Küçük Banyoda Fayans Seçimi Nasıl Olmalı?

Banyolar evin nadir kullanılan alanları olmasına rağmen, oldukça önem arz ediyor. Özellikle banyosu küçük olan evlerde banyoyu daha ilgi çekici ve güzel hale getirmek için en başta fayans seçimine dikkat etmek gerekiyor. Küçük banyolarda doğru fayans seçimi ile banyonuzu daha zengin, daha estetik ve hatta büyük gösterebilirsiniz. Küçük banyoda fayans seçimi nasıl olmalı? aşağıda detaylıca açıklıyoruz.

Küçük Banyoda Fayans Seçimi

Küçük banyoda fayans seçimi.
Küçük banyoda fayans seçimi.

Evinizdeki banyo dahil, bir çok odada ışık almayan ve karanlık ortamların dar görünebileceğini tahmin edersiniz. Banyolar genellikle evin en dar alanlarından biridir. Boya seçiminde olduğu gibi, küçük banyoda fayans seçiminde de açık renkli fayansları tercih ederek başlayabilirsiniz. Fakat, model seçiminde daha seçici olmanız gerekiyor.

Bir miktar zevkinizden feragat edip, küçük banyoyu büyük göstermek için daha kullanışlı modellere odaklanmalısınız. “İgili yazı: en kullanışlı banyo fayansları.” Genel olarak bilgilendirme yaptıktan sonra, artık küçük banyo çözümlerini sıraladığımız başlıklarımıza geçebiliriz.

Küçük Banyo İçin Fayans Seçimi Nasıl Olmalı?

Küçük banyo için fayans seçimi nasıl olmalı?

1-Fayansı Doğru Yönde Döşetin

Banyonun enine geniş görünmesi (derinlik kazandırmak) istiyorsanız, kullanılacak fayansı enine döşemelisiniz. “İlgili yazı: fayans nasıl döşenir?”

2-Tavan Yüksekliği

Banyonun tavan yüksekliği alçak ise ve daha yüksek göstermek için fayansı dikine döşetebilirsiniz.

3-Açık Tonlu Seramikleri Tercih edin

Küçük banyoları daha geniş ve ferah gibi gösteremek için açık tonlu seramikleri tercih edebilirsiniz. Fakat, banyonuzun ışığı iyi ise, orta tonlarda seramikleri de kullanılabilir.

4-Dekor Seramikleri ve Kontrast Renkler

Küçük banyonuza biraz estetik katmak için tamamen düz fayanslar yerine, arada birkaç yerde dekor uygulaması yapabilirsiniz veya farklı tarzda kontrast fayanslar uygulayabilirsiniz.

5-Farklı Parlaklıklar ve Tonlar

Küçük banyoyu canlandırmak için farklı fayans kombinleri yapabilirsiniz. Duvarlarda sade renk, duşakabinin içi farklı bir tonda veya desende fayans kullanabilirsiniz. Duvarlarda parlak, zeminler mat ya da duvarlarda mat, zeminde daha desenli retro malzemeler kullanabilirsiniz. “Bu konuda mat fayans mı parlak fayans mı? yazısı size faydalı olabilir.”

6-Banyo Dolabı ve Aksesuarlar İle Uyum

Seçilen fayans ile kullanılacak banyo dolabı ve banyo aksesuarları uyumlu olmalıdır ki; banyoya estetik bir güzellik de katabilsin. Fazla büyük olmayan ve fayans renklerine uyum sağlayan bir banyo dolabı tercih edin. “Bu konuda, banyo dolabı alırken nelere dikkat edilmeli? yazısı size faydalı olabilir.”

7-Geometrik Desenlerden Kaçının

Küçük banyolarda çok hareketli desenli fayanslar (geometrik desenler) tercih etmeyin. Bu gibi fayanslar banyoyu hem küçük gösterir hem de karışık (estetik dışı) bir görüntüye neden olur.

8-Doğru Ebatta Fayans Seçimi

Kullanılacak duvar fayansları ve yer karoları çok büyük ebatli olursa, zayiat fazla olabilir. (Banyonun simetrisinden kaynaklı.) Genelde çok büyük ebatlar küçük banyolarda tercih edilmez. “İlgili yazı: en iyi seramik markaları hangileri?”

9-Dokulu Fakat Sade Renkli Fayanslar

Dokulu ve kabartmalı banyo seramikleri hem küçük banyoya dekoratif zenginlik ve derinlik katar. küçük banyoları daha hoş göstermenin harika bir yoludur.

10-Tek Renk

Farklı renkler ve desenler küçük bir banyoyu karmaşık ve küçük görünmesine neden olabilir. Bu nedenle bir veya iki açık renk kullanımı iyi bir seçim olacaktır. Veya bir rengin iki farklı tonu kullanılabilir. Böylece küçük banyo, daha daha sade ve düzenli görünür.

11-Zemin ve Duvar Uyumu

Duvar ve zeminde kullanılacak seramiklerin birbiriyle uyumlu olması, banyonunuzun tasarımını daha dengeli hale getirir. Bu etki, küçük banyolarda daha da önem kazanıyor. “Eğer seramik yerine banyonuzda farklı malzemeler kullanmak istiyorsanız, fayans yerine ne kullanılır? yazısı ilginizi çekebilir.”

Sonuç

Küçük bir banyo için ideal seramik seçimi yaparken, genişlik hissi yaratmak ve düzeni korumak önemlidir. Bunu yaratmak için büyük desenler ve açık renkli fayansları tercih edebilirsiniz. Orta ebatlı seramikler, daha az birleşim yeri ve firesiz temiz bir görünüm sunabilir. Mat veya yarı mat yüzeyler, banyoya sakinlik katar. Nötr renkler, bir estetik kazandırabilir ve tek renk uygulaması küçük banyoda karmaşıklığı azaltır. Duvar ve zeminde uyumlu seramikler kullanmak, tasarımı dengeleyebilir. Bu faktörlerin birleşimiyle, küçük banyonuzda hem fonksiyonel hem de estetik bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir