Neden Kombi Sıcak Suyu Az Akıyor?

Musluklardan, mutfaktaki bataryadan ve özellikle duş alırken, sıcak suyun az akması çok can sıkıcı olabilir. Kombiden banyoya sıcak su az akıyorsa veya musluklardan sıcak su az akıyorsa, bunun bir çok nedeni olabilir.

Sıcak su musluğunun az akması sadece sıcak su hattıyla ile alakalı olabilir, tüm su şebekesiyle alakalı olabilir veya kombiyle alakalı olabilir. Evde çok can sıkıcı bir durum olan musluktan sıcak suyun az akması ve kombiden gelen sıcak suyun az akmasının nedenlerini sizin için aşağıda detaylıca açıkladık.

Kombi Sıcak Su Az Akıyor!

Kombiden sıcak su az akıyor.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi kombinin suyunun az akmasının birçok nedeni olabilir. Bu genel bir sorun da olabilir, bölgesel bir sorun da olabilir. Şimdi, kombiden sıcak suyun az akmasının ve banyoya sıcak suyun az gelmesinin olası nedenlerini ve sıralayalım. Böylece, sizdeki sorunu kolayca tespit edebilirsiniz. Öncelikle, genel nedenlerden başlayalım. Ardından bölgesel sorunları ele alalım.

Kombiden Sıcak Su Neden Az Gelir?

1-Şebeke Suyunun Düşük Basınç İle Gelmesi

Şebeke suyunun basıncının düşük olması yani genel su hattından gelen suyun tazyiksiz olması, hem soğuk hem de sıcak suyun az gelmesine neden olur. Bu durum genellikle geçici bir durumdur. Ya şebekede bir su kesintisi yapılmak üzeredir, ya da bir tamirat yapılıyordur. Genellikle, kısa süre sonra suyun basıncı eski haline döner.

2-Bina Veya Dairenin Borularında Tıkanıklık Olması

Bina veya dairenin borularında tıkanıklık olması da gelen suyun az akmasına neden olabilir. Bu durum, hem yeni binalarda hem de eski binalarda olabilir ve hem soğuk hem de sıcak suyun az akmasına neden olur.

Eski binalarda metal borulardaki paslanma nedeniyle su borularında daralma meydana gelir. Böylece suyun basıncını düşer. Dolayısıyla, soğuk ve sıcak suyun az akmasına neden olur. Eski boruların değiştirilmesi gerekir.

Yeni binalarda oluşan su borularındaki tıkanıklık ise, boruların döşenmesi esnasında olur. Bina yapıldığı sırada ve boruların döşenmesi esnasında su borularının içerisine bir miktar taş veya benzeri bir madde girmiş olabilir. Su borularının içindeki taş aşınabilir veya zaman zaman yer değiştirebilir.

Taş ve benzeri yabancı maddelerin su borularının içerisine kaçmasından dolayı, borularda tıkanma olur ve su basıncı düşer. Hem soğuk hem de sıcak suyun az akmasının nedenlerinden biri de budur.

3-Ana Vananın Kısık Olması

Soğuk ve sıcak suyun az akmasının nedenlerine yine genel bir sorun ile devam ediyoruz. Binanın bodrum katındaki su sayacının takılı olduğu ana su vanası kısık olabilir.

Özellikle, çocukların neden olduğu bir durumdur. Ana vananın kısık olması genel bir su basıncı düşüklüğüne neden olur. Bu da hem sıcak hem de soğuk su akışını etkiler.

Aynı şekilde evinizdeki ana su vanası da kısılmış olabilir. Ana vana genellikle banyo veya tuvaletlerde bulunur ve genellikle kırmızı renktedir. Ana vananın da tam açık olmasına dikkat edin!

4-Tamir Sonrası Tıkanıklık

Son zamanlarda hiç su tesisatınızda arıza oldu mu, borular için tamirci çağırdınız mı? Borulardaki herhangi bir tamir sonrası, istemeden de olsa, su borusun içine duvarda kırılan bir parça kaçmış olabilir.

Eğer, sıcak suyun az akması yeni başladıysa, tamir sonrası boruların içinde taş ve çamur birikmiş olabilir. Bu da soğuk veya suyun az akmasının nedenlerden biri olabilir. Bu durumda ustayı çağırmadan önce, tamir edilen borulara sert bir cisim ile vurarak borunun içindeki bazı taş ve çamurların dağılmasını sağlayabilirsiniz.

5-Giriş Filtrelerini Kontrol Edin!

Kombinin altındaki su giriş filtrelerini düzenli olarak kontrol edip, temizleyip geri takın veya bir tesisatçı çağırın. Yine basınç düşüklüğüne neden olan filtre tıkanıklığı, suyun az akmasına neden olabilir.

Genel olarak suyun az akmasının nedenlerini sıraladık. Yukarıdaki nedenlerden dolayı soğuk ve sıcak suyunuz az akıyor olabilir. Şimdi, bölgesel olarak neden kombi sıcak suyu az akar, banyoya sıcak su neden az gelir? anlatalım.

Banyoya Sıcak Su Neden Az Gelir?

Banyoya sıcak su neden az gelir?

Banyoya sıcak su neden az gelir? Banyoya sıcak suyun az gelmesinin nedenlerini anlatmaya başlamadan önce yukarıda anlattığımız genel sorunları kontrol etmenizi öneriyoruz. Yukarıda anlattığımız genel sebeplerle birlikte, başka nedenler de banyodaki suyun az akmasına neden olabilir.

Eğer kombide ve su tesisatında bir sorun yoksa, banyo bataryası sıcak suyunun az akması genellikle geçici bir durumdur. Banyoya sıcak suyun az gelmesinin diğer nedenlerini aşağıda sıraladık. “Eğer hiç sıcak su gelmiyorsa, “kombiden sıcak su gelmiyor” yazısını okuyabilirsiniz.”

Kombiden Banyoya Sıcak Su Az Akıyor!

  1. Kışın petekler ile birlikte sıcak su kullanımı: Bazı kombi modellerinde kış aylarında sıcak suyun kesilmesi kombi ile alakalıdır. Duş sırasında bazı kombilerin kış konumunda olması, peteklere de sıcak su vermesi sıcak kullanımını geçici olarak kısıtlar.
  2. Bulaşık ve çamaşır makinesi kullanımı: Bulaşık makinesi, özellikle çamaşır makinesi çalışıyorken sıcak suyu çeker. Bu da duş alırken sıcak suyun basıncının düşmesine neden olur. Duş alırken bulaşık ve çamaşır makinesinin çalışması, sıcak suyun oldukça azalmasına neden olabilir. (Bazı dairelerde ve bazı kombilerde.)
  3. Duş alırken, sıcak suyun başka bir duştan ve musluktan akması da sıcak suyun az akmasına neden olabilir. Örneğin; duş alırken aynı anda mutfak bataryasından akan sıcak su da banyonun sıcak suyunun az akmasına neden olabilir. Çift banyosu bulunan evlerde aynı anda kullanılan banyolarda benzer sorun ile karşılaşılabilir. Kombi kapasitesine dikkat edin. “Detaylı bilgi için kombi seçimi yazısını okuyabilirsiniz.”

Musluktan Sıcak Su Az Akıyor!

Musluktan sıcak su az akıyor?

İyi musluğun aynı anda açık olması, şebekede basıncının düşük olması, fltrelerin ve boruların tıkalı olması banyo bataryası ve musluktan sıcak suyun az akmasının nedenlerindendir. Ayrıca, şu nedenlerden dolayı da musluktan sıcak su az akar:

Musluktan Sıcak Su Neden Az Akar?

  • Aynı anda birden fazla musluktan sıcak su kullanımı. (Banyo, mutfak bataryaları veya bulaşık, çamaşır makineleri kullanımı.)
  • Bataryaların altındaki ara muslukların kısık olması. (Özellikle banyo lavabosu ve mutfak lavabosunun altındaki küçük ara muslukları kontrol ederek, tam açık olduğuna emin olun.)
  • Bataryaların altındaki ara muslukların filtrelerini, muslukların ucundaki filtreleri ve kombinin altındaki sıcak su filtrelerini düzenli aralıklarla temizleyin. “İlgili yazılar: musluk nasıl takılır? ve banyo bataryası nasıl takılır?”

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir