En İyi, En Kaliteli Boya Markaları Hangileri?

Boya satın almadan önce tüm boya markaları hakkında bilgi sahibi olmak ister misiniz? Eviniz için sağlıklı, dayanıklı ve temizlenme özelliği olan en iyi boya markasını tercih etmek istiyorsanız, bu yazı çok işinize yarayacak. En kaliteli duvar boyası markaları hakkında detaylı bilgiler veriyoruz. Ayrıca, sayfanın sonunda yalıtım boyaları, en ucuz boya markaları ve dünyanın en iyi boya markalarını listeledik.

Boya Markaları

boya markalari
Boya markaları

Sürekli gelişen ve büyüyen Türkiye’deki inşaat sektörünü kuşkusuz en büyük aktörleri boya firmalarıdır. Ülkemizde üretilen ve yurt dışına ithal edilen birçok yerli boya üreticisi var. Bunların bir çoğu büyüyerek dünyada adını duyurmuştur. Bir kısmı ise sektör rekabetine veya ekonomik krizlere yenik düşüp yok olmuştur.

Türkiye’de üretim yapan eskiden beri birçok köklü ve büyük boya markası bulunuyor. Bu markalar, sanayi ve inşaat sektörü için büyük önem taşıyor. Ayrıca, Türkiye’ye yurt dışından ithal edilen markalar da var. Bazı yabancı boya üreticileri ise, Türkiye’deki potansiyelin farkına varıp, Türkiye’de fabrika kurmuşlardır.

Türkiye’deki Boya Markaları

Aşağıdaki boya markaları, Türkiye’de üretim yapan iç cephe, dış cephe, sanayi boyası ve boya ekipmanları üretimi ve satışı yapan firmalardır. Sıralama kalite sıralaması değildir. Eğer derin bir araştırma yapmak isterseniz, üzerindeki linke tıklarak, firmanın sitesine geçiş yapıp, tekrar bu sayfaya dönüş yapabilirsiniz. Eklemek istediğiniz markaları yorum kısmından ekleyebilirsiniz. Diğer boya markalarını sayfanın sonunda bulabilirsiniz.

En Kaliteli Duvar Boya Markaları

Eviniz için boya satın alacağınızı ve en iyi boya markasını tercih etmek isteyebileceğinizi düşünerek, aşağıda en iyi ve en kaliteli boya markalarını listeledik. Listeleme Türkiye’deki en çok tutulan ve en çok satılan boyalara göre yapılmıştır. Sıralama karışıktır.

  • Marshall
  • Dyo
  • Filli Boya
  • Jotun Boya
  • Akçalı Boya (Permolit)
  • Polisan
  • Düfa Boya

Yukarıdaki en kaliteli boyalar hakkında özet bilgiyi aşağıda açıkladık. Diğer en iyi boya markaları ve sanayi boyalarını sayfanın sonunda bulabilirsiniz. “Silinebilir bir boya arıyorsanız, en iyi silinebilir boya hangisidir? yazısı da ilginizi çekebilir.”

Türkiye’de En Çok Tutulan İç Cephe Boya Markaları

iç cephe boya markaları
Duvar boyası markaları

Yukarıda listesini verdiğimiz iç cephe boya markalarının bazıları %100 yerli üretim, bazıları da fabrikalarını Türkiye’de açmıştır. Bu markalar Türkiye’de hem ekonomiyi, sanayiyi geliştirmiş hem de birçok vatandaşımıza direkt veya dolaylı olarak iş kapısı sağlamıştır. Bu nedenle, çok önemli firmalardır. Şimdi, bu firmalara yakından bakalım.

1-Dyo Boya

dyo

Dyo Boya şu anda Yaşar Holding bünyesinde bulunan %100 yerli sermayeli Türkiye’nin en eski boya üreticilerinden biridir. 1927 yılında İzmir Şeritçiler çarşısında denizcilik ürünleri ve boya satışı ile başlamıştır.

“Duşmuş Yaşar Müessesesi” adıyla kurulan bu işletme Yaşar Topluluğunun temelini oluşturmuş ve 1941 yılında Türkiye’nin ilk boya atelyesinin kurulmasını sağlamıştır. Bu köklü işletme, zaman içinde sanayi ve teknolojiye ayak uydurarak, günümüze kadar gelmiştir.

Dyo boya markası, günümüzde hala en çok satılan, çok tutulan ve en iyi duvar boyası markalarından biridir. Kemikleşmiş müşteri ve usta kitlesine ilave olarak, Dyo’nun inovasyona ve AR-GE çalışmalarına önem vererek devam etmesi, yeni nesil kullanıcı sayısını da arttırmıştır.

Geçmişten günümüze diğer boya markalarında olduğu gibi, Dyo’nun bazı ürünleri ön plana çıkmıştır. Örneğin: 2000’li yıllarda üst kalite Teknoplast teflonlu iç cephe boyası tutulurken, günümüzde Dinamik iç cephe boyası daha fazla satış rakamı yakalamıştır. “Detaylı bilgi için Dyo Dinamik ve Teknoplast yazılarını okuyabilirsiniz.”

Dyo Dinamik Boya silinebilir, yüksek örtücü, iz bırakmaması ve fiyatının da makul olmasından dolayı, günümüzde Dyo’nun en çok tutulan iç cephe boyası olmuştur. Dyo Boya’nın diğer üst seviye iç cephe boyalarına örnek vermek gerekirse: Dyo Nano, Dyo Teknoplast, Dyo Dyojen, Dyo Oxymax.

Dyo Doya markası iç ve dış cephe boyaları, sanayi boyaları, dekoratif boyalar, endüstriyel boyalar, boya yardımcı malzemeleri ve yalıtım malzemeleri ile yüzlerce ürün grubunda üretimine devam etmektedir. Renklerini görmek için Dyo Boya kataloğu yazısına geçiş yapabilirsiniz.

2-Polisan Boya

polisan

Polisan Boya, Türkiye’nin en çok bilinen ve en çok tercih edilen en iyi duvar boyası markalarından biridir. Bir dönem “Gülen Boya” ismi ile anılan Polisan Boya, 2008 yılından itibaren “Polisan Home Cosmetics” (Evimin Kozmetiği) sloganı ile sektöre devam etmiştir.

1920 yılında tekstil ile başlayan ticari faaliyeti, 1956 yılında kumaş boyama ve dokuma tesisi ile devam etmiş, 1964 yılında emülsiyon reçineleri üreterek kimya sanayine giriş yapmış ve 1985 yılında da “Polisan Boya” markası adı altında boya üretimine başlamıştır.

Geçmişten günümüze kaliteli boyaları olan Polisan Boya, kemikleşmiş bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Türkiye’de gerek büyük yapı marketlerde, gerek iç piyasada en çok tutulan boya markalarından biridir. Sektörün en geniş ürün yelpazesine sahip olan Polisan Boya, 250’yi aşkın ürün çeşidine sahiptir.

Polisan, 2016 yılında, Japonya’nın en büyük boya üreticilerinden Kansai Paint ile birleşmiştir. Bu tarihten sonra adı “Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.” olarak tescillenmiştir.

Polisan Boya, boya sektöründe birçok kaliteli boyaya imza atmış ve sektöre hareket kazandırmıştır. Günümüzde boya sektöründe en çok bilinen ve tercih edilen boyaları; Polisan Elegans iç cephe boyası ve Polisan X1 genel maksatlı boyadır. “Renklerini görmek için Polisan renk kartelası yazısına geçiş yapabilirsiniz. En çok tutulan renklerinden biri olan Marjinal Gri‘yi görmek için linkten geçiş yapabilirsiniz.”

3-Betek Boya (Filli Boya)

filli boya

Betek Boya, kaliteli ürünleri ile boya sektörünün en çok tercih edilen boya markalarından biridir. Boya piyasasında “Filli Boya” olarak bilinen Betek Boya ürünleri; iç cephe boyaları, dış cephe boyaları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, yapı kimyasalları, mobilya boyaları ve sanayi boyaları gibi yüzlerce ürün çeşidi ile sektörde ilk sıralarda bulunuyor.

Filli Boya, 1988 yıllarında, beton katkıları, harçlar ve su yalıtım malzemeleri ile inşaat sektörüne girmiştir. 1993 yılında avrupanın en büyük dekoratif boya üreticisi ile iş birliği yaparak, avrupanın boya konusundaki teknolojik zenginliğini Türkiye’ye taşımıştır.

Türkiye’de sadece boya sektörü değil, en büyük sanayi kuruluşları arasında yerini almıştır. 2001 yılından itibaren, 1300’e yakın çalışanı ve 500 den fazla bayisi ile sektör lideri olmuştur. 2003 yılından itibaren reklamlarda sık sık karşımıza çıkan Filli Boya, ısı yalıtım alanında faaliyete başlamış ve bu sektörde de üst sıralara çıkmıştır.

2019 yılında Nippon Boya, Betek Boyayı satın almıştır. Nippon Boya, 1881 yılında kurulmuş, 22.000 çalışanı ile dünyanın en büyük boya üreticilerinden biridir. Bu sayede, Fili Boya dünya çapında bir marka olmuş ve ülkemizde de kalite, çevre duyarlılığı, enerji verimliliği politikaları ile katkıda bulunmuş ve en iyi duvar boyaları içinde yerini almıştır.

Evinizin boyasında Filli boyayı tercih etmek istiyorsanız, renklerini sunduk ve sitesinden nasıl boya satın alacağınızı detaylıca “Filli boya renkleri” yazımızda anlattık.

4-Marshall Boya

marshall boya

Marshall Boya, Türkiye’nin en bilinen boya markalarından biridir. Marshall Boya, dünyanın en bilinen markalarından biri olan AkzoNobelE bağlıdır. AkzoNobel’in Marshall Boya haricinde dünya çapında en çok bilinen markaları şunlardır: Hammerite, Sikkens, Dulux, Cuprinol, International ve Eka. 1954 yılından beri Türkiye’de boya sektöründe öncü markalardan biri olan Marshall Boya, kaliteden ödün vermiyor.

Türkiye ‘de en çok bilinen iç cephe Marshall Boyaları: Marshall Sil-Pak, Marshall Maximum, Marshall Özel Mat dır. Dış cephe boyalarında en bilinen ürün grubu ise, Akrikor dış cephe boyalarıdır.

İç ve dış cephe boyaları, astarlar, sprey boyalar, sentetik boyalar Marshall Boya’nın ürün gamı içerisinde yer alıyor. Kaliteli boyaları ve ilgi çeken boya renkleri ile Marshall Boya, ülkemizde en çok tercih edilen ve en kaliteli duvar boyaları arasında yer alıyor. “Renklerini görmek için Marshall boya renkleri yazısına geçiş yapabilirsiniz.”

5-Jotun Boya

jotun boya

Jotun Boya, 90 ülkede çeşitli şirketler ile faaliyet gösteren dünyanın en büyük boya üreticilerinden biridir. 19 ülkede 36 fabrikası bulunan Jotun Boya, 1986 yılında Türkiye’de faaliyet göstermeye başladı. Türkiye’de tv reklamları ile tanınmaya başlandı. Günümüzde Türkiye’de artık en çok bilinen ve en kaliteli duvar boyaları arasında yerini almıştır.

2000 li yıllarda Türkiye’deki bayi sayısı arttırdı. Kalitesinden ödün vermeyen Jotun Boya, ürün kalitesine oldukça önem veriyor. “Jotun boya hakkında daha fazla bilgi almak için Jotun Boya yorumları yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.”

6-Akçalı Boya (Permolit Boya)

akcali boya

Türkiye’nin en eski boya üreticilerinden olan Akçalı Boya, hala birçok kişi tarafından bilinmiyor. Akçalı Boya A.Ş.’nin en çok bilinen ürünleri, Permolit Boya, Akçalı Spreylerdir.

Permolit Boya, çok bilinmese de Türkiye’nin en çok satılan ve en kaliteli boyaları arasında yer alıyor. Özellikle, sprey boya ve tavan boyası satışında Türkiye lideridir. Bauhaus ve Koçtaş Yapı marketlerinde de satılması ile daha da bilinirliği artan Permolit Boya, sektörde üretim ve satış kapasitesi açısından hiç azımsanmayacak bir orana sahip.

Dünyada 25 den fazla ülkeye ihraç edilen Permolit Boyaları, Türkiye’nin öncü boya firmalarındandır. Permolit Boya hakkında daha fazla bilgi almak için, “Permolit Boya yorumları, renklerini görmek için permolit boya renkleri ve en çok satılan tavan boyasını görmek için permolit tavan boyası yazılarını okuyabilirsiniz.”

7-Düfa Boya

dufa boya

Üretimine 1976 yılında başlayan Düfa Boya, oldukça eski bir boya üreticisi. Kayalar Kimya’ya ait bir boya markasıdır. 59.000 m² alana kurulmuş ve 60.000 ton üretim kapasitesine sahiptir.

Avrupanın en büyük mobilya boyası ve verniği üreticilerinden biridir. Mobilya boyasındaki başarısını inşaat boyalarına taşımıştır. 2005 yılında Meffert AG alman firması ile anlaşma yaparak, bu boyaları Türkiye’de üretme imkanı sağlamıştır.

2009 yılında ise tamamen satın alarak, Düfa Boya, tamamen Kayalar kimyaya geçmiş. Günümüzde TV reklamları ile Türkiye’de daha da bilinmeye başlamıştır. Düfa Boya, daha çok çevre ve insan sağlığına duyarlı, uygulaması kolay su bazlı boyalar üretmektedir.

Diğer En İyi Duvar Boya Markaları

Aşağıda diğer en iyi duvar boya markalarını listeledik. Bu boya markaları iyi olmalarına karşın, Türkiye’de pek bilinmiyorlar.

  • Nippon Boya
  • Bi Boya
  • San Deco
  • Ünlü Boya
  • Casati Boya
  • Kardelen Boya
  • Pamukkale Boya
  • İshakol Boya
  • Tek Boya
  • Aldeco Boya
  • Enjoy Boya
  • Cubo Boya
  • Favori Boya
  • Deja Paints

En Ucuz Boya Markaları

Aşağıda en ucuz boya markalarını listeledik. Bu boyalar aynı zamanda kaliteli boyalardır. Her boya markasının birkaç kalitede boyası olduğunu hatırlatalım. “Duvar boya çeşitleri yazısını okuyarak detaylı bilgi alabilirsiniz.” Ucuz boyalar hakkında daha fazla bilgi almak için, en ucuz duvar boyası yazısını okuyabilirsiniz.”

  • ÇBS Boya
  • Kardelen Boya
  • Haskan Boya
  • Tek Boya Boya
  • Ünlü Boya
  • Casati Boya

Bazı Sanayi ve Epoksi Boya Üreticileri

Aşağıda sanayi ve epoksi boya üretimi yapan markaları listledik. Ayrıca sayfanın başında listlediğimiz en kaliteli boya markaları da sanayi boya üretimi yapmaktadır.

  • Wult
  • Akis
  • Aldeco
  • Enjoy
  • KC

Yalıtım Boyası Üreticileri

Sayfanın başında listlediğimiz en kaliteli ve en iyi boya markalarının birçoğu yalıtım boyası da üretmektedir. Bunlara ilave olarak. İsonem ve Dry Fix yalıtım boyası üretimi yapmaktadır.

Dünyanın En İyi Boya Markaları

Aşağıda dünyanın en iyi boya markalarını listeledik. Ancak bu markaların birçoğu Türkiye’de satılmıyor.

  • The Sherwin Williams Co
  • PPG
  • AkzoNobel
  • Nippon Paints Holding Co
  • RPM International Inc.
  • Kansai Paints
  • Axalta
  • BASF Coatings
  • Asian Paints Limited
  • Jotun Paints

Son olarak iç cephe boyası satın alırken size faydalı olabilecek bazı yazıları paylaşmak istiyoruz. Boya malzemeleri, iç cephe boyası alırken nerele dikkat edilmeli? ve kokusuz boya çeşitleri yazıları ilginizi çekebilir.

Benzer Yazılar

1 Yorum

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir