Sukulent Bakımı Püf Noktaları

Sukulentlerin bakımı, sulama, çiçeklenmesi, toprak ve saksı değişimi ve böceklenmesi hakkında detaylı bilgiler verdik. Ayrıca, sukulent bakımı püf noklarını aşağıda listeledik.

Sukulent Bakımı

Sukulent bakımı püf noktaları.
Sukulent bakımı ve sulanması nasıl yapılır?

Sukulentler nemsiz, kuru ve sıcak havaları sever. Yavaş büyüyen bitkilerdir. Ayrıca, fazla ışığa ihtiyaç duyarlar. Günde en az 6 saat ışık almalıdır. Sukulentler kaktüsün bir çeşidi olsa da, yine de uzun süreli sıcak ve kavurucu sıcaktan uzak tutun!

Sukulentlerin bakımı oldukça kolaydır, diğer bitkilere nazaran zahmetsizdir. “İlgili yazı: bakımı kolay çiçekler.” Sukulentlerin bakımında dikkat etmeniz gereken en önemli şey, az sulanması ve ışık miktarının fazla olmasıdır.

Ayrıca, mevsim geçişlerinde sıvı besin kullanabilirsiniz. Sıvı besinler, bitkini gelişimi için, ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri içerir. İç mekanda yetiştirilen sukulentler, kaçınılmaz olarak toz toplayabilir. Aşırı olmamak kaydı ile, üzerindeki tozları yumuşak bir fırça yardımı ile alabilirsiniz.

Sukulent Bakımı Püf Noktaları

  • Sulama yaparken Sukulent’e su değdirmeyin ve fazla su vermeyin. Bir kaktüs olduğunu unutmayın.
  • Işık alan bir yerde konumlandırın.
  • Mevsim geçişlerinde sıvı besin verebilirsiniz.
  • Saksı boyunu kademeli olarak ayarlayın. Aksi halde kökleri büyür ve daha fazla besine ihtiyaç duyacaktır.
  • Çakıllı torfu az bir toprak kullanın.
  • Sukulent’i beslemek için toprağına herhangi birşey koymayın.

Sukulent Yetiştirmenin Püf Noktaları

Sukulent bakımı püf noktalarını, sulama, saksı değişimi, çiçeklenmesi ve böceklemesi ile ilgili tüm merak ettiklerinizi aşağıda açıkladık.

Sukulent Sulama

Sukulent bakımı ve sulanması
Sukulent bakımı sulama

Sukulentler çok dayanıklı bitkilerdir. Nemli, rutubetli bir ortamda uzun süre su verilmeden yaşayabilir. Hatta, bazı sukulent severler, bir sene hiç su vermeden yaşadığını belirtmiştir.

Sukulent nasıl sulanır? Sukulenti ya toprağından ya da tabağında sulayın. Sulama yaparken, Sukulent’e su değdirmemeye çalışın ve aşırı sulama yapmayın. Sukulentin türlerine ve benzeri kaktüs çeşitlerine gövdeye su değdirmeden sulama yapın. Aşırı sulanan sukulentler çürür ve kurur. “İlgili yazı: tatildeyken çiçek sulama.”

Sukulent Saksı Değişimi

Sukulent saksı değiştirme nasıl yapılır?
Sukulent saksı değişimi nasıl, ne zaman yapılır?

Sukulent’in saksı değişimi nasıl yapılır? Küçük sukulentiniz artık büyüdüyse, saksı altındaki deliklerden kökler çıkamaya başladıysa, sukulentin saksı değişim zamanı gelmiş demektir. Sukulentin büyüme hızına paralel olarak, bir ya da iki boy büyük saksıya aktarın. Sukulentinizi çok büyük saksıya aktarmak, köklerinin gelişmesine neden olacak ve daha çok ilgi ve besine ihtiyaç duymasına neden olacaktır.

Sukulentlerin saksı değişimi, kademeli yapmalı ve direkt olarak çok büyük bir saksıya koymamalısınız! Ayrıca, aşırı sulamayı ve bitkinin toprağının ıslak kalmasını engellemek için, mutlaka delikli bir saksı kullanın. “İlgili yazı: saksı boyama.”

Sukulent Toprak Değişimi

Sukulent toprak değişimi
Sukulent toprak değişimi nasıl yapılır?

Sukulent toprak değişimi nasıl yapılır? Sukulentin toprağında torf miktarı az olmalıdır. Çakıllı bir toprak konabilir. Ayrıca, sukulentin toprak değişimini yaparken, kökleri kırmamaya özen gösterin.

Sukulent’in toprak değişimi yaparken, diğer bitkilerde olduğu gibi, toprağın ortam ısısı ve ortam nemine alışması için, birkaç gün aynı ortamda bekletin! Yeni toprağı ambalajından çıkararak ortamda 1-2 gün bekletin.

Sukulent Çiçek Açar Mı?

Sukulent çiçek açar mı?

Sukulent çiçek açar mı? Sukulentler, kaktüs grubu bitkilerindendir. Sukulentler dahil, tüm kaktüs türleri çiçek açar. Fakat, bu kaktüslerde olduğu gibi, çiçek açması zaman alabilir.

Sukulent Ne Zaman Çiçek Açar?

Sukulentler ne zaman çiçek açar? Sukulent çiçeği, her sene çiçek açmayabilir. Hatta, 3 sene boyunca hiç çiçek açmayabilir. Sukulent’in yerini sevmesi ve bakımının düzgün yapılması, çiçek açmasında ve büyümesinde önemli bir etkendir.

Sukulent Böceklenmesi Neden Olur?

Sukulent neden böceklenir?

Sukulent böceklenmesi: Sukulentin böceklenmesinin en önemli nedeni, toprağın ıslak olmasıdır. Aşırı sulama ve aşırı gübreleme, sukulent böceklenmesinin nedenidir.

Sukulent Böceklenmesi Nasıl Geçer?

Sukulenti beslemek için toprağına konulan, yumurta kabuğu, muz kabuğu da böcekleri çekecektir. Bunları ve benzeri şeyleri, toprakta çürüyeceği ve devamında böcekleri çekeceği için saksı toprağına koymayın! Böceklenen sukulentleriniz için zirai ilaçlar kullanabilirsiniz. Doğal yoldan sukulent böceklenmesinden kurtulmak için toprak değişimi yapabilirsiniz. “İlgili yazı: tahta kurusu neden olur?”

Sukulentler, teraryum yapımında kullanılan bitkilerdendir. Ayrıca, Fittonia, Kalanchoe gibi çiçeklerle de kombin yaparak rengarenk teraryumlar oluşturabilirsiniz. Sukulent bakımı püf noktaları ile ilgili önerilerinizi, diğer okuyucularımız için yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir