyor. Bu da emiş gücünü arttırıyor.

Yüksek motor gücüne sahip bir süpürgenin her zaman daha iyi emiş gücü sunacağı anlamına gelmez. Emiş gücü pil voltajı, filtreleme sistemi, hava akışı, başlıklar ve aksesuarlar gibi diğer faktörlere de bağlıdır.

Şarjlı süpürgelerin üzerinde 25.2, 25 veya 24 gibi sayılar pil voltajını ifade eder. Bu voltaj değeri, süpürgeye güç sağlayan pilin elektrik potansiyelini gösterir.

Örneğin, 25.2 V bir şarjlı süpürge, 25.2 volt (veya yaklaşık olarak 25 volt) bir pil voltajına sahiptir. Pil voltajı, süpürge motorunun gücünü ve emiş gücünü etkileyebilir. Genel olarak, daha yüksek bir voltaj, daha yüksek bir güç potansiyeline ve emiş gücüne işaret eder.

6-Aksesuarlar

Dikey süpürgeler çeşitli aksesuarlara sahip olabilir. Bunların bir kısmı süpürge ile birlikte satın alınır. Küçük başlıklar, fırçalar ve koltuk aparatları bunlara örnektir.

Bazı şarjı süpürge modellerinde döner hareketli, yıkama ve parlatma başlıkları ayrı satılıyor. Bu döner başlıklar ile zemine ıslak paspas yapabilir veya aracınızda bir parlatıcı aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

Şarjı süpürgelerde kolaylık sağlayabilecek bir aksesuar da kendi şarj standı olmasıdır. Bir yere asmadan yerleştirebileceğiniz kendi standı olan bir şarjlı süpürge kolaylık sağlayabilir ve daha şık görünür.

7-Ses Seviyesi

Şarjlı süpürgelerin ses seviyelerinin çok farklılık gösterdiğini belirtmemiz gerekiyor. Bilinen markaların bazı üst modellerinde bile klasik elektrik süpürgeleri gibi gürültülü çalıştığını görüyoruz. (İlgili yazı: ses yalıtımı)

Kuvvetli motorların daha fazla ses çıkarması doğaldır. Fakat güçlü motora ve yüksek volta sahip, sessiz dikey süpürgeler de vardır. İyi yalıtılmış, güçlü motora sahip bir dikey süpürge daha sessiz çalışabilir. Dikey süpürge satın almadan önce mağazalarda birkaç markanın ses ve emiş gücünü test edebilirsiniz. Test ettiğiniz cihazların aynı volt olmasına dikkat edin.

Genel olarak, şarjlı süpürgelerin ses seviyeleri 60 desibel (dB) ile 80 dB arasında olur. Birçok şarjlı süpürge modelinin çalışma sesi 70-75 dB aralığındadır. Bu ses seviyesi, ev içi kullanım için kabul edilebilir bir seviyedir.

8-Şarj Süresi

Şarjlı süpürgelerin şarj olma süreleri, modelden modele farklılık gösterebilir. Ayrıca pil kapasitesi ile şarj adaptörünün özelliklerine de bağlıdır. Standart şarjlı süpürgeler genellikle 4 ila 6 saat arasında şarj olurlar.

Genel olarak 2-3 saat aralığında şarj olan dikey süpürgeler, hızlı şarjlı olarak kabul edilir. Seçim yapmadan önce hızlı şarj olan bir süpürgenin düşük pil kapasitesi olmadığına emin olun!

9-Filtreleme Sistemi

Dikey süpürgeler, farklı filtreleme sistemlerini kullanabilirler ve bu sistemlerin kalitesi ve etkinliği modele göre değişebilir.

  • HEPA Filtreleri: HEPA (High-Efficiency Particulate Air) filtreler, toz ve alerjenleri yakalama konusunda son derece etkili olan yüksek verimli filtrelerdir. Bu filtreler, hava akışı sırasında %99.97’ye kadar toz partikülleri ve alerjenleri yakalar. HEPA filtreli bir şarjlı süpürge, özellikle alerjiye hassas kişiler için tercih edilen bir seçenektir.
  • Çift Filtre Sistemi: Çift filtre sistemi, genellikle önceden filtreleme (örneğin ön toz filtreyi) ve daha sonra yüksek kaliteli bir HEPA filtre kullanımını içerir. Bu sistem, hava kalitesini artırmak ve toz partiküllerini daha etkili bir şekilde yakalamak için tasarlanmıştır.
  • Süzgeçler ve Toz Haznesi: Bazı şarjlı süpürgeler, toz ve partikülleri toplamak için süzgeçler veya toz hazneleri kullanır. Bu filtreleme sistemleri, temizliği kolaylaştırabilir ancak HEPA filtreler kadar yüksek seviyede toz ve alerjen yakalama kapasitesine sahip değildirler.
  • Dört Aşamalı Filtreleme: Daha gelişmiş dikey süpürge modelleri, dört aşamalı filtreleme sistemleri gibi çoklu filtreleme aşamalarını birleştirir. Bu, toz, saç, alerjenler ve diğer partikülleri daha iyi yakalamaya yardımcı olabilir.

Filtreleme sistemleri size biraz karışık geldiyse, genel olarak kabul edilen fitreleme sistemi olan HEPA filtreli cihazları düşünebilirsiniz. HEPA filtreler, yüksek performans ve alerji önleme gereksinimlerini karşılamak için idealdir.

Toz haznesi veya süzgeçler gibi diğer filtreleme sistemleri de toz ve kirleri etkili bir şekilde yakalayabilir, ancak HEPA filtreler kadar yüksek verimliliğe sahip değildirler. Özellikle alerji veya astım gibi solunum rahatsızlıkları olanlar için HEPA filtreli şarjlı süpürge modellerini tavsiye ediyoruz.

10-Şarjlı Süpürgelerin Kullanım Süresi

Şarjlı süpürgelerin kullanım süreleri, modele ve pil kapasitesine göre değişir. Küçük ve hafif şarjlı süpürgeler, genellikle daha kısa bir kullanım süresine sahiptirler. Bu süpürgeler, hızlı temizlik işleri veya küçük alanlar için idealdir. Bu süpürgelerin kullanım süresi 15-30 dakika aralığındadır.

Daha büyük ve güçlü pil kapasitesine sahip şarjlı süpürgeler, 30 ila 60 dakika aralığında kullanım süresine sahiptir. Bu tür modeller, büyük evler veya geniş zemin alanlarını temizlemek için kullanılır.

Kullanım süresi, pil kapasitesi, motor gücü ve kullanılan temizlik başlıkları gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Daha büyük bir pil kapasitesi, genellikle daha uzun bir kullanım süresi anlamına gelir.

Emiş gücü ve motor gücü de kullanım süresini etkileyebilir. Örneğin, yüksek emiş gücü gerektiren işler daha fazla enerji tüketebilir ve kullanım süresini kısaltabilir. Bu nedenle, dikey süpürge üreticileri farklı kademede emiş gücü sunabilen, ayarlanabilen veya otomatik ayar yapabilen şarjlı süpürgeler üretmişlerdir.

11-Servis ve Garanti

Şarjlı süpüregelerde garanti süresi genellikle 2 yıldır. Fakat bu süreyi bazı modellerde arttırmanız mümkündür. Özellikle Teknosa ve Mediamarkt gibi dev elektronik marketlerde garanti süresini uzatabilir, hatta kasko yaptırabilirsiniz. Bazı cihazlarda 2 yıllık garanti süresi 5 yıla kadar uzatılabiliyor. Ayrıca 1 yıllık kullanıcı hatalarına karşı kasko yaptırabilirsiniz.

Satın alma sürecinde ürünün fiyatına ilave yaparak garanti süresini üzatmak mantıklı olabilir. Daha hafif olması için üretilen şarjlı süpürgeler klasik elektrikli süpürgelerden daha hassastır. Özellikle bazı üst modellerde bile küçük temizlik aparatlarının daha kırılgan bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz.

12-Dikey Şarjlı Süpürge Yorumları ve Kullanıcı Deneyimleri

Şarjlı süpürge satın almadan önce birkaç model belirleyin. Gerçek kullanıcı deneyimi ve yorumlarını büyük sanal mağazalardan edinebilirsiniz. Merak ettiklerinizi mağazaların satıcı sayfalarından sorabilirsiniz.

Dayanıklılık, kullanım süresi, farklı kullanım yönleri, ek garanti ve sigorta, ilave özellikler ve aksesuarlar ve zayıf yönlerini şarjlı süpürge kullanıcı yorumlarından öğrenebilir, potansiyel avantajları ve sorunlarını düşünebilirsiniz. “Kullandığınız veya satın aldığınız şarjlı süpürge yorumlarını sayfanın altına bırakabilirsiniz.”

Dikey Süpürge Mi Normal Süpürge Mi?

Dikey süpürge mi normal süpürge mi?
Dikey süpürge mi normal süpürge mi?

Dikey süpürge mi yatay süpürge mi? Dikey süpürgelerin ev temizliğinde büyük kolaylık sağladığı aşikar. Fakat saatler süren uzun şarj süresi ve 30-40 dakika içinde temizlik yapmaya zorlaması sizin için can sıkıcı olabilir. Yine de kablolardan kurtulmak iyi bir fikir gibi görünüyor. Peki dikey süpürge mi mormal süpürge mi almalısınız? İşte karşılaştırmamız.

Elektrikli Süpürge

  • Klasik elektrikli süpürgeler genellikle daha yüksek emiş gücüne sahiptir, bu nedenle daha etkili bir şekilde toz ve kir çekebilirler.
  • Klasik süpürgeler genellikle daha ağırdır, bu da taşımalarını ve saklanmalarını daha da zorlaştırır.
  • Bir odayı veya evin farklı bölümlerini temizlerken sık sık priz değiştirmeniz gerekebilir.
  • Kablolu süpürgelerin daha büyük toz haznesi kapasitesi vardır ve daha uzun bir kullanım süresine sahiptirler. Bu nedenle daha büyük alanları daha etkili bir şekilde temizleyebilirler.

Şarjlı Süpürge

  • Şarjlı süpürgeler kablosuzdur ve taşınmaları kolaydır. Herhangi bir prize ihtiyaç duymadan kullanılabilirler, bu da özellikle hızlı temizlik işleri ve hızlı çözümler gerektiğinde avantajlıdır.
  • Şarjlı süpürgeler genellikle daha hafif ve manevra kabiliyeti daha yüksektir, bu nedenle dar alanlara ve merdivenlere erişim daha kolaydır.
  • Hızlı temizlik işleri, küçük alanlar veya sık sık temizlik gerektiren acil durumlar için idealdirler.

Sonuç

Sonuç olarak, klasik elektrikli süpürge, yüksek emiş gücü ile daha büyük temizlik işleri için uygundur. Şarjlı süpürge ise taşınabilirlik, kolaylık ve hızlı temizlik işleri için daha iyidir. 150-200 metrekare ve daha büyük evlerin temizliği için şarj sorunu olmayan elektrikli süpürge daha iyi bir seçim olacaktır. Veya yedek bataryalı bir şarjlı süpürge kullanılabilir.

İhtiyaçlarınıza, evinizin boyutuna ve temizlik alışkanlıklarınıza göre elektrikli veya şarjlı bir süpürge tercihi yapabilirsiniz. Örneğin: Küçük çocuklu veya evcil hayvanı olan evlerde şarjlı süpürgeler hızlı temizlik sağlanabilir. Ayrıca, her iki tür süpürgeye de sahip olmak suretiyle temizliği daha zahmetsiz yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir