Fildişi Rengi Özellikleri ve Örnekleri

Odanızda, salonunuzda veya mutfağınızda uzun süre kullanmak için açık tonda ve birçok renge uyumlu bir renk mi arıyorsunuz? Öyleyse, fildişi rengi tam size göre. Bu yazımızda fil dişi boya rengi hakkında bilgilenmeler yaptık ve fil dişi duvar boyasının duvarda kullanımını detaylıca anlattık. Ayrıca, çeşitli markaların fildişi boya renklerinden örnekler sunduk.

Fildişi Rengi

fil disi rengi
Fildişi rengi

Fildisi rengi yıllardır, duvar boyası seçiminde en çok kullanılan renkler içinde bulunuyor. Modası hiç bitmeyen fildişi rengi, sanki geçmişe sürekli bir kapı açıyor.

Geçmişten günümüze yıllardır en çok kullanılan renkler içinde bulunan fildişi duvar boyası rengi, ev boyalarında sık sık karşımıza çıkıyor.

Bu yazımızda fildişi rengini tanımlayarak, açık fildişi rengi, koyu fildişi rengini de açıkladık. Ayrıca, neden fil dişi boya renginin hala kullanıldığından bahsettik. Öncelikle fildişi renginin nasıl bir renk olduğunu açıklayalım.

Fildişi Ne Renk?

Fildişi boya rengi nasıl? Fildişi rengi kreme yakın bir renktir. Fildişi rengi için en uygun tanım; krem renginin açığı olacaktır. İster mobilya ister kıyafet, ister duvar boyası satın alın, fildişi renginin krem renginin açığı olduğunu göreceksiniz.

Fildişi rengi hangi renk? Bazı boyalarda veya eşyalarda hafifçe sarıyı, kremi andıran beyaza yakın bir renktir. Fakat, fildişini rengini ilk gördüğünüzde çok açık sarımsı veya açık krem olarak algılayabilirsiniz. Fildişi renkleri boyalarda, aksesuarlarda, mobilyalarda üretici firmaya göre değişiklik gösterir.

Açık Fildişi

açık fildişi
Açık fildişi

Açık fildişi rengi, fildişinden daha açık bir renktir. Yani, beyaza son derece yakın, belli belirsiz bir krem veya sarı tonu olabilir.

Açık fildişi rengi de yine üretici firmaya göre farklılık gösterir. Boya, mobilya, aksesuar üreticileri açık fildişini değişik tonlarda üretebilir ve bu tonlar sarı, krem veya beyaz renge yaklaşabilir.

Koyu Fildişi

koyu fildisi
Koyu fildişi

Koyu fildişi rengi kreme en yakın renktir. Hatta, çoğu zaman krem gibi görünür. Koyu fildişi rengini tanımlarken, krem rengi sık sık kullanılır. Koyu fildisi rengi de, aksesuar, boya veya mobilya üreticisinin renk skalasına göre tanımlanır. Özetlemek gerekirse; koyu fildişi bir renk, bir mobilyada krem olarak tanımlanırken başka bir üreticide veya boyada krem olarak tanımlanabilir.

Fil Dişi Boya Rengi

Yukarıda bahsettiğimiz gibi fildişi duvar boyası eski bir renk olmasına karşın, hala evlerde sıklıkla kullanılıyor. Peki, fildişi boya rengi, klasik duvar boyası rengi olmasına rağmen, neden günümüzde hala tercih ediliyor?

  • Açık renk ve ferah olması,
  • Birçok mobilya ve perde rengine uyum sağlaması,
  • Klasik olmasına karşın, modern renklerle kombine yapılabilir olması,
  • Gözü yormaması ve yumuşak bir renk olması.

Fil Dişi Duvar Boyası

Fildişi rengi duvar boyası
Fildişi duvar boyası

Fildişi duvar boyası renklerini tüm boya markalarının kataloğunda bulmak mümkün. Tabi, üretici firmaya göre ton farkının olması normal.

Fildişi rengi duvar boyası, bazı markalarda açık, bazılarında ise, daha koyu bir renk olarak belirtilmiş. Bazı markalarda ise, sadece açık fildişi olarak tanımlanmıştır. Fildişi renginin adı farklı olsa da; tüm boya markalarında fildişi rengi duvar boyası rengi bulunur.

Fildişi Boya Fiyatları

Fildişi rengi boya fiyatları nasıl? Fildişi boya birçok boya markasında var. Fildişi rengini, büyük yapı marketlerde, boyacılarda ve bazı hırdavatçılarda boya makinelerinden yaptırabilirsiniz. Rengin çok açık olmasından dolayı, renk yapım ücreti alınmaz. Fakat, bazı boyacılarda pigment ücreti alınmaktadır. Bu da “nadiren” fildişi boya fiyatını değişmektedir.

Fildişi boya fiyatları renge göre değil, boyanın kalitesi ve sınıfına göre değişir. Örneğin; plastik bir fildişi boya satın alacaksanız, fildişi boya fiyatı daha ekonomik olacaktır. Su bazlı silinebilir üst kalite bir boya satın almak istiyorsanız, fildişi boya fiyatı artacaktır.

Fildişi Rengi Nasıl Yapılır?

fil disi rengi nasıl yapılır
Fildişi rengi nasıl yapılır?

Fildişi boya rengini boyacılardan ve büyük yapı marketlerden boya makinelerinden yaptırabilirsiniz. Aşağıda bazı boya markalarının fildişi rengini ve renk kodlarını paylaştık. Fakat, fildişi rengini kendiniz de yapabilirsiniz.

Fildişi rengi nasıl yapılır? Fildişi boya rengi beyazın içine sarı, oksit sarı renklerini girmesi ile oluşur. Boya makineleri boya markalarının fildişi renklerini yaparken; sarı, oksit sarı, az miktarda oksit kırmızı, az miktarda siyah kullanır.

Fakat, fildişi rengi yapılırken kullanılan temel renk; sarı ve oksit sarıdır. Oksit sarı rengi daha yumuşak bir ton oluşturur. Bu sayede, göz alıcı bir sarı renk yerine yumuşak tonda bir renk oluşur. Siz de beyaz boyanıza oksit sarı rengi katarak fildişi rengi yapabilirsiniz. Üstelik tonunu kendiniz ayarlayabilirsiniz. Ne kadar çok oksit sarı katarsanız renginiz o kadar koyulaşacaktır. Açıktan koyuya doğru sırasıyla; açık fildişi, fildişi, koyu fildişi, krem, şampanya tonlarına doğru yönelecektir.

Fildişi Ev Boyası, Fildişi Duvar Boyası Hangileri?

Fildişi rengini nasıl bir renk olduğunu ve nasıl yapabileceğinizi anlattığımıza göre artık, bazı markaların fildişi ev boyası renklerini tanıtalım ve renk kodlarını verelim. Bu sayede, eviniz için en uygun fil dişi boya rengini seçebilirsiniz.

Fildişi Rengi Filli Boya

Türkiye’nin en çok beğenilen ve tercih edilen boyalardan Filli boyanın fildişi rengi, orta tonlarda şampanyaya yakın bir renktir. Evinizde veya iş yerinizde kullanmak için krem rengine yakın bir renk arıyorsanız, Filli boyanın fildişi rengini kullanabilirsiniz. Eğer açık bir fildişi rengi arıyorsanız, Filli Boya’nın fildişi renginin çok açık olmadığını belirtelim.

Fildişi rengi filli boyayı daha rahat görmeniz ve daha kolay karar verebilmeniz için, aşağıda sunduk. Bilgisayar, telefon, tablet gibi ekranlardan daha farklı görünebileceğini hatırlatalım. Bu nedenle, son kararı vermeden önce, boya kataloğundan kendinizin bakması daha doğru olacaktır.

fildişi rengi filli boya
Filli boya fildişi rengi

Yukarıda gördüğünüz gibi Filli Boya fildişi rengi, yine de açık renk grubundadır. Fakat, Filli Boya’nın çok daha açık renkleri de yine de var. Örneğin: Filli Boya Bal Beji, Ihlamur, Karbeyaz.

Filli Boya fildişi rengi kodu “1020”dir. Filli Boya fildişi rengini boya bayilerinden ve büyük yapı marketlerden “1020” renk kodu ile yaptırabilirsiniz.

Marshall Fildişi Rengi

Eğer iç cephe fildişi ev boyası seçiminizi Marshall Boya’dan kullanmak istiyorsanız; Marshall Fildişi Rengini tanıtıp görsellerini paylaştık. Renk seçiminde size faydalı olacağını umuyoruz.

fildişi rengi marshall
Marshall fildişi rengi (Fotoğraf çekimi.)

Marshall fildişi boya renginin daha sarımsı olduğunu belirtmek istiyoruz. “Seçim yaparken boya kataloğundan kendinizin görmesi daha doğru olacaktır.” Marshall fildişi rengi kodu “2201”dir. Marshall fildişi boya rengini boya bayilerinden ve büyük yapı marketlerden yaptırabilirsiniz. Yaptırmadan önce, katalogtan tekrar rengi kontrol etmeyi unutmayın.

Polisan Fildişi Rengi

polisan fildişi boya rengi
Polisan açık fildişi rengi

Polisan, fildişi rengini kullanıcılara boya kataloğunda “açık fildişi” olarak sunmuş. Gerçektende diğer fildişi renklerine göre daha açık olduğunu görüyoruz. Fakat, yine de gerçek boya kataloğunu görmeden seçim yapmayın! Polisan açık fildişi boya rengini Polisan bayilerinden ve büyük yapı marketlerden “211” veya”Cİ-6291″ renk kodu ile yaptırabilirsiniz.

Dyo Fildişi Rengi

dyo fildişi rengi
Dyo yeni fildişi rengi

Dyo fildişi rengini kullanıcılara “Yeni Fildişi” adı ile sunmuş. Dyo fil dişi de diğer markalarda olduğu gibi açık renk grubunda yer alıyor. Dyo fil dişi renk kodu “2914” dür. Bu renk numarası ile dyo yeni fildişi rengini Dyo bayilerinden ve yapı marketlerden yaptırabilirsiniz. Fildişi ev boyası seçmeden önce, gerçek kataloğu kontrol etmeyi ihmal etmeyin!

Permolit Fildişi Ev Boyası

permolit boya fildişi rengi
Permolit fildişi (1318)

Türkiye’nin en büyük boya markalarından Permolit Boya’nın fildişi ev boyasını da sunarak yazımızı bitirelim. Permolit marka fildişi ev boyası rengi kodu “1318” dir. eğer beğendiyseniz, bayilerinden ve büyük yapı marketlerden bu kod ile yaptırabilirsiniz. (Rengin ekranda yanıltıcı olabileceğini unutmayın!)

Uyarılar ve Tavsiyeler

Yukarıda çeşitli markaların fildişi ev boyası örneklerini sunduk. Önemli bir hatırlatmayı tekrar yapmak istiyoruz. Tüm renkler için ekran görünümü yanıltıcıdır. Boya renk kataloğunu görmeden seçim yapmayın! Rengin boyayacağınız ortama göre değişebileceğini unutmayın.

Koridor, salon, yatak odası gibi farklı ortamlarda renkler değişebilir. Ayrıca, sarı ışık, beyaz ışık, floresan, led gibi farklı tür aydınlatmalar da rengi değiştirebilir. “Boyanan ortam ve ekranda oluşan renk farlılıklarından meydana gelen yanıltıcı görünümlerden dolayı sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir