Siyah Tavan Boyama Neden, Nasıl Yapılır?

Tavan siyaha boyanır mı? Siyah tavan boyama neden yapılır? Siyah tavan boyası var mı? Tavanı siyaha boyamak ile ilgili tüm merak ettiklerinizi açıklıyoruz. Ayrıca sayfanın sonunda siyaha boyanmış tavan örneklerini bulabilirsiniz.

Siyah Tavan Boyama

Siyah tavan boyama.

Mekanı daha geniş gösterdiğinden ve aydınlık olmasını sağladığından tavan genellikle beyaza boyanır. Tavanı siyaha boyamak ışığın yansımasını azalttığından odayı biraz daha karanlık gösterebilir. Ancak iyi ayarlanmış ışıkla bu sorun olmayacaktır.

Tavanı siyaha boyamanın bir diğer sonucu ise olduğundan daha basık ve kısa görünmesine neden olmasıdır. Ancak bu sorun dekoratif açıdan bir avantaja dönüştürülebilir. İyi ayarlanmış duvar renkleri ile siyah tavana uyumlu çok hoş bir oda yaratılabilir. Sayfanın sonunda bazı siyah tavan örneklerini bulabilirsiniz.

Tavanı Siyaha Boyamak

Siyah tavan boyası kolay nadir olarak satılır ve olanların da çok yüksek fiyatlardan satıldığını görüyoruz. Siyah tavanın içindeki etxra pigmentler, fiyatını arttırıyor. Ancak bir odanın tavanın siyaha boyamak istiyorsanız, daha ekonomik çözümler de var. Üstelik tavana hiç bir zararı da yok.

Plastik boyalar, tavan boyasına en yakın boyalardır. Hem birçok tavan boyasından daha iyi kapatır, hem de boyama alanı daha fazladır. Bu nedenle, hazır siyah renk bir plastik boya alıp tavanı siyaha boyayabilirsiniz. Ancak terleme yapmaması için silikonsuz plastik boyaları tercih edin. “Detaylı bilgi için plastik boya nedir? yazısını okuyabilirsiniz.”

Tavan Neden Siyaha Boyanır?

Tavanları siyaha boyamak, ortamı karanlık hale getirir ve ışık yansımalarını azaltır. Bu durum, video ve fotoğraf çekim projelerinde avantaj sağlar.

Bazı mağazalarda tavanların niçin siyaha boyandığını biliyor musunuz? Özellikle alışveriş merkezi mağazalarında mağaza tavanları siyaha boyanarak adeta görünmez hale getirilir. Siyah tavan, klima ve su borularını gizler. Ayrıca, tavan kusurları siyah boya ile gizlenebilir. Mağaza içindeki spotlar, tavandan daha aşağı yerleştirilerek hem etkili bir aydınlatma sağlanır hem de ürünler öne çıkarılır. Bu sayede, müşterilerin dikkati ürünlere çekilir.

Son zamanlarda, genç odalarında siyah duvar ve tavan boyalarının popüler olduğunu gözlemliyoruz. Koyu renk tavanlar, antrasit hatta siyah boya, genç odalarında tercih edilmektedir. Detaylı bilgi için çocuk odası boya modelleri yazısını okuyabilirsiniz. Renkli tavan örneklerini görmek için “renkli tavan boyası modelleri” yazısını okuyabilirsiniz.

Tavan Nasıl Siyaha Boyanır?

Siyah tavan ve duvar boyasının uygulama şekli aynıdır. Sadece, duvardan önce tavan boyanır. Aksi halde, siyah tavan boyası duvara ve yere sıçrayabilir.

  • Tavanda tamir edilmesi gerek kısımları boyadan birkaç saat önce saten alçı ile tamir edin.
  • Duvara siyah boya bulaşmaması için, kenarları kağıt bant ile kapatın.
  • Siyah tavan boyasını %10 sulandırarak bir kat plastik boya rulosu ile uygulayın. “İlgili yazı tavan boyasına ne kadar su katılır?”
  • İkinci kat siyah tavan boyasını en az 3 saat sonra, ters yönde uygulayın. “İlgili yazı: ikinci kat boya ne zaman atılır?

Siyah Tavan Boyama Örnekleri

Genç odalarında siyah tavan kullanımında, duvarları beyaz yaparak, odanın kararmasını engelleyebilirsiniz.

siyah tavan
siyah tavan2

Yatak odasında siyah tavan ile siyah-beyaz duvarlar hoş görünebilir. Ayrıca beyaz ve siyah nevresim takımının çok yakıştığını göreceksiniz.

siyah tavan3

Oturma odalarında siyah tavan ile birlikte koltukları da siyah veya koyu gri kullanarak, tamamalayıcı bir etki oluşturabilirsiniz.

siyah tavan4

Eşyalarda ve duvarda beyaz renk süslemekler kullanarak, tavanı siyaha boyanmış bir odanın daha hoş görünmesini sağlayabilirsiniz. Bilgi için duvar dekorasyon süsleri sayfasına geçiş yapabilirsiniz.

Siyaha boyanmış tavan.

Uyarılar ve Önlemler

Yazımızı küçük bir uyarı ile bitirmek istiyoruz. Tavanı siyaha boyamak, odayı (mekanı) basık gösterebilir. Siyah tavan karanlık ve basık bir mekan hissi verecektir. Sonradan siyah duvar boyasını kapatıp, beyaz renge geçmek için birkaç kat, örtücü astar veya geçiş astarı kullanmanız gerekmektedir. “Detaylı bilgi için astar boya nedir ve geçiş astarı nedir? yazılarını okuyabilirsiniz.”

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir