Antibakteriyel Boya Nedir, Özellikleri Nelerdir?

antibakteriyel duvar boyası

Sizin için antibakteriyel boyalar hakkında detaylı bir yazı hazırladık. Antibakteriyel boya nedir, hangi boyalar antibakteriyel? Farklı markaların antibakteriyel boyalarından örnekler verdik. Detaylı anlatımı aşağıda bulabilirsiniz.

Antibakteriyel Boya Nedir?

Antibakteriyel boya, duvar yüzeyindeki  E.Coli, Saerus, MRSA, VRE, A. brasiliensis, P.purpurogenum bakterilerine karşı %99 koruma sağlayabilir.

Anti bakteriyel boya çeşitleri birçok firma tarafından genellikle su bazlı silikonlu olarak üretiliyor. Her ne kadar silinebilir olsa da; silinemez antibakteriyel boyaları görmek de mümkün.

Antibakteriyel Boya Özellikleri

Antibakteriyel boyalar, aynı zamanda duvardaki küf oluşumuna karşı dirençlidir. Yani duvardaki nemin meydana getirdiği kararmalar bu boyalar ile büyük ölçüde önlenebilir.

Gerçek antibakteriyel boyaların üzerine sağlık bakanlığı onay numarası olma zorunluluğu vardır. Bu da antibakteriyel boya satın alırken size kolaylık sağlayabilir.

Antibakteriyel Boya Hangisi?

Piyasada birçok antibakteriyel boya mevcut. Biz, örnek olarak, birkaç tane seçip özelliklerini yazdık.

Ayrıca, boya satın alırken kutusunun üzerine bakıp antibakteriyel olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi sağlık bakanlığı onay numarası olmadan bir boyanın üzerine antibakteriyel yazılamaz.

Marshall Antibakteriyel Boya Özellikleri (Marshall Hijyen)

marshall anti bakteriyel boya
Marshall Hijyen Antibakteriyel

Marshall Antibakteriyel Hijyen içindeki gümüş iyonları sayesinde E.Coli, Saerus, MRSA, VRE, A. brasiliensis, P.purpurogenum bakterilerine karşı %99 koruma sağlar.

Küf oluşumuna dirençlidir. Su bazlı, silikonlu, dekoratif silinme özelliği yüksek bir boyadır. Ev, okul, hastane, muayenehane gibi mekanlarda kullanılmak için idealdir.

Polisan Antibakteriyel Boya (Elegans)

polisan anti bakteriyel boya
Polisan Elegans Antibakteriyel Boya

Polisan Elegans anti bakteriyel en çok bilinen anti bakteriyel boyalar arasında bulunuyor. Polisan Elegans Exta Yarımat, Polisan Elegans Antiaging, Polisan Elegans Mat, Polisan antibakteriyel tavan boyası. Polisan Elegans serisinin tüm boyalarında antibakteriyel ve küf engelleyici özellik mevcut.

Polisan Elegans Exra Yarımat Su Bazlı, Silikon Katkılı, Maksimum Silinebilir Özelliğe Sahip, Antibakteriyel, Küf Ve Mantar Önleyici, Esnek Yapıda, Extra Örtücülüğe Sahip Yarımat İç Cephe Boyasıdır.

Polisan Elegans Anti Aging ise, çok daha dayanıklı bir boyadır. Uygulandığı yüzeylerde boya filmini çok daha dayanıklı hale getirir ve yıllarca genç kalmasını sağlar.

Hijyenin önemli olduğu hastane, kreş, okul ve gıda üretilen tesislerde güvenle kullanılabilir. Uygulandığı yüzeyde mantar ve küf oluşumunu önleyen yapıdadır. Düşük VOC özelliğinden dolayı çevre dostudur. Özellikle, banyo ve mutfak gibi hijyenin çok önemli olduğu yerlerde kullanılması tavsiye edilir.

Polisan Elegans Mat ise yine küf engelleyici, anti bakteriyel mat görünümlü silinme özelliği yüksek bir boyadır.

Dyo Antibakteriyel Boya (Teknoplast)

dyo antibakteriyel boya
Dyo Teknoplast

Dyo Antibakteriyel Teknoplast, akrilik emülsiyon esaslı, PTFE katkılı (yani teflon), dekoratif iç cephe son kat boyasıdır.

Su bazlı, ipek mat görünümlü, kokusuz, yüksek yağ iticiliğe sahip, silinebilir, mükemmel örtücülüğe sahip bir boyadır. Antibakteriyel ve anti küf özelliği ile insan ve çevre dostudur.

Dyo Nano Antibakteriyel Boya

dyo antibakteriyel boya
Dyo Nano İpekmat

Dyo’nun diğer antibakteriyel boyası ise, Dyo Nanodur. Dyo Nano, nano teknoloji ile üretilmiş, su bazlı, silinebilir dekoratif iç cephe boyasıdır. Fotokatalitik özelliği sayesinde, ışık alan bölgelerde nikotin ve kalorifer izi gibi lekelerin yüzeyde oluşmasını önler.

Antibakteriyel ve küf önleyici yapıya sahiptir. Silinebilme özelliği yüksektir ve mükemmel örtücüdür. Hastane, otel, restoran, okul, mutfak, mağaza, kreş gibi ortamlarda kullanım için uygundur.

Dyo Oxymax Anti Bakteriyel Boya

Dyo Oxymax
Dyo Oxymax Antibakteriyel boya

Dyo Antibakteriyel Oxymax iç ortamda bulunan serbest Formaldehit (uçucu bir gaz) miktarını azaltmaya yarayan özel teknoloji ile üretilmiş saf akrilik bağlayıcı esaslı, çevreci, ipek mat, dekoratif, iç cephe son kat boyadır.

%100 saf akrilik formaldehiti %83 oranında azaltır. Çapraz bağlanma teknolojili bağlayıcı sayesinde kılcal çatlaklar oluşturmaz. Yüzeyde oluşan ketçap, kurşun kalem, sulu boya vb. lekeler kolaylıkla temizlenir.

Yüksek örtücülük, kolay uygulama, mükemmel yayılma, ultra düşük VOC, amonyak ve APEO içermez. Kokusuzdur. Antibakteriyeldir ve küfe dirençlidir.

Permolit Anti Bakteriyel Boya (Permolit Permomax)

permomax antibakteriyel duvar boyası
Permolit Permomax

Permolit antibakteriyel (Permomax) boyanın ipek mat ve mat görünümlü duvar boyası ve antibakteriyel tavan boyası var.

Core-Shell teknoloji ile üretilmiş antibakteriyel boya permomax, yüksek örtücü, tam silinebilir, leke tutmaz, küf oluşumunu engeller.

Ayrıca, yaşam mekânlarında oluşması mümkün, yağ, ketçap, çikolata, çamur, çimen, tütün, ruj, kalorifer isi gibi lekelerin yüzeye işlemesini engelleyerek, kolayca temizlenmesini sağlar.

Küf ve mantar gelişimine karşı dirençlidir. Uçucu organik bileşik (VOC) değeri Avrupa birliği limitlerinden düşüktür.

Tam silinebilir özellikte olan Permolit Permomax İpek Mat, canlı renkleri ile ferah mekânlar oluşmasını sağlar. Uygulandığı alanları, yıllarca zor kirlenen, kolay temizlenen, genç ve canlı yüzeyler halinde tutar.

Hijyenik yüzey elde edilmek istenen, hastane, ameliyathane gibi sağlık kuruluşlarında, medikal alanlarda, okul, kreş, çocuk odası, gıda üretim tesisleri, ilaç fabrikaları, gibi yerlerde kullanılabilir.

Permomax anti bakteriyel tavan boyası ise; banyo mutfak gibi nem oranı yüksek ortamlarda küf ve mantar oluşumunu engeller.

Antibakteriyel Tavan Boyaları

Antibakteriyel tavan boyası duvar boyalarına göre daha nadir bulunuyor. En çok tercih edilen antibakteriyel tavan boyalarına örnek vermek gerekirse: Permolit Permomax Antibakteriyel Tavan Boyası, Polisan Elegans Antibakteriyel Tavan Boyası.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi antibakteriyel boyalar aynı zamanda küf oluşumuna karşı dirençli oluyor. Küflü bir yüzeye antibakteriyel tavan boyası uygulamadan önce; yüzeyi iyice temizleyip kurulamayı unutmayın. Bu sayede daha uzun ömürlü olacaktır. Şimdi, küf önleyici ve antibakteriyel tavan boyasının nasıl uygulandığını anlatalım.

Antibakteriyel Tavan Boyası Kullanmadan Önce Yüzey Hazırlığı

  • 3 de 1 oranda suya çamaşır suyu ilave ederek küflü yüzeyi silin.
  • Küf duvarın içine işlemişse zımpara yapın.
  • Çıkan tozu kuru bez ile silin.
  • Yüzey ıslak ise kurumaya bırakın.
  • 3 saat ara ile 2-3 kat antibakteriyel boyayı uygulayın.

Bazı antibakteriyel iç cephe boyalarına örnekler verdik. Sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız bir antibakteriyel iç cephe boyası veya antibakteriyel tavan boyası varsa, yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

7 Yorum

  1. Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için sürekli sıçramıyor boyanın altına işlemezse boya özelliğini yitirmezse olur her alde olmazsa tekrar permomaxsın üzerine vernik olurmu cevaplarsanız sevinirim teşekkür ederim

    • Permomax’ın üzerine sadece, su bazlı, renksiz akrilik vernik uygulayabilirsiniz. Standart renkli kapı vernikleri alt rengi gösterir, kapatamaz.
      Zımpara yapmalısınız. Renksiz kapı vernikleri de sararma yapar.

  2. DUVAR BOYAMADAN ELİMDE KALAN PERMOMAX BOYAYI DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUM PERMOLİT Permomax la vernikli banyo kapısını boyamak istiyorum olurmu (kapının üstüne az su sıçrıyor) boyanırmı verniğin yerini tutarmı bunu öğrenmek istiyorum cevaplarsanız sevinirim İYİ GÜNLER TEŞEKKÜR EDERİM

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir