Kombiden Sıcak Su Gelmiyor!

Kombiye su gelmiyor.
Kombiden sıcak su neden gelmez?

Musluklardan sıcak su gelmiyor, kombi sıcak su vermiyorsa, bunun birçok nedeni olabilir. Kombi tamircisini çağırmadan önce tavsiyelerimiz işinize yarayabilir. Kombi sıcak su vermiyor mu? işte bazı olası nedenler.

Kombiden Sıcak Su Gelmiyor!

Kombiden sıcak su gelmiyor?
Kombiden sıcak su gelmiyor?

Kombiden sıcak su gelmiyor, kombi sıcak su vermiyor ise bunun birçok nedeni olabilir. Kombi sürekli arıza veriyorsa veya suyu düzgün ısıtmıyorsa kombinizin değişim zamanı gelmiş olabilir.

Kombiniz sık, sık arıza veriyorsa, mutlaka bakım yaptırın. Kombi kurulumundan sonra en az 2, 3 senede bir bakım yaptırmak gerekir. Kombi sıcak su vermiyorsa, bazı geçici arızalar da kombiden sıcak su gelmemesine neden olabilir.

Kombiden sıcak su gelmiyor, sıcak suyu açınca kombi çalışmıyor, kombi sıcak su vermiyorsa veya kombi kalorifer çalışıyor, sıcak su çalışmıyorsa basit bir nedeni olabilir. Aşağıdaki nedenleri kontrol ederek kombideki sorunu tespit etmeye çalışın.

Tamirciye haber vermeden önce, kombide ciddi bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Küçük bir sorun olsa bile, kombi sıcak su vermiyor olabilir. Şimdi, neden kombiden sıcak su gelmiyor, kombi sıcak su vermiyor olabilir? anlatalım.

Kombi Neden Sıcak Su Vermez?

Kombi neden sıcak su vermez. Musluktan sıcak su akmıyor.
Kombi neden sıcak su vermez?
  • Düşük kombi basıncı.
  • Şebeke suyunun düşük basınçla gelmesi.
  • Kullanım suyunun sıcaklığının düşük ayarda olması.
  • Voltaj dalgalanması.
  • Gaz kesintisi.
  • Kombinin arızalı olması.

Şimdi, kombi neden sıcak su vermez? detaylıca açıklayalım. Böylece seçenekleri değerlendirerek kombinize neden sıcak su gelmediğini daha kolay anlayabilirsiniz.

Kombi Sıcak Su Vermiyor!

Kombi sıcak su vermiyor.
Kombi sıcak su vermiyor.

Kombi sıcak su vermiyorsa basit bir problemden dolayı olabilir veya ciddi bir sorun olabilir. Sıcak su akmıyorsa aşağıdaki kontrolleri yaptıktan sonra usta çağırabilirsiniz.

1)Kombi Tesisat Basıncının Düşük Olması

Kombiye su basma. (Kombi basıncının düşük olması kombinin sıcak su vermemesine neden olabilir.)
kombi basinci

Her kombinin ön kısmında veya alt kısmında bir bar basınç göstergesi olur. Saati andıran bu gösterge, kombi içindeki suyun basıncını gösterir. Kombiyi kısa süre kapattıysanız veya elektrik kesintisi olduysa, kombi basıncı düşebilir.

Bu bar basıncı üzerinde 1-2-3-4 numaralarında seviyeler görünmektedir. Aslında en önemli seviye, kırmızı ile işaretlenmiş seviyedir. Kombi basıncının kırmızı ile işaretlenmiş seviyenin altına düşmemesi gerekir. (Yani bar basıncı 1-1,5 arası olmalıdır.) Kombiden sıcak su gelmeme nedenlerinden biri de budur. Kombi çok düşük basınç ile çalışmaz.

Kombinin su basıncını yükseltmek için; kombinin alt kısmında bulunan minik vanayı hafifçe saat yönünün tersine çevirerek açın. (Vanayı tamamen açmayın. Çünkü birkaç saniye içinde dolum gerçekleşecektir. Yukarıdaki videoyu izleyin.)

Suyun kombinin içine dolum sesini duyacaksınız. Su kombiye dolarken, gözünüzü basınç göstergesinden ayırmayın. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bar basıncı 1 ile 1,5 arasında olmalıdır. (Kombi basıncı hakkında daha fazla bilgi almak için, linke tıklayarak, “Kombi Basıncı Kaç Olmalı?, Düşük ve Yüksek Basınç Hatası” yazımızı okuyabilirsiniz.)

2)Şebeke Suyunun Düşük Basınçla Gelmesi

sebeke suyu dusuk basincli

Şebeke suyunun düşük basınçta olması da, kombinin çalışmasına engel olur ve sıcak suyun kesilmesine neden olur. Normal olarak kombi, 1-1,5 bar arasında çalışır. Şehir şebeke suyu düşük basınçta ise, bu durum bir su kesintisinin habercisi olabilir.

Şebeke suyunun basıncının düşmesi durumunda sıcak su kesilebilir ve kombi düzgün çalışmayabilir. Bu gibi durumlarda kombinin bar basınç vanasi ile ilgili herhangi bir işlem yapılmaz. Şehir şebeke suyu basıncının eski haline dönmesi beklenir. Fakat, uzun süreli su kesintilerinden sonra bar basıncını kontrol etmelisiniz.

3)Kullanım Suyu Sıcaklık Ayarının Düşük Seviyede Olması

Komb, sıcak su verniyor.

Kullanım suyu sıcaklık ayarını kontrol edin! Sıcak su derecesinin yüksek ayarda olduğuna emin olun. Düşükse, kombinizin üzerindeki kullanım suyu sıcaklık düğmesini kullanarak, sıcak suyun derecesini arttırın.

Kullanım suyu düğmesi üzerinde genellikle musluk resmi olur. Sıcaklık su seviyesi düğmesi, yanlışlıkla düşürülmüş olabilir.

4)Voltaj Dalgalanması

kombi elektrik voltaj dalgalanmasi

Voltaj dalgalanması sonucu kombinizin ana kartı veya başka bir parçası zarar görmüş olabilir! Böyle bir arıza sonucu da kombi çalışmaz ve sıcak su vermez.

Kombinizin sıcaklık ayarlarını ve basıncını kontrol ettikten sonra her şey yolunda ise elektrik dalgalanması sorunlarından süphelenebilirsiniz. Zaten kombinizde uyarı işaretleri belirecektir.

Kombiler, voltaj dalgalanmalarından kolay etkilenen cihazlardır. Mahallenizdeki elektrik dalgalanması sonucu, özellikle kombinin beninde hasar meydana gelmiş olabilir. Günümüzde birçok kombi kullanıcısı elektrik dalgalanması sonucu meydana gelen kombi arızalarından muzdariptir.

Gerekli değişim yapıldıktan sonra, önlem olarak, dalgalanmaları engellemek için, akım koruyucu kullanabilirsiniz. Ayrıca, kombinin fişini söküp, bir sigortaya bağlatabilirsiniz. Bu sayede, yüksek akım sırasında sigorta atar ve kombinin zarar görmesini engellenir.

5)Kombinin Sayacı ve Gaz Giriş Vanası Kontrolü

kombiye gaz gitmiyor sicak su gelmiyor

Kombiden sıcak su gelmiyorsa, sorun gaz girişinden de kaynaklanıyor olabilir. Gaz girişinin kesik olması, kombinin tüm fonksiyonlarını durduracaktır ve sıcak su akışını da keser. Kullanım suyu ve radyatörler çalışmaz.

Kartlı kombilerde gaz görevlilerinin sayaç kontrolünden sonra, gaz kesintisi olabilir. Gaz kartınızı takın, kontrol yazısını gördükten sonra kartınızı çıkartın. Gaz vanasının açık olduğuna emin olun. Vananın kulbu gaz borusuna paralel olmalıdır.

6)Kombinin Arızalı Olması

sicak su gelmiyor arizali kombi

Yukarıdaki maddeleri gözden geçirdikten sonra, hala kombiden sıcak su gelmiyor, kombi sıcak su vermiyorsa kombi servisine başvurun.

Birkaç servisi arayarak, parça ve onarım için fiyat karşılaştırması yapın. Kombi tamiri profesyonel ustaların işidir. Kendiniz tamir etmeye çalışmayın!

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir