Banyo Tavanı Rutubet Önleme

tavanda küf neden olur
Tavanda rutubet neden olur. Banyo tavanı rutubet önleme

Banyo tavanında rutubet neden aşağıda olur? anlattık. Ayrıca, banyo küfü nasıl temizlenir açıkladık. Rutubet ve küf önleyici boya tavsiyeleri de verdiğimiz yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Evin Tavanında Rutubet Neden Olur?

tavanda rutubet neden olur
Evin tavanında rutubet neden olur?

Tavanda rutubet neden olur, küf önleyici tavan boyası var mı? Tavanda rutubet ve küf genellikle banyo ve tuvaletlerde olur. Banyodaki sıcak nem buharı, dışarı çıkamaz ve tavanda terleme yapar.

Temizlenmeyen, uzun süre tavanda bekleyen su, rutubet ve küfü oluşturur. (Duvarda oluşan küflerin nedenini öğrenmek ve önlem almak için, linke tıklayarak, “Evde, tavanda, odada küf neden olur?” yazımızı okuyabilirsiniz.) Tavandaki küflerin nedenini öğrenmek ve engellemek için aşağıdaki başlıkları okuyama devam edebilirsiniz.

Ayrıca, aynı üst katın banyo ve tuvaletinden sızan sular da sizin tavanınızda uzun süre beklerse küf meydana gelebilir. (Tavandan su geliyorsa “Üst kattan su sızıntısı” yazımızı okuyabilirsiniz.)

Banyo tavanı küfleniyor, tuvalet ve banyoda tavanda küflenme sürekli devam ediyorsa; küf önleyici tavan boyası kullanmanız gerekiyor.

Fakat, banyo tavanındaki küfü, küf yapmayan tavan boyası ile boyamadan önce küfü özel küf temizleyicilerle veya 3/1 oranında su ile seyseltilmiş çamaşır suyu ile temizleyin. Banyo küfü temizleme hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki başlıklara devam edin.

Banyo Tavan Küfü Nasıl Temizlenir?

banyo tavan küfü nasıl temizlenir
Banyo küfü nasıl temizlenir?

Küflenmiş banyo tavanı nasıl temizlenir? Tavandaki küf lekelerini temizlenmesi için iki yöntem var. Birinci yöntem; küf temizleyici sıvı ve spreyler. Küf temizleme için ikinci yöntem ise, çamaşır suyu.

Küf Temizleyiciler İle Banyo Tavan Küfü Nasıl Temizlenir?

  • Küf yüzeysel ise yani derine işlememişse küf temizleyici spreyi yüzeye sıkın.
  • 10-15 dakika küfün içine işlemesini bekleyin. Temiz ve kuru bir bir bez ile küflü tavanı dairesel hareketlerle silin.
  • Eğer küf tamamen çıkmazsa işlemi tekrarlayın.
  • Eğer küf, tavanın içine işlemişse silince çıkmıyorsa önce zımpara yapın. Önce kalın (150 numara) sonra ince (180 veya 220 numara) zımpara kullanabilirsiniz. Zımpara yaparken maske ve gözlük kullanın.

Çamaşır Suyu İle Banyo Tavan Küfü Nasıl Temizlenir?

3 birim suya 1 birim çamaşır suyu katarak da küflü tavaları temizleyebilirsiniz. Örneğin: 3 bardak suya, 1 bardak çamaşır suyu oranında olabilir.

Çamaşır suyunu direkt tavana veya derzlere sürmek yüzeyin zamanla deforme olmasına neden olabilir. Bu nedenle küf temizleme işlemi yaparken çamaşır suyunu su ile seyreltmek gerekiyor.

Çamaşır suyu ile hazırladığınız küf temizleme suyunu, varsa bir sprey kutu içine koyup püskürtün. Yoksa, bezi bu su ile ıslatıp silin. Yukarıda anlattığımız gibi küf derine işlemişse önce zımpara yapın.

Küf Önleyici Tavan Boyası İle Banyo Tavanı Rutubet Önleme

banyo tavanı rutubet önleme
Küf önleyici tavan boyası ile banyo tavanı rutubet önleme

Nem önleyici tavan boyası var mı, tavan küf boyası var mı, anti küf tavan boyası var mı, küf ve rutubet önleyici tavan boyası var mı?: Küflü önleyici duvar boyası gibi tavanlar için de özel küf önleyici tavan boyası var.

Örneğin: Dryfix NM-S 10 ürünü (Neme Son) piyasadaki tüm nem ve rutubet boyalarından farklı olarak kokusuz ve solventsiz. Bu özelliğiyle nem ve rutubet sorununa çözüm olabildiği gibi kullanıcı dostudur. Kokusuz rutubet boyası, küf boyası Dryfix NM-S 10 hakkında detaylı bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

Tavandaki gerekli tamirat, zımpara ve küf temizleme işlemi bittikten sonra küf önleyici tavan boyası ile tavanları boyayabilirsiniz.

Küf yapmayan tavan boyası ile boya yapmadan önce; tavanın temizlenmiş, kuru ve tozsuz olduğuna olmasına dikkat edin.

dry fix rutubet boyası
Dryfix nem ve rutubet boyası (NM-S 10)

Bazı küf önleyici tavan boyası çeşitleri: Dryfix NM-S 10 (Nem ve Rutubet Boyası), Permolit küf önleyici tavan boyası (Permomax Tavan Boyası), Polisan Küf Önleyici Tavan Boyası (Polisan Elegans), Kale Küf Önleyici Tavan Boyası (Kale Kalia Tavan Boyası) v.b.

“Tavanda rutubet neden olur?” ve “banyo tavanı rutubet önleme” tekniklerini kısaca anlatmaya çalıştık. Banyoda küfün oluşmaması için, özellikle duştan sonra banyo kapısı ve penceresini bir süre açık bırakın.

Banyonuzun ıslanmış kısımlarını kuru bezle silin. Küf veya diğer nedenlerden dolayı tuvalet veya banyonuzda koku oluyorsa, “Banyo ve tuvalet kokusu nasıl giderilir?” yazımız ilginizi çekebilir.

(Yukarıda yazılı ürünler ile ilgili ürün tercihi, uygulama hatası ve diğer anlaşmazlıklardan sitemiz sorumlu değildir. Yazımız genel bilgilendirme amacı ile yazılmıştır.)

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir