Duvar Terlemesine Kesin Çözüm Nedir?

Ev ve duvar terlemesine kesin çözümü aşağıda maddeler halinde açıkladık. Ayrıca duvarın, evin ve odanın terleme nedenlerini aşağıda anlattık. Sayfanın sonunda ise duvar ve ev terlemesi ile ilgili en çok merak edilen soruları cevapladık.

Duvar Terlemesine Kesin Çözüm Nedir?

Duvar terlemesi kesin çözüm.
Duvar terlemesine kesin çözüm nedir?

Duvar terlemesine kesin çözüm, evin dışından ısı yalıtımı yapmaktır. Fakat, her ev için dış duvarlara ısı yalıtımı yapmak mümkün olmayabilir. Dış duvarlara ısı yalıtımı yaparak duvar termesine kesin çözüm bulabilirsiniz. Ayrıca, içeriden yalıtım yapmak da duvar ve ev terlemesi için alternatif bir çözüm yoludur. Nem ve küf önleyen boyalar da duvar terlemesine çözüm yollarından biridir.

Duvar Terlemesine Pratik Çözüm Yolları

Duvar terlemesine kesin çözüm. Evde terleme nasıl önlenir?
Duvar terlemesine kesin çözüm.

Yukarıda listelediğimiz, duvar terlemesini önlemek için yapabileceğiniz çözüm yollarını biraz daha detaylandıralım. Dış yalıtım, iç yalıtım ve terlemeyi önleyen boyalar işe yarıyor mu? açıklamak istiyoruz. Böylece, size uygun bir çözüm yolu bulabilirsiniz. Belki de dış yalıtım yapmadan ev terlemesinden kurtulabilirsiniz.

1-Dış Yalıtım Yapın

Evin dışına yalıtım yapmak duvar terlemesini önlemenin en kesin yoludur. Fakat, çok maliyetli olduğundan, ev sahipleri önce daha kolay çözüm yollarını denemek isteyebilir. Eğer dış yalıtım yaptırarak terlemenin önüne geçmek istiyorsanız, kesinlikle iyi bir usta ekibi tarafından yapılmasını sağlamalısınız. Çünkü, yalıtım köpüklerinin arasında kalan en ufak bir açıklık, tekrar duvarda termeye ve küf oluşmasına neden olabilir. “İlgili yazı: duvardan gelen soğuk nasıl kesilir?”

2-İç Yalıtım Yapın

Ev terlemesini önlemek için dış duvarlardan yapılması mümkün olmadığı durumlarda iç yalıtım da tercih edilebilir. Fakat, dış yalıtım kadar etkili olmayabilir. Bu nedenle, iç yalıtım yapılırken daha özenli ve dikkatli olunmalıdır. İç yalıtım malzemelerinin boşluk bırakmadan yapıştırılması, alt sıvasının düzgün yapılması ve birleşim kısımlarının açık olmaması gereklidir. İç yalıtımda yalıtım malzemesinin kalınlığından ziyade, dansitesi yani, ısı yalıtım malzemesinin yoğunluğu önemlidir. “İç cephe mantolama yazısını okuyarak detaylı bilgi alabilirsiniz.”

3-Terlemeyi Önleyen Boya Kullanın

Terlemeyi önleyen boyalar, nem ve küf boyaları bir çok marka tarafından nem boyası adı ile üretiliyor. Terlemeyi önleyen boyaları kullandıktan sonra uzun süre duvarlarınızda terleme görmeyebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz, dış yalıtım yaparak büyük bir maliyet altına giremeden önce terlemeyi önleyen boyaları denemeniz yönünde. Özellikle evin bir duvarında veya küçük bir duvarda terleme varsa, terleme önleyici boya veya nem önleyici boyaları deneyebilirsiniz.

4-Plastik Boya Kullanın

Plastik boyalar nefes alan boyalardır. İçerisinde katkı az olduğundan, duvar hava akımını kesmez. Daha önce silikonlu veya sentetik boya kullanmadıysanız, ilk defa boya yapacaksanız, duvarda plasik boya kullanarak, terlemeye önlem alabilirsiniz. “Detaylı bilgi için plastik boya nedir? yazısını okuyabilirsiniz.”

Banyo Fayans Terlemesini Önlemek

Banyo fayansının terlemesini engellemek için havalandırma kullanın, banyo kapısını duştan sonra yarım saat kadar açık bırakın. Banyo tavanında ve duvarında silikonlu boya ve yağlı boya kullanmayın. Derzlerin arasında küf oluşmaması için fayansların yüzeyini ıslak bırakmayın. Banyo duvarlarında silikonsuz plastik boya kullanın, banyo tavanına köpük yapmayın! “Banyo tavanına köpük zararlı mı? ve banyo tavanı rutubet önleme yazılarını okuyarak detaylı bilgi alabilirsiniz.”

Sıkça Sorulan Sorular

Aşağıda duvar terlemesi ile ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladık.

Kışın Duvar Terlemesi Neden Olur?

Evlerdeki duvarların terlemesi çoğu zaman iç ve dış alanlardaki yüksek ısı farklılığından olur. Bu ısı farklılığı kış aylarında çok fazla olduğu için ev terlemesi genellikle kışın ortaya çıkar. “İlgili yazı: kışın ev boyanır mı?”

Ev Neden Terleme Yapar?

Evin dışı ile içinde sıcaklık farklı fazla olursa, ev terleme yapar. Örneğin, kışın dışarda -10 derecelerde hava varsa, evinizdeki sıcaklık 15 derece ise duvar ve camlarda terleme olabilir. Peki neden bazı ev duvarları terlerken bazıları terlemiyor? Çünkü, yalıtım malzemeleri ile iç ve dış sıcaklık farkını dengeliyor.

Oda Neden Terleme Yapar?

Odada ısı yalıtımının eksik olması, peteklerin önünde çamaşır kurutulması veya kışın bazı odaların peteklerinin kapatılması odada terlemeye neden olur.

Duvar Terlemesi Neden Olur?

Duvar terlemesi neden olur?

Duvar terlemesinin en önemli nedeni, evin ısı yalıtımının olmaması, eksik veya yanlış yapılmasıdır. Ayrıca, temiz su tesisatının yanlış yapılması veya tesisatta su kaçağı olmasından dolayı da duvar terler. Duvar terlemesinin diğer nedenleri ise duvarda yağlı boya ve silikonlu boya kullanılması, evin düzenli olarak havandırılmaması ve evin kuzey cephede oluşudur.

Silikonlu Boya Terleme Yapar Mı?

Silikonlu boyalar terleme yapar mı? Evinde silikonlu boya kullanıp, duvarlarında terlemeden şikayetçi olan ev sahipleri var. Biz de yalıtımsız binalarda silikonlu boya kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Plastik boyalar, silikonsuz boyalara göre daha fazla hava geçirgenliğine sahip olduğu için duvar terlemesine önlem olacaktır. Ayrıca, sentetik boyalar da yalıtımsız duvarlarda terlemeye neden olabilir. “İlgili yazı: iç cephe boya çeşitleri nelerdir?”

Terleme Yapan Duvara Ne Yapılır?

Terleme yapan duvara ısı yalıtımı yapmalısınız. Isı yalıtım uygulaması başlayana kadar, duvarlarınızı kuru bezle silebilirsiniz. Böylece küf oluşmasını engelleyerek sağlıksız bir ortam oluşmasını engelleyebilirsiniz. Yalıtım işini bir süre daha geciktirmek istiyorsanız, bu süre boyunca nem ve küf önleyici boyaları kullanabilirsiniz. Ayrıca, terleme az miktarda ise nem alıcı cihazları kullanabilirsiniz.

Fayans Neden Nemlenir?

Duşun sıcak nemi, banyonun fayansları üzerinde ve tavan üzerinde birikerek neme neden olur. “İlgili yazı: fayans boyama.”

Terlemeyi Önleyen Boya İşe Yarıyor Mu?

Terlemeyi önleyen boya kullanan bazı ev sahipleri tekrar nem ve küf oluştuğunu belirtmiştir. Terlemeyi önleyen nem boyalarının faydası olabilir. Fakat, nemin miktarına göre duvarda terleme tekrar oluşabilir.

Mantolama Sonrası Terleme Neden Olur?

Mantolama sonrası terleme, nadir yaşanan durumlardan biridir. Mantolamanın eksiksiz ve tam yapılması gerekiyor. Arasında boşluk kalırsa, tekrar terleme meydana gelebilir. Mantolama sonrası duvarlarınızda silikonsuz, plastik boya kullanmanızı öneriyoruz.

Binada Terleme Neden Olur?

Özellikle yalıtımı olmayan eski binalarda terlemenin olması normal bir durumdur. Ayrıca hava geçirmeyen, iç ve dış cephe boyaları da terlemeye neden olur.

Kışın Duvar Terlemesi Nasıl Önlenir?

Dışardaki soğuk ile içerdeki yüksek ısı kışın duvada terlemeye neden olur. Isı yalıtımı yapılması gerekiyor. Geçici olarak nem boyası kullanabilirsiniz.

Evim Terliyor Ne Yapmalıyım?

Mümkünse, evin dış duvarlarına ısı yalıtımı yaptırın. Mümkün değilse, iç duvarlara ısı yalıtımı yapın.

Odanın Duvarlarında Islaklık Neden Olur?

Odanın duvarlarında oluşan ıslaklık (rutubet) nemdir.Özellikle kışın ve kuzey cepheye bakan duvarlarda ortaya çıkar. Dış cephe ısı yalıtımı yapmalısınız.

Evdeki Rutubet Hasta Eder Mi?

Evet, evdeki rutubet küf oluşumuna neden olur. Küf insan sağlığına zararlıdır. Akciğerlerde tahribata yol açar.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir