Duvar Silme, Duvar Nasıl, Neyle Silinir?

Ana SayfaTamirat TadilatDuvar Silme, Duvar Nasıl, Neyle Silinir?

Duvar silme ile duvardaki lekelerden, sağlıksız toz zerreciklerinden ve parmak izlerinden kurtulabilir evi boyamayı bir süre daha erteleyebilirsiniz. Temiz duvarlar, evinizin canlı ve ferah görünmesini sağlar. Düzenli olarak duvarları silmek, izlerin duvarda kalıcı lekeler oluşturmasına da engel olabilir. Duvar neyle silinir, duvar nasıl silinir ve duvar silerken nelere dikkat edilmelidir? aşağıda detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Duvar Silme

Duvar silme.

Duvarda gerçek bir temizliğe başlamadan önce duvardaki boyanın silinebilir bir boya olduğuna emin olmak gerekiyor. Aksi halde hem duvardaki lekeler çıkmaz hem de duvar boyası beze çıkabilir.

Duvarınızdaki boyanın silinebilir bir boya olduğundan emin değilseniz, petek arkası veya kapı arakası gibi bir bölgede duvar silme denemesi yapmanız iyi bir fikir olabilir. Bu deneme ile duvar boyanızın tam silinebilir olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer duvarlarınızda silinebilir bir boya yoksa, hem duvar boyası beze çıkacak hem de lekeler çıkmayıp dağılacaktır.

Duvar Neyle Silinir?

Duvar neyle silinir?

Duvar ne ile silinir, duvarlar ne ile silinmeli, duvar en iyi neyle silinir? Duvar silmek için çok yumuşak bir bez veya sünger kullanabilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi duvarınızdaki boyanın silinebilir olduğuna emin olun ki lekesiz, düzgün bir temizlik olsun. Aksi halde, duvarlarınız eskisinden daha kötü bir hal alabilir.

Duvarlarınızı deterjanlı su ile silerken, duvar-duvar çalışın ki; sildiğiniz yerler siz duvarınızı durulayıp kurutmadan önce kuruyup leke bırakmasın. Bir duvarı deterjanlı su ile silip, temiz su ile durulayın, daha sonra diğer duvara geçin. Durulamadan sonra kuru bir havlu ile kurulama yapabilirsiniz.

Duvarınızı silmek için ılık su ile karıştırılmış basit, genel amaçlı temizleyicileri kullanabilirsiniz. Ya da sıvı bulaşık deterjanınızı biraz sıcak su ile karıştırarak duvarınızı temizleyebileceğiniz bir karışım hazırlayabilirsiniz.

Duvar Hangi Deterjanla Silinir?

Duvar hangi deterjanla silinir, duvarları neyle silebilirim, duvar temizliğinde hangi deterjan kullanılır? Duvar silmek için, arap sabunu gibi genel amaçlı, duvarı çizmeden temizleyen, temizleyicileri kullanabilirsiniz.

Duvarı her sildiğinizde duvarda mikron kalınlığında boyanın inceldiğini unutmayın! Bu nedenle, duvardaki ince boya tabakasına zarar verebilecek çok güçlü ve aşındırıcı temizlik maddeleri kullanmayın. Arap sabunu ile duvarlarınızı temizledikten sonra, durulamak için ıslak temiz bir bez kullanın.

Boya kalemi, boya lekesi gibi duvardaki zor lekeri çıkarmak için diş macunu veya karbonatla karıştırılmış su kullanabilirsiniz. Bunları yumuşak sünger yardımı ile dairesel hareketlerle silin. “İlgili yazı: boya lekesi nasıl çıkar?”

Duvar Nasıl Silinir?

Duvar nasıl silinir?

Evdeki duvarları silmeye başlamadan önce yumuşak bir fırça ile yukarıdan aşağıya duvarın tozunu alın. Elektrik süpürgesinin fırçasını da kullanabilirsiniz. Hatta, otomobil yıkamak için kullanılan fırçalar bile duvardaki tozu indirmek için kullanılabilir. Bu fırçaların tüyleri hem sıktır, hem de ucu taşlandığı için yumuşaktır.

Duvarı silmeden önce tozunu alırsanız, silmeye başladığınızda duvardaki lekelerin ve tozların yayılmasını ve iz bırakmasını engellemiş olursunuz. Ayrıca, duvar silmeye başlamadan önce, elektrik süpürgesiyle köşe ve diplerde oluşan minik örümcek ağlarını ve toz yumaklarını da alabilirsiniz.

Duvar nasıl silinir, duvar nasıl temizlenir? Temizlik için en iyi başlangıç yeri duvarın üst kısımlarıdır. Duvarın üstünden aşağıya doğru temizliğinizi yapın. Bu şekilde kirli suyun yukarıdan aşağıya akıp, lekelerden oluşan çizgilere dönüşmesini engellersiniz. Bu çizgiler ve izler gerçekten çıkarılması zor lekelere dönüşebilir.

Göze çarpmayan bir bölgede yumuşak bir süngeri sıcak suya batırarak duvarınızı silin. Duvarınızın boyası, süngere veya beze çıkıyorsa, duvarınızı temizlemek yerine, boyamak daha iyi bir seçenektir.

Düzenli olarak temizlenen duvarlarda bile bazı izlerin çıkarılması zor olabilir. Sürtünme izleri ve boya kalemlerinin lekelerini, genel amaçlı, sprey temizleyicileri kullanarak çıkarabilirsiniz.

Bazı temizleyici maddeler duvarınıza zarar verebilir, duvar boyanızın rengini soldurabilir. Bu nedenle, temizleyiciyi kullanmadan önce, kalorifer altı gibi görünmeyen bir bölgede test etmekte fayda var.

Ev Duvarları Nasıl Silinir?

  • Boyanızın silinebilir boya olduğuna emin olun. En iyi silinebilir duvar boyaları sentetik, su bazlı yarı mat ve su bazlı ipek mat boyalardır. Ayrıca duvarların iyi silinebilmesi için sıvalı değil saten alçılı olması gerekir.
  • Uzun süre temizlik yapılmamış duvarlarda toz zerrecikleri oluşur. Öncelikle yumuşak bir fırça yardımı ile yukarıdna aşağıya doğru indirilir. Bu işlem, deterjan ile duvar temizleme esnasında lekenin dağılmasını önler.
  • Toz alma işlemi bittikten sonra, arap sabunu karıştırılmış su ile dairesel hareketlerle duvarlarınızı silin.
  • Duvar temizleme işlemi bittikten sonra temiz, ıslak bir bez ile duvarları durulayın, evi havalandırarak ve kurumaya bırakın.

Yağlı Boya Duvar Nasıl Silinir?

Yağlı boyalı duvar nasıl temizlenir? Yağlı boya en dayanıklı boyalardan biridir. Çok kaygan ve dayanıklı olduğundan, çok rahat temizlik yapabilirsiniz. Fakat, uygulaması zor olduğundan ve uzun süre kokusu ortamdan çıkmadığından artık pek tercih edilmiyor.

Yağlı boyalı duvarları silmek için, genel amaçlı temizlik için, deterjanlı su ve arap sabunu kullanabilirsiniz. Bol bol köpürtmekten korkmayın! Fakat duvar çok kirli ise, önceden kuru bir bez ile tozunu alabilirsiniz. Sırasıyla, toz alma, deterjanlı su ve son olarak temiz su ile duruma yapın.

Alçı Duvar Nasıl Temizlenir?

  • Alçı duvarda boya yoksa, temizlik yapmayın. Kir yayılıp daha kötü bir hal alacaktır.
  • Alçı su bazlı silinebilir boya ile veya yağlı boya ile boyandıysa, köpüklü bir bez ile yukarıdaki talimatları uygulayarak silebilirsiniz. Plastik boya ile boyandıysa silinemez. Yüzeyi boyamanız gerekiyor.

Sedef Boya Nasıl Temizlenir?

Sedef boya nasıl silinir, sedef boya duvar nasıl temizlenir? Sedef boya desen yapılmak için özel üretilmiş duvar boyalarıdır. Sedef boyalar, dayanıklı boyalar olmasına karşın tam silinebilir duvar boyalarından biraz daha zayıftır, diyebiliriz. Bu nedenle, sedef boyayı fazla bastırmadan ıslak veya nemli bir bez ile silin.

Desen boya modellerinin bazıları duvarda pürüzlü bir desen oluşturur. Bu tip desenlerin temizliği daha zor olacaktır. Girinti ve çıkıntılar sedef boyanın temizliğini zorlaştırabilir. “İlgili yazı: duvardan sedef boya nasıl çıkar?

Silinmeyen Duvar Boyası Nasıl Temizlenir?

Silinmeyen bir duvar boyasını silerseniz, boya beze çıkacaktır. Duvar boyasının rengi beze çıkar, duvarda silme izleri meydana gelir ve lekeler oluşur. Bu nedenle, silinmeyen bir duvar boyasını silmek istiyorsanız, kuru bir bez kullanın. Eğer duvarda ağır lekeler ve iz ve kirler varsa, örtücü bir astar kullandıktan sonra tekrar boyayın.

Silikonlu Boya Nasıl Silinir?

Öncelikle şunu belirmekte fayda var. Her silikonlu boya silinebilir demek değildir. Ayrıca, her silikonsuz boya da silinemez diye bir kural da yok.

Silikonlu boyarın en iyi silinebilir olanları genellikle; yarı mat, ipek mat ve soft mat boyalardır. Bu tip boyaları, arap sabunu ve yumuşak bir bez ile silebilirsiniz. Tam mat silikonlu boyaların silinebilme özelliği genellikle düşüktür. Bu boyaları ise, nemli bir bez ile bastırmadan silmeniz gerekiyor. “Detaylı bilgi almak için en silinebilir boya yazısını okuyabilirsiniz.”

Tırtıklı Duvar Nasıl Temizlenir?

Pürüzlü ve tırtıklı duvarların arasına bez ile girmek ve iyi bir temizlik yapmak sorun olabilir. Genellikle tırtıklı iç duvarlar plastik boya ile boyanır ve plastik boyaların da temizlenme özelliği yoktur. Tırtıklı duvarları silmek lekelerin yayılmasına neden olabilir. Bu nedenle, tırtıklı duvarları temizlemek yerine boyamanızı öneriyoruz. “İlgili yazı: pütürlü duvar nasıl boyanır?”

Mat Duvar Boyası Nasıl Temizlenir?

Silinebilir duvar boyaları genellikle yarı mat, ipek mat ve soft mat olarak üretiliyor. Bu nedenle, mat duvar boyanızın büyük ihtimalle silinme özelliği düşüktür. Yani, deterjanla silmek riskli olabilir. Bu nedenle, mat duvar boyanızı nemli bir bez ile silmenizi öneriyoruz.

Su Bazlı Duvar Boyası Nasıl Silinir?

Su bazlı boya nasıl silinir? Su ile inceltilen duvar boyalarına su bazlı duvar boyası denir. Bu nedenle, her su bazlı boya silinemez. Plastik boya da su bazlı boyadır, fakat silinemez. Su bazlı boyanızın silinebilir olduğuna eminseniz, arap sabunu kullanabilirsiniz. Emin değilseniz, nemli bir bez ile denemeler yapın.

Sararmış Duvar Nasıl Temizlenir?

Sararmış duvar sentetik duvar boyası ise, boyama harici sararma geçmeyecektir. Duvar sararmasının diğer nedeni ise su ve nemdir. Bu gibi duvarlarda temizlikten ziyade küf ve neme karşı koruma sağlayan bir boya ile boyamanızı öneriyoruz. Leke çok fazla ise, öncelikle leke kapatan bir boya ile boyayabilirsiniz.

Plastik Boyalı Duvar Nasıl Silinir?

Plastik boyalar silinebilme özelliği olmayan boyalardır. Fakat bazı birinci sınıf plastik boyalar, diğerlerine göre daha dayanıklıdır. Bu nedenle, plastik duvar boyanız kaliteli ise, mecbur kalırsanız, kuru veya nemli bir bez ile silebilirsiniz. “İlgili yazı: plastik boya nedir?”

Silinebilir Boya Nasıl Temizlenir?

Silinebilir duvar boyası nasıl temizlenir? Öncelikle duvar boyanızın hangi kalitede silinebilir olduğunu öğrenin. Tam silinebilir duvar boyaları, deterjanlı bez ile veya arap sabunu ile silinebilir. Bazı silinebilir duvar boyaları ise, ekonomik gruptur. Bunları deterjan kullanmadan nemli bir bez ile silmeniz gerekiyor.

Mopla Duvar Nasıl Silinir?

Öncelikle kuru bir mop ile yukarıdan aşağıya tozları indirin. Ardından, ıslak kullanıma uygun bir mop ile arap sabunu kullanarak silebilirsiniz.

Duvardaki İs Nasıl Temizlenir?

Yangından dolayı oluşan isler, temizlenemez. Öncelikle örtücü bir boya ile boyanması gerekiyor. Ardından, duvar boyası ile boyayın. Eğer duvardaki is küften meydana geldiyse 5 birim suya 1 birim çamaşır suyu ilave edip silin. Ardından, temiz su ile silin. Kuruduktan sonra, tekrar küf lekesi olmaması için küf önleyici bir boya ile boyayın.

Boya Öncesi Duvar Temizliği Nasıl Yapılır?

Duvarı boyamadan önce duvarda yağ ve toz olmadığına emin olmak gerekiyor. Duvarın tozunu nemli bir mop ile alabilirsiniz. Duvar tamamen kuruduktan sonra boyamaya başlayabilirsiniz. Ancak duvar duvar daha önce boyanmadıysa binder astar kullanın. Duvar çok pis ise geçiş astarı veya örtücü astar kullanabilirsiniz. “Detaylı bilgi almak için duvar boyama yazısını okuyabilirsiniz.”

Benzer Yazılar

1 Yorum

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir