En İyi Boya Tabancası Tavsiyeleri

Artık bir boya tabancası alarak kendi boyanızı kendiniz yapmak, zamandan ve paradan tasarruf etmek mi istiyorsunuz? Bu pahalı aletleri alırken çok dikkatli olun. Birçok kişinin, satın aldığı boya tabancasının performansından memnun olmadığını biliyor musunuz?

Boya tabancası seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlara değinip, boya tabancası tavsiyesi verdik. Ayrıca, en çok merak edilen konulardan biri olan en iyi boya tabancası hangisi? sorusunun cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

Boya Tabancası Tavsiyeleri

Boya tabancası tavsiye.
Boya tabancası tavsiyeleri.

Televizyonda sanki bir mucizeyi gerçekleştiriyormuş gibi anlatılan, çok ucuz boya tabancalarını da satın almayı düşünüyorsanız, ondan çok büyük işler beklemeyin. Fiyatı aşırı ucuz olan bu makineler, cezbedici gibi görünse de

  • Servis ağı yeterli olmayabilir.
  • Tüm boya çeşitleri için uygun olmayabilir.
  • Sürekli kullanım ve büyük alanlar için yeterli olmayabilir.
  • Motor gücü ve basıncı düşük olabilir veya gerçeği yansıtmayabilir.

Profesyonel ve markalı boya tabancaları yüksek fiyatlardan satıldığına göre, TV ‘de satılan aşırı ucuz boya tabancalarını satın almadan önce iyice değerlendirmek gerekiyor.

Boya tabancaları, kullanım sırasında fazla yıpranan aletlerdir. Bazı boya tabancaları ısındığından dolayı kullanım sırasında 10-15 dakika ara verilerek çalıştırılır. (Profesyonel boya tabancaları hariç.) Bu nedenle, dayanıklı, tüm boyama işlerinize uygun ve senelerce kullanabileceğiniz bir boya tabancası seçimi yapmaya çalışın.

Boya Tabancası Tavsiyelerimiz ve Boya Tabancası Çeşitleri

Size uygun bir boya tabancası satın almadan önce, boya tabancaları çeşitleri hakkında bazı bilgiler verelim. Bu sayede sizin için en doğru boya tabancası seçimini yapabilirsiniz.

Boya tabancaları genel olarak ikiye ayrılır. Birincisi, boya püskürtmek için havayı kullanır. Diğeri ise, bugünlere yaygınlaşan (havasız) elektrikli boya tabancalarıdır.

1-Elektrikli Boya Tabancaları

Bu boya tabancalarında elektrikli veya benzinli bir motorun diyafram veya pistonu çalıştırması ile boyanın hortumun içinden dışarıya çıkması sağlanır.

En çok bilinen ve en çok tercih edilen boya tabancası türü elektrikli boya tabancalarıdır. Amatör ve yarı amatör boya işleri için uygundur. Televizyon ve diğer reklamlarda gördüğünüz küçük boya tabancaları da bu tür boya tabancalarındandır.

2-Havalı Boya Tabancaları

Havalı boya tabancaları profesyonel makinalardır. Sürekli boya işi ile uğraşan ustalar, havalı boya tabancalarını kullanırlar. Mobilya boyacıları, otomobil boyacıları ve sanayide kullanılan boya makineleri bu gruba girer ve boyutları oldukça büyüktür.

Bir çalışma atölyeniz yoksa, bu tabancaların dev kompresörlerini muhafaza etmek sorun olabilir. Havalı boya tabancaları hem pahalı, hem de çok yer kaplayan makineler olduğundan, sürekli boyama yapmayacaksanız, elektrikli boya tabancaları size daha uygun olabilir.

En İyi Boya Tabancası Hangisi?

En iyi boya tabancası tavsiyeleri.
En iyi boya tabancası hangisi?

En iyi boya tabancası, işinize ve boyama sıklığınıza uyan boya tabancasıdır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, arada bir boyama yapacaksanız, elektrikli boya tabancası, sürekli boyama işi ile uğraşıyorsanız, kompresörlü ve havalı bir boya tabancası kullanmalısınız.

En İyi Boya Tabancası Markalarına Örnekler ve Boya Tabancası Seçimi

Eğer elektrikli boya tabancası alacaksanız, markalı ürünleri tercih edin. Şimdi en iyi boya tabancası çeşitlerine örnekler verelim. Sıralama kalite sıralaması değildir, örnek verilmiştir.

  • Bosh boya tabancası.
  • Wagner boya tabancası.
  • Black Decker boya tabancası.

Örnekleri arttırmak mümkün. Sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız en iyi boya tabancası yorumlarını sayfanın altındaki yorum kısmından ekleyebilirsiniz.

Boya Tabancasında Hangi Boyalar Kullanılır?

Boya tabancası ile hangi boyalar kullanılır?
Boya tabancası ile hangi boyalar kullanılır?

Boya tabancasında hangi boya kullanılır, boya tabancaları hangi boyaları atar? Boya tabancaları vernik, su bazlı boya, plastik boya ve yağlı boya için kullanılabilir. Genellikle her boya tabancası doğru oranda inceltme ile selülozik boyalar hariç, her boyayı atabilir.

Selülozik boyalarda ise, durum biraz farklıdır. Selülozik boya, çok keskin bir boya olduğu için, plastik hazneli makinelere uygun değildir. Plastik yüzeylerde erime, büzüşme gibi deformasyonlara yol açar. Aynı zamanda, birçok boya tabancasının ucundaki meme de plastik olduğu için, amatör boya tabancaları için selülozik boya kullanılamaz.

Boya Tabancası ile Yağlı Boya Yapılır Mı?

Evet, boya tabancası ile yağlı boya yapılabilir. Birçok boya tabancası yağlı boya ile uygundur. Selülozik boya gibi plastiğe zarar vermez. Bu nedenle, boya tabancası ile yağlı boya yapılır.

Her boyada olduğu gibi, yağlı boyayı da normal inceltme oranından yaklaşık olarak %10 daha fazla sentetik tiner ile inceltme yaparak boya makinesinden rahat geçmesini sağlamalısınız. Doğru inceltme oranını bulmak için çeşitli denemeler yapın. “İlgili yazı: yağlı boya nedir?”

Su Bazlı Boya Tabancayla Atılır Mı?

Su bazlı boyaların birçoğu boya tabancaları ile atılabilir. Duvar boyamak için kullanılan su bazlı boyalar ve plastik boyalar boya tabancası ile atılabilir. “İlgili yazı: duvar boyası çeşitleri

Doğru inceltme oranını ayarlayın. Boyanın damlamaması için çeşitli denemeler yapın. Gereğinden fazla sulandırmayın. Fazla suyun boyanın parlaklığını ve örtücülüğünü azaltacağını unutmayın. “İlgili yazı: astar boya nedir?”

Plastik Boya Boya Tabancası İle Atılır Mı?

Plastik boya su bazlı boya grubuna girdiği için boya tabancası ile atılabilir. Fakat, plastik boyanın bilinen, iyi kalite olmasına dikkat edin. İçerisinde boyayı kalınlaştıracak kum v.b. maddeler olmasın ki, tabancadan rahat geçsin.

Su Bazlı Akrilik Boya Tabancayla Atılır Mı?

Akrilik boya tabanca ile atılır mı? Akrilik boyalar genellikle kullanıma hazır olarak üretilir. Bu boyalar da bir çeşit su bazlı boya olduğu için, boya tabancası ile atabilirsiniz. Boya tabancası akrilik boyayı atmazsa, gücü yetmiyor olabilir. Akrilik boyayı %10 sulandırın. Fakat, sulandırıldığında bir miktar örtücü özelliği düşecektir.

Boya Tabancası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • İşinize uygun olan bir boya tabancası kullanın. Amatör bir boya tabancası ile sürekli boya yapmak, makineyi çok zorlayıp, ömrünü kısaltır.
  • Satın alacağınız makinenin garantisi, servisi ve yedek parçaları ile ilgili bilgileri alın.
  • Boya tabancanızı satın alırken, kaç watt olduğunu sorun. Markayla beraber ve watt kıyaslaması da yapın.

Boya Tabancası Nasıl Kullanılır?

Boya tabancası nasıl kullanılır?
Boya tabancası nasıl kullanılır?

Amatör bir kullanıcı olarak amacınıza uygun bir boya tabancası aldıysanız, boya tabancası kullanırken bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Aşağıdaki maddelerde, elektrikli boya tabancası nasıl kullanır, ilk defa boya tabancası kullanırken nelere dikkat edilmelidir? anlattık.

  • Kullanacağınız boyayı uygun oranda ve uygun inceltici ile inceltin. Boya su bazlı ise su ile, tiner bazlı ise tiner ile inceltmeniz gerekiyor. İnceltme oranı rulo ile yapılan boya uygulamalarından yaklaşık olarak %10 daha fazladır. En uygun inceltme oranı için boyanın uygulama talimatını okuyun. “İlgili yazı: boyaya ne kadar su katılır?”
  • İyi boya tabancalarının içerisinde genellikle huni benzeri bir plastik boya kabı çıkar. Bu kab ile makinenin içine boya koyarken, boya damlayarak değilde akarak iniyorsa, uygun inceltme sağlanmış demektir.
  • Yukarıda bahsettiğimiz gibi, elektrikli boya tabancaları amatör kullanım için üretilmiştir. Bu nedenle, uzun süreli kullanımdan kaçınmalı ve 45 dakika veya bir saat kullanımdan sonra 15-20 dakika dinlendirilmelidir.
  • Test ederek uygun mesafeyi bulun. Esas boyama yapacağınız yere başlamadan önce, mesafe ve hareket testi yapın. Doğru mesafede boya tozumaz veya yüzeyden akmaz. Aynı zamanda kolunuzu hareket ettirerek doğru hızı yakalayın.
  • Boyama işi bittikten hemen sonra, mutlaka boya makinenizi temizleyin. Memesi temizlenmeyen boya tabancalarının ucu tıkanır, motoru zorlar, arızalara neden olur. Boya su bazlı ise, su ile sentetik ise, sentetik tiner ile içindeki boya kurumadan temizlenmelidir. “İlgili yazı: tiner boya çıkarır mı?”

Yukarıdaki boya tabancası tavsiyeleri ile satın alma önerilerinin sizin için faydalı olacağını umuyoruz. Unutmayın! en iyi boya tabancası, işinize uygun boya tabancasıdır. Kullandığınız boya tabancasının yorumunu yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

5 Yorum

  1. Merhabalar ben biblo işi yapıyorum ve 15 30 cm aralığında objeler boyuyorum fircayla çok zor oluyor astar atmak için boya tabancasi düşünüyorum akrilik subazli boya kullanıyorum acaba nasıl bir tabanca almam gerek iğne ucu kam ml olması gerek bilgi verirseniz memnun olurum efendim

    • Nejdet Bey,
      Boya tabancalarının hiç biri böyle ince işçilik için uygun değil. Küçük bir kompresör alın (5,6 lt.) Buradaki kit ve benzer kitler sizin için uygun olabilir.
      Küçük uygulamalar içindir. Hortumlarını da almayı unutmayın.

  2. Savunma Sanayiinde profesyonel yaş boya,katı film ve cerakote ustasıyım.Hassas yüzeylerde Satanın muadili bile yok.Burada Satanın esamesinin okunmamasına çok şaşırdım.Akrilik olsun,epoksi olsun,su bazlı olsun,vernik olsun..Satanın üst segment modelleriyle atılamayacak boya yoktur.Benim astar ve sis tabancalarım bile Satadır.Marka olarak Satadan sonra belki Devilbiss sayılabilir.Ama kalite olarak Satanın yanına bile yaklaşamaz o da.

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir