En İyi Dış Cephe Boyası Hangisi?

en iyi dış cephe boyası
En iyi dış cephe boyası hangisi?

Dış cephe boyaları, binaların görünüşünden ziyade, koruyucu bir katman olarak görünür. Bu nedenle, çok daha büyük bir öneme sahiptir. Çoğu zaman, dış cephe boyasının seçmek, rengi seçmekten çok daha zordur. Çünkü, iç cephe boyalarında olduğu gibi, dış cephe de birçok boya çeşidi var. Hatta, üretici firmaların çeşitli türlerde dış cephe boyası üretmesi kullanıcının ister istemez kafasını karıştırıyor. İşte bunun için, bu yazıyı yazma gereği duyduk. En iyi dış cephe boyası hangisi, en kaliteli dış cephe boyası hangisi, sorunuza cevap olabilecek detaylı anlatım aşağıda.

En İyi Dış Cephe Boyası Hangisi?

en iyi dış cephe boyası hangisi

En iyi dış cephe boyası hangisi, en kaliteli dış cephe boyası hangisi? Yukarıda bahsettiğimiz gibi, her boya türünde olduğu gibi, üretici firmalar, dış cephede de farklı kalitede boyalar üretiyorlar. Yani, bir boya üreticisi firmanın 5 çeşit dış cephe boyası olabilir.

Dış cephe boyası çeşidinin bu kadar fazla olması da, boya seçimi yaparken, boyadan anlamayan kullanıcıların kafasının karışmasına neden oluyor. Hatta, dış cephe boyası satın alırken, hata yapmalarına, yanlış kalite boya tercih etmelerine yol açıyor. Yani, tüketici istediği kalitede dış cephe boyasını alamıyor.

Marshall, Filli Boya, Dyo, Permolit, Polisan ve daha birçok boya üretici markanın dış cephe boyalarında hem ekonomik, hem de yüksek kaliteli dış cephe boyası bulabilirsiniz. Tüm boya üretici firmalar, her tüketiciye uygun, farklı kalitede, boyalar üretiyor. Bu nedenle, direkt olarak, “en iyi dış cephe boyası şu markadır” demek çok yanlış olur.

Şimdi, bazı markaların ekonomik, hem de üst kalite dış cephe boyalarına örnekler verelim. Bu sayede, dış cephe boya seçimi yaparken doğru boyayı seçebilirsiniz.

Hem Ekonomik Hem Kaliteli Dış Cephe Boyaları

Neredeyse tüm üretici firmalar, diğer boyalarında olduğu gibi dış cephede de tüketicilere ekonomik çözümler de sunmuşlardır. Bazı ekonomik dış cephe boyalarına örnek vermek gerekirse:

  • Permolit Permosil Dış Cephe Boyası,
  • Dyo Dinamik Dış Cephe Boyası,
  • Marshall Fit Dış Cephe Boyası,
  • Polisan Perla Dış Cephe Boyası,
  • Polisan A1 Dış Cephe Boyası v.b.

Tabi bu boyaları da kendi arasında sınıflandırmak da mümkün. Hem kaliteli hem ekonomik dış cephe boyası arıyorsanız, yukarıdaki seçenekleri gözden geçirebilirsiniz.

Şimdi, üst kalite dış cephe boyalarını gözden geçirelim. En iyi dış cephe boyası hangisi, en kaliteli dış cephe boyası hangisi? gibi merak ettiğiniz soruların cevabı aşağıda olabilir.

Bazı Markaların En İyi Dış Cephe Boyaları

  • Dyo Teknotex, Dyo Nanotex
  • Polisan Exelans, Polisan Exelans Makro
  • Marshall Akrikor Silikonlu,
  • Permolit Permomax

Örnekleri artırmak mümkün. Bu dış cephe boyaları dış cephede çok zorlu şartlara dayanıklılık ve uzun ömürlülük açısından en üst sınıf ürünlerdir.

Standart dış cephe boyalarının haricinde, yüzeyde daha kalın bir tabaka oluşturan, grenli ve texture dış cephe boyalarını da düşünebilirsiniz. Bu boyalar, kalın olmasının yanında daha pürüzlü dekoratif bir görünüm oluştururlar.

Dış cephede kullanabileceğiniz diğer ürünler ise, standart dış cephe boyalarından çok daha esnek ve su yalıtımı da yapabilen dış cephe kaplamalarıdır. Bu ürünler, neredeyse her boya firması tarafından üretiliyor. Bu ürünler ile ilgileniyorsanız, “latex dış cephe kaplaması”, “esnek dış cephe kaplaması” veya “kauçuk dış cephe kaplaması” adında araştırma yapabilirsiniz.

Tabi, dış cephe boyalarının dayanıklılığını etkileyen en önemli faktörlerde biri de işçiliktir. Gerekli görüldüğü yerde astar uygulamak, uygun hava koşullarında uygulama yapmak, boyayı doğru inceltmek gibi teknikler dış cephe boyasının dayanıklılığını etkileyen en önemli faktörlerdir. İşçiliği doğru yapılmayan uygulamalar, dış cephe boyalarının ömrünü ve direncini etkiler.

Dış Cephe Boyası Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Diğer Faktörler

en iyi dış cephe boyası hangisi
  • Duvarda bozukluk, kırık, yumuşak veya dökülen kısımlar varsa tamir ettirin. Aksi halde, boyama esnasında veya boyandıktan kısa süre sonra dökülür.
  • İlk defa dış cephe boyası yaptıracaksanız astar yapmayı unutmayın.
  • Çok soğukta, kış aylarında dış cephe boyası yaptırmayın.
  • Çok sıcakta, öğlen vakti güneşin tam vurduğu duvara boya yaptırmayın. Mümkünse duvara gölde düştüğünde boya yaptırın. Boya kururken yüzeyde baloncuk oluşturabilir.
  • Aşırı koyu renkleri tercih etmemeye çalışın. Koyu renkler dış cephe de evi belirgin olarak gösterse de ömrü daha kısa olur. Koyu renkler, sıcağı daha çok emer. Siyah, bordo, koyu yeşil, lacivert, füme, antrasit gibi koyu dış cephe renklerinin ömrü daha kısa olacaktır.
  • Dış cephe boyanızı, tecrübeli boyacılara yaptırın. Gerekiyorsa duvara uygun astar veya tamir sıvası (macunlarını) yaptırın. Özellikle hiç boya yapılmamış duvarlara mutlaka dış cephe astarı uygulanması gerekiyor. Ayrıca, boyanın çabuk bitmesi için, katlar arası kurumadan boya yaptırmayın. Katlar arası en az birkaç saat geçmesini bekleyin.

Siz de yorum kısmından kullandığınız dış cephe boyası hakkında değerlendirmelerde bulunabilirsiniz. (Marka değerlerine zarar verici yorumlar yayınlanmayacaktır.)

Benzer Yazılar

2 Yorum

  1. Bu arada Jotun boyayı unutmamak gerekir bir çok konu da özellikle renk solmamasi konusunda büyük fark atar kaliteli ve güvenilir bir firmadir

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir