Mısır Ne Zaman Ekilir, Mısır Nasıl Ekilir?

Mısır ne zaman ekilir?

Mısır ne zaman ekilir, mısır nasıl ekilir, ve hasat zamanı ile ilgili sizin için detaylı bir anlatım hazırladık.

Mısır Nasıl Ekilir?

  • Mısır tohumları ekmeden 24 saat önce nemli bir tülbent içerisinde ıslatın.
  • Uygun bir kasa veya kap içerisine 10 santimetre kalınlığında Anadolu veya Genta Torf koyduktan sonra; mısır tohumlarını serpiştirip üzerini 1 santimetre kalınlığında torf ile örtün.
  • El fısfısı ile sisleme şeklinde sulayıp, kabın üstünü şeffaf bir naylon ile örtün. Mısırlarınızı gölge ve serin bir yerde muhafaza ederek toprağın nemini her gün kontrol edip rutubetli kalmasını sağlayın.
  • Çimlenme başladığında örtüyü kaldırıp kabı ışığa çıkartın, fakat mısır fidelerini doğrudan güneşten koruyun.
  • Mısır fideleri 4 ila 5 santimetre boylandığında, dikim alanını metrekareye 300 gram gelecek şekilde organik gübre ekleyerek, çapalayıp düzeltin. Fideleri yetiştireceğiniz yere artık dikebilirsiniz.
  • Mısır fidelerinizi sadece bir sırada ekecekseniz 75 santimetre aralıklarla tohumlarınızı ekin.
  • Eğer mısır fidelerinin yanına ikinci sıra yapacaksanız, bu sıranın birinci sıradan en az 15 santimetre uzakta olmasını sağlayın.
  • Mısırları diktikten sonra da; belli aralıklarla mısır fidelerinizi organik gübre ve vilmorin genel amaçlı gübre kullanarak besleyin. Mısır fidelerini bol ve düzenli su verin.

Mısır Ne Zaman Ekilir?

mısır tohumu ne zaman ekilir
Mısır hangi ayda ekilir?

Mısırın ideal ekim zamanı ise toprak ısısının 10 derece olduğu zamanlardır.

Mısırın çimlenme süresi 10 gündür. Hasat zamanı ise Ağustos, Eylül, Ekim aylarıdır.

Mısır Hangi Ayda Ekilir?

Mısır hangi ayda ekilir? : Mısırın ekim zamanı Mart, Nisan, Mayıs aylarıdır. Fakat iklim bölgesel olarak değişkenlik gösterir. Bu nedenle mısır ekimi için en uygun hava ve toprak sıcaklığı sağlanması gerekiyor.

Mısırın Hasat Zamanı

mısır hasatı
Mısırın hasat zamanı

Mısırın hasat zamanı : Ağustos, Eylül, Ekim aylarıdır.

Mısırın hasatında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta: Eğer en uygun hasat süresini kaçırırsanız yani mısır erken veya geç hasat yapılırsa, mısır şekeri nişastaya dönüştüğü için mısırın tadı hızlı bir şekilde bozulur.

” Mısır ne zaman ekilir?, mısır nasıl ekilir?, mısır hangi ayda ekilir? ” konularında ek bilgi vermek, tecrübe ve bilgilerinizi paylaşmak isterseniz yorum kısmına yazabilirsiniz.

Benzer Yazılar

3 Yorum

  1. Meraba, mısır tohumlarını fide haline geldikten sonra büyük saksılara aldım. 3, 4 saat kadar balkonda kaldılar, akşam baktığımda solmuşlardı. Hala toparlamadılar. Bu aşamada yapabileceğim birşey var mı acaba? Teşekkürler.

    • Soner Dağlı,
      Bunu birkaç nedeni olabilir. 1) Çok büyük bir saksıya koyduysanız bitki gövdesi vitaminsiz kalmış olabilir. 2) Toprağı değiştirildiyse, toprak önce bitkinin bulunduğu ortamda birkaç gün bekletilmeli ve bitki ile aynı nem ve sıcaklığa ulaşmalıdır. 3) Ayrıca gece çıkan aşırı rüzgar, yağmur, sert hava fide için uygun değildir.
      Tamamen kurumadıysa, tekrar küçük bir saksıya koyun, mümkünse eski saksıdan biraz daha büyük olsun. İçeri alın, haftada 2 kez su verin. Mümkünse bitki vitamini verin.

    • SONER DAĞLI BEN HEP BALKONDA BEKLETİYORUM SOLMUYOR GENİŞ BİR SAKSIDA OLSA DAHA İYİ OLUR BEN PATLATMALIK MISIRDAN EKTİM BOYU 1 METRE OLDU NEREDEYSE YENİLERİNİ EKİYORUM

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir