Telefon Şarj Olmuyor, Şarj Almıyor! Çözümü:

Telefonunuz hangi marka olursa olsun, geçici veya sürekli olarak şarj olmama sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Telefonun şarj olmaması geçici bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Basitçe çözüm yolu bulabilirsiniz. Ancak, bazı durumlarda telefonun şarj almaması daha ciddi bir soruna işaret ediyor olabilir. Cep telefonu şarj olmuyorsa, tüm olasılıkları detaylıca anlatıyoruz. Cep telefonunun neden şarj olmadığını veya neden yavaş şarj olduğunu kolayca bulmanızı sağlayacak çözüm yollarını aşağıda açıkladık.

Telefon Şarj Olmuyor, Telefon Şarj Almıyor!

Telefon şarj almıyor.

Cep telefonlarının şarj olmaması durumunda genellikle şarj kablosu ve şarj cihazından şüphelenilir. Evet, ilk kontrol etmeniz gereken şarj kablosudur. Bu nedenle başka bir sorun aramadan önce şarj kablosunu değiştirerek test edin. Ancak, bozuk bir şarj kablosu zaman zaman doğru çalıştığından, çok yanıltıcı da olabilir.

Telefonun şarj almama nedenlerini kontrol etmeye geçmeden önce şarj kablosunu kontrol etmenizi öneriyoruz. Ardından telefonu kapatıp açın ve tekrar şarj etmeyi deneyin. Eğer hâlâ şarj olmuyorsa, aşağıdaki kontrolleri yapabilirsiniz.

Telefon Şarj Olmuyorsa Ne Yapmalınız?

Telefon şarj olmuyor.

Telefon şarj almıyorsa kontrol etmeniz gerekenleri aşağıda sıraladık. Sayfanın sonundaki şarj olmayan telefonlarla ilgili en çok sorulan sorular başlığı da size faydalı olabilir.

1-Şarj Kablosunu Kontrol Edin

Telefonun yavaş şarj olması veya hiç şarj olmamasının en önemli nedeni, arızalı bir şarj kablosudur. Özellikle zaman zaman telefon şarj olmuyorsa, bozuk bir şarj kablosundan dolayı olabilir.

Şarj kablosu ne kadar kaliteli olursa olsun, kıvrılan ve katlanan şarj kabloları bir süre sonra içten kırılmaya başlar, bu da şarj kesintilerine neden olur. Diğer yöntemleri denemeye başlamadan önce şarj kablosunu yenileyerek arızalı olup olmadığını kontrol edin.

2-Arızalı Şarj Cihazı

Arızalı bir şarj cihazı da telefonun şarj olmama nedenlerindendir. Bu durumu çok hızlı tespit etmek gerekiyor. Çünkü arızalı şarj cihazları hem şarj etmez, hem de telefona zarar verebilir. Ayrıca, patlama riski taşır. Elektrik arızalarına ve sigortanın atmasına neden olabilir. “Detaylı bilgi için sigorta neden atar? yazısını okuyabilirsiniz.”

3-Kirli Şarj Soketi

Kirlenmiş şarj soketleri telefonun şarj olmamasına neden olabilir. Ancak bu ihtimal, genellikle eski telefonlarda daha yüksektir. Şarj kablosunun içindeki metal soket telefonun içindeki metal tırnaklara toz nedeniyle temas edemediğinden şarj gerçekleşmez. Telefonu kapatıp, şarj girişini ince nemli bir bez ile temizleyin veya telefon tamircisinde temizletin.

4-Orjinal Şarj Cihazı Kullanın

Orjinal olmayan şarj cihazları telefonu yavaş şarj edebilir veya şarj etmeyebilir. Her telefonun orjinal şarj cihazı telefona uygun bir amperde üretilmiştir. Doğru amperde olmayan şarj cihazları sağlıklı şarj yapamaz. Ayrıca ısınma sorunlarına neden olarak telefonunuza zarar verebilir. “Detaylı bilgi için telefon nasıl hızlı şarj edilir? yazısını okuyabilirsiniz.”

5-Pilin Ömrünü Tamamlaması

Yeni cep telefonları oldukça uzun süreli pil ömrüne sahip. Doğru şarj ile pil beş yıldan fazla dayanabilir. Telefonu doğru yöntemlerle ve orjinal şarj cihazı ile binlerce kez şarj edebilirsiniz. Ancak yine de pil bataryasının da bir kullanım süresi vardır.

Bataryanın artık eskisi kadar dayanmaması, pilin ömrünün bittiğine işaret olabilir. Bir telefon tamircisinde veya serviste pil testi yaptırabilirsiniz. Yeni taktıracağınız pilin, orjinal pil olmasına dikkat edin!

6-Arızalı Telefon

Telefonun şarj olmaması bir telefon arızasından dolayı olabilir. Orjinal olmayan şarj cihazları telefonda aşırı ısınmaya neden olarak, telefonda arızalara neden olabilir. Telefon içindeki devrelerin erimesi veya soket girişinin arızalı olmasından dolayı telefon şarj olmayabilir. Telefonu şarja taktıktan sonra telefonun şarj girişini hafifçe oynatın. Eğer şarjı kesintili yapıyorsa, soket girişi arızalıdır. Bir telefon tamircisi lehim yaparak kolayca tamir edebilir.

7-Kronik Sorunlar

Geçmişte bazı telefon modellerinde kronik sorunların şarj problemlerine neden oluyordu. Özellikle bazı modellerin telefonun şarj girişinin lehiminin çabuk gevşemesi artık kullanıcıları bezdirmiş. Hatta bir markanın imajına zarar vererek satışlarını düşürmüştü.

Günümüzde cep telefonlarında artık şarj girişinden kaynaklanan kronik sorunlar fazla görünmüyor. Ancak yine de telefon satın alırken kullanıcı deyeyimlerini göze almak, yorumları okumak ve şikayetleri gözden geçirmek iyi bir önlem olabilir. Ayrıca şarj soketinin hassas olduğunu düşünerek telefonu şarja takarken acele etmemek telefonun zarar görmesini engelleyebilir. “Detaylı bilgi için telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler yazısını okuyabilirsiniz.”

Telefon Şarj Soketi Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Telefonu şarja takın ve soketi hafifçe elinizle oynatın. Telefonun soketi arızalıysa, geçici olaarak şarj durumuna geçecek sonra şarj duracatır.

Cep Telefonu Şarj Olmuyorsa Ne Yapmalı?

Cep telefonu şarj olmuyorsa önce şarj kalosu ve şarj cihazından şüphelenmelisiniz. Başka bir telefonun şarj kablosu ve şarj cihazını takarak test yapabilrsiniz.

Telefonun Şarj Soketi Nasıl Temizlenir?

Telefonun şarj soketini cep telefonu tamircisinde temizletebilirsiniz. İğne ve cımbız gibi aletler kullanmak sokete zarar verebilir.

Telefonum Şarj Oluyor Gösteriyor Ama Şarj Olmuyor Neden?

Telefon şarj oluyor gösteriyor ama şarj olmuyorsa, orjinal şarj aleti ve kaliteli bir şarj kablosu kullanmalısınız.

Telefon Şarjdayken Şarjı Neden Düşer?

Orjinal olmayan şarj cihazları şarjın doğru yapılmasına engel olabilir. Ayrıca şarj kablosunun arızalı olmadığına emin olun.

Şarj Soketi Neden Bozulur?

Soketi zorlamadan doğru yönde taktığınızdan emin olun ve takarken acele etmeyin. Soketin tam oturduğuna emin olun. Tam oturmamış soketler, voltaj dalgalanmalarından çabuk etkilenir.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir