Modüler Su Depolarının Çeşitleri Nelerdir?

Modüler su deposu, suyun en uygun standartlarda depolanması için kullanılan önemli bir depo türüdür. Parçalar halinde üretilen ve ihtiyaca uygun boyutlarda, kolayca montajı sağlanan modüler su deposu, hem ev hem de endüstriyel kullanım için tercih edilebilir. Peki modüler su deposu çeşitleri nelerdir?

Modüler Su Deposu Nedir?

moduler su deposu
Moduler su deposu nedir?

Su, insan yaşamının sağlıklı ve sürdürülebilir olması adına en önemli doğal kaynaklardan biridir. Kentsel yaşamda veya farklı endüstriyel alanlarda ise, su deposu suyun verimli, sağlıklı bir şekilde teminini sağlar. Su deposu üretim teknolojisinde, son yıllarda en çok öne çıkan model, modüler su deposu oldu. Parçalar halinde, modüler bir yapıyla üretilen prizmatik modüler su deposu modelleri, istenen depo hacmi baz alınarak imal edilir.

Sızdırma olmaması adına contalarla bir araya getirilen modüler su depoları, kolay nakliyat avantajı sağlar. Su deposu, uygulama alanına parçalarıyla getirildiği için kurulum süreci hızlı ve taşıması kolaydır. Yan sac, tavan sacı, iç gergi ve köşebentlerden oluşan modüler su deposu, üst düzey standartlarda imal edilir. Ürün yapısına göre, farklı modüler su deposu çeşitleri mevcuttur.

Modüler Su Depolarının Çeşitleri

Gerek kullanım alanı gerek de teknik özelliklerine göre, modüler su depoları üç farklı çeşit içerir. Modüler yapı tüm su depolarında ortak olsa da, özellikleri bakımından depolar farklı alanlara hitap eder. Bu depo çeşitleri galvaniz modüler su deposu, özel kaplamalı su depoları ve silindirik kaynaklı paslanmaz su depolarıdır.

Galvaniz Modüler Su Deposu Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Galvaniz modüler su deposu.
Galvaniz modüler su deposu.

Prizmatik modüler su deposu çeşidi olan galvaniz modüler su deposu, üst düzey hijyen standartları içeren, paslanmaz yapıda bir modeldir. İçme sularının temiz olmasını sağlayan modüler depo, parçalar halinde üretilir. Parçalar halinde olduğu için, taşıma ve birleştirme süreçleri hızlıdır. Kurulum depo alanında gerçekleştirilir, üstelik ihtiyaç değiştiğinde, demonte edilerek farklı alanlarda yeniden monte edilebilir.

Prizmatik modüler paslanmaz ve galvaniz su deposu modelleri, sanayi tipi uygulamalar için idealdir. Kullanım alanı geniş olan su deposu içme, kullanım veya yangına müdahale suyu gibi depolama amaçlarına sahiptir. Bölmeli, takviyeli veya deprem deposu üretim modeline uygun imal edilebilen galvaniz modüler su deposu, 10 bin metreküpe kadar üretilebilir.

Özel Kaplamalı Modüler Su Deposu Nedir? Özellikleri

termoplast kaplama su deposu
Termoplast kaplama su deposu.

Termoplast kaplama olarak da bilinen özel kaplamalı modüler su deposu, galvaniz ve paslanmaz depolara göre daha uzun ömürlü depolardır. Özel kaplama sayesinde, korozyona direnç yüksektir. Bundan dolayı termoplast kaplamalı modüler su depoları, farklı amaçlar için uygundur. Havuz denge deposu, kullanım suyu, kuyu suyu veya asitli su depolama sürecinde tercih edilir. CNC tezgahında üst düzey üretim teknolojisiyle üretilen özel kaplamalı modellerde, montaj esnasında kaynak işlemi olmaz. Termoplast kaplama sayesinde, bu depolarda hijyen üst düzeydedir.

Silindirik Kaynaklı Paslanmaz Su Depoları Nedir? Kullanım Alanları

Silindirik kaynaklı su deposu.
Silindirik kaynaklı su deposu nedir?

Silindirik kaynaklı paslanmaz su depoları, modüler su deposu çeşitleri içinde önemli bir yere sahiptir. Işık geçirmediği için, silindirik kaynaklı paslanmaz modüler su deposu gıda depolama için uygundur. İçme suyunun yanı sıra zeytinyağı, kozmetik ürünleri için kullanımı söz konusudur. Modüler su deposu, ışık geçirmediğinden mantar, yosun oluşumunu engeller. Böylece kanserojen etkisi olan
maddeler içeriye asla karışamaz.

Dikey veya yatay montaj alternatiflerine sahip olan silindirik kaynaklı modüler su deposu, 3000 litreye kadar hacim sağlayabilir.
Üst düzey standartlarda modüler su deposu üretimine imza atan phmekanik.com modüler su deposu çeşitlerinde üst düzey imalat anlayışıyla hizmet veriyor. Modüler su depoları çeşitleri, fiyatları hakkında bilgi almak için iletişim ekibiyle görüşebilir, en iyi çözümleri keşfedebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir