Modern Salon Duvar Dekorasyonu ve Aksesuarları

Modern salon duvar dekorasyonu, duvarı sadece aksesuarlar ile süslemekten ibaret değildir. Evinizin salonun tamamen modern bir yaşam alanına çevirmek için daha geniş, ancak sade düşünmelisiniz. Bu yazımızda modern duvar dekorasonunun temel özelliklerini açılayadık ve boyama, renk uyumu, ve modern duvar aksesuarları da kullanarak salonda tam olarak nasıl modern bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz anlattık.

Modern Salon Duvar Dekorasyonu

Modern salon duvar dekorasyonu.

Modern salon duvar dekorasyonu, yaşam alanınızın en önemli bölümlerinden biri olan salonu, minimalist, şık ve güncel bir havaya büründürmenin en etkili yollarından biridir. Sadelik, geometrik şekiller, doğal malzemeler ve kontrast renklerin bir araya geldiği bu trend, evinizin karakterini yansıtmanıza olanak tanır.

Sadeliği temel alan modern salon duvar dekorasyonunda için bazı eşyaları kaldırmayı göze almalınız. Ayrıca duvarları daha sade ve modern renklere boyamayı da düşünebilirsiniz. Bir salon duvarını modernize etmek için uygulamanız gereken diğer yöntemler aşağıda.

Modern Salon Duvar Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

  • Minimalist düşünün ve az eşya kullanın. Gereksiz detaylardan arınmış, sade ve temiz çizgiler modern salon duvarları için en önemli ayrıntıdır.
  • Geometrik şekiller modern duvar tasarımında önemlidir. Kare, dikdörtgen, daire gibi basit geometrik şekilleri salon duvarında sıkça kullanabilirsiniz.
  • Doğal materyalleri unutmayın. Ahşap, taş, kumaş gibi doğal malzemeler de salon duvarında modern etki yaratabilir.
  • Kontrast oluşturun. Siyah, gri, beyaz, antrasit gibi açık ve koyu renkleri ve farklı dokuları salon duvarında bir arada kullanın.
  • Fonksiyonellik önemlidir. Salon duvarlarının sadece dekoratif değil, aynı zamanda da kullanışlı olması da gerekiyor.
  • Büyük boyutlu tablolar kullanın. Tek bir büyük tablo veya birden fazla küçük tabloyu bir araya getirerek odak noktası oluşturabilirsiniz.
  • Duvar aynaları modern etki yaratır ve ferah gösterir. Aynalar, ışığı yansıtarak salonu daha ferah gösterir ve derinlik hissi yaratır.
  • Geometrik duvar kağıtlarını kullanın: Duvarınızın bir bölümünü geometrik desenli bir duvar kağıdı ile kaplayarak çarpıcı bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Raf ünitesi: Kitaplarınızı, dekoratif objelerinizi veya bitkilerinizi sergilemek için açık ve sade raflar kullanabilirsiniz.
  • Duvar panelleri: Ahşap, metal veya kumaş gibi farklı malzemelerden yapılmış duvar panelleri ile duvarlarınıza derinlik katabilirsiniz. “Detaylı bilgi için lambiri nedir? yazısını okuyabilirsiniz.”
  • Duvar saatlerini unutmayın: Hem zamanı gösteren hem de dekoratif bir öğe olan duvar saatleri, salon duvarına farklı bir hava katabilir.

Modern Salon Duvar Dekorasyon Fikirleri

Yukarıda bahsettiğimiz gibi salon duvarlarını modernize etmek için sadelik ve modern renkler ön planda olmalıdır. Salon duvarı için modern dekorasyon fikirleri ve süsleme yöntemlerini aşağıda görsellerle açıkladık.

1-Duvarda Modern Renkleri Tercih Edin

Modern bir görünüm için salon dubarında beyaz, gri, toprak tonları kullanabilirsiniz. Beyaz renk, genişlik ve aydınlık hissi verir. Gri, şık ve sofistike bir görünüm için idealdir. Toprak tonları ise salon duvarında doğal ve sıcak bir atmosfer oluşturacaktır. Detaylı bilgi için antrasit tonları ve gri duvar boyası sayfalarına göz atabilirsiz.

Modern salon duvar dekorasyonu.
modern salon boya2

2-Modern Duvar Kağıtlarını Kullanın

Modern duvar dekorasyonunda duvar kağıdı seçimi yaparken geometrik desenli, doğal dokulu ve sanatsal ve soyut desenli kağıtları tercih edebilirsiniz. Geometli desenler, her alanda olduğu gibi salon duvarında da modernliğin simgesidir.

Modern salon duvar dekorasyonu.

Ayrıca, taş, ahşap gibi doğal dokuların taklit edildiği duvar kağıtlarını ve sanatsal çalışmaların bulunduğu duvar kağıtlarını modern salon duvarında tercih edebilirsiniz. Salon duvarınızın bir bölümünü geometrik desenli bir duvar kağıdı ile kaplayarak çarpıcı bir görünüm elde edebilirsiniz. “Boya ve duvar kağıdı arasında kararsız kaldıysanız, duvar kağıdı mı boya mı? yazısı size faydalı olabilir.”

modern duvar kagidi2

3-Modern Tablo ve Posterleri Unutmayın

Soyut sanat, modern duvar dekorasyonunda sıkça kullanılır. İlave olarak salon duvarında sözcükler ve harflerle oluşturulmuş dekoratif objeleri kullanabilirsiniz. Ayrıca kişisel dokunuşlar için salon duvarında bir fotoğraf köşesi harika bir seçenektir. “Detaylı bilgi almak için fotoğraf köşesi sayfasına göz atabilirsiniz.”

modern tablo
modern tablo2

4-Geometrik Aynaları Kullanın

Modern salon duvar dekorasyonu.

Aynalar, ışığı yansıtarak mekanı daha ferah gösterir ve derinlik hissi yaratır. Salon duvarında farklı boyutta aynaları kullanabilirsiniz.

geometrik ayna

5-Minimalist Raflar ve Dolapları Tercih Edin

Modern salon duvar dekorasyonu.

Açık raflar, salondaki az miktardaki kitaplar, dekoratif objeler ve bitkiler için kullanılabilir.
Salon duvarına monte edilmiş dolaplar ise hem depolama alanı sağlar hem de dekoratif bir öğe olarak kullanılır. Kitaplarınızı, dekoratif objelerinizi veya bitkilerinizi sergilemek için sade ve az sayıda raf kullanın.

minimalist raf

6-Led ve Spotları Uygun Yerlere Koyun

modern led ve spotlar

Şerit ledler ise dikey veya yatay kullanılabilir. Salonda duvarlarında modern ve minimalist bir görünüm için tercih edilir. Spot ve led gibi farklı aydınlatma kaynakları kullanarak salon duvarınızda farklı atmosferler yaratabilirsiniz.

modern led ve spotlar2

Modern Salon Duvar Aksesuarları ve Süsleri

Son olarak bazı salon duvar aksesuarlarından örnekler vermek istiyoruz. Aşağıdaki modern salon süslerinin bazılarını evinizde kullanabilirsiniz. Mobilya ve duvar rengine uyumlu bir aksesuar seçmeyi unutmayın. İşte modern salon duvar süsleri için size ilham verecek bazı örnekler. “Daha fazla örneğe ihtiyacınız varsa, duvar süsleme fikirleri sayfasından fikir alabilirsiniz.”

Modern salon duvar aksesuarları.
Modern salon duvar aksesuarları.
Modern salon duvar aksesuarları.
Modern salon duvar aksesuarları.
Modern salon duvar süsleri.
Modern salon duvar süsleri.
Modern salon duvar süsleri.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir