Derz Arasını Boyamanın 4 Yolu

Derzi boyamak için ne kullanmalısınız? Akrilik boya ve yağlı boya ile derz boyanır mı? Diğer derz boyama yöntemlerini de açıklayarak derzleri yenilemek için kullanabileceğiniz yöntemleri derledik.

Derz Boyama

Derz arası boyama
Derz arası boyama

Fayans arası derzler boyanır mı? Evet, rengi solan ve kirlelen derzleri boyayarak yenileyebilirsiniz. Derzler emici yüzeye sahip olduğu için boyayı bir miktar emer. Yine de birçok boya türü derzi tutar.

Derz boyamada en büyük sorun, derzlerin su ile temas etmesi ve sürekli ayak altında olmasıdır. Özellikle banyo fayanslarının su ile temas eden kısımlarında dayanıklı derz boyalarına ihtiyacınız olacaktır.

Derz boyamada dikkat etmeniz gereken diğer nokta ise derzlerin tamamen dolu olmasıdır. Fayans aralarını boyamaya başlamadan önce tamamen dolu olduğuna emin olun. Tüm derzleri kontrol edin boş derzleri yenileyin. Derz yenileme ve derz dolgu nasıl yapılır? yazıları size faydalı olabilir.

Derz Arası Boyama Yöntemleri

Derz arası boyama.
Derz arası boyama.

Fayans arası derz dogularını boyamak için kullanabileceğiniz malzemeleri aşağıda listeledik. Bu malzemelerin tamamı derz dolguya tutar. Ancak bunlardan bazıları hızlı kuruma, renklerini soldurmama, kolay kapatma ve bazıları da su geçirmeme özelliği ile ön plana çıkıyor. Size en uygun derz boyama yöntemini seçebilmeniz için tüm derz arası boyalarını aşağıda detaylıca anlattık.

Derz Araları Hangi Boyayla Boyanır?

  1. Derz boyası
  2. Derz boyama kalemi
  3. Akrilik boya
  4. Yağlı boya

1-Derz Boyası

Derz boyası
Derz boyası ile derz boyama.

Derz boyaları fayans aralarındaki derzler için özel üretilmiş boyalardır. Hazır derz boyaları kullanıma hazırdır. Kendi sivri uçlari ile boyayabilir veya bir fırça kullanabilirsiniz. Kullanıcıların çoğu hazır derz boyalarından memnun.

Tamir yapmak istiyorsanız, boyanmış derzler ile boyanmamış derzler arasında ton farklılıkları olabileceğini belirtelim. Derzlerin tamamını boyayarak ton farkına engel olabilirsiniz. Hazır derz boyaları hızlıca derzleri boyamanızı sağlar.

Hızlı kurudukları için taşan kısımları nemli bir bez ile hemen silmelisiniz. Derz boyası çıkar mı? Hazır derz boyası üreten firmalar derz boyalarının çıkmadığını, su geçirmediğini ve küflenmediğini belirtiyor. Ancak yine de derz boyası üzerinde suyu uzun süre bekletmeyin. İlgili yazı: derz dolgu su geçirir mi?

Bazı hazır derz boyaları:

  • Virta Derz Boyası
  • M1 Art Ultra Derz Boyası
  • Cadence Armonia Derz Boyası
  • Senta Su Bazlı Derz Yenıleme Boyası
  • Kalekim Seracare Derz Boyası Beyaz
  • Mapeı Fuga Fresca Derz Temizlik Boyası

2-Derz Boyama Kalemi

Derz boyama kalemi.
Derz boyama kalemi ile derz boyama.

Derz boyama kalemleri derz boyalarına benzerlik gösterir. Sivri ve süngerimsi ucu ile dar derzleri boyamaya olanak sağlar. Derz boyalarına göre kullanımı daha rahattır. Taşma riski daha azdır.

Derz boyama kalemleri derz boyalarına göre daha az alan boyar. Eğer sadece 1-2 metrekarelik küçük bir alanın derzlerini boyayacaksanız size uygun olabilir. Hızlı tamiratlar için uygundur. İşte bazı derz boyama kalemleri.

  • Paint Derz kalemi
  • Nzb Derz Kalemi
  • Sipa Paint Marker
  • 910 MARVY Markör
  • Peosevi Derz Kalemi
  • Lorin fayans, Derz Kalemi
  • GNAUMORE Fayans Kalemi
  • MasterCar Paint Derz Kalemi
  • Edding 8200 Fayans Markörü
  • Vodaseal Derz Boyama Kalemi
  • Grout Aide Fayans Derz Kalemi
  • Omac Paint Marker Beyaz Derz Boyama Kalemi
  • Transformacion Derz Arası Boyama Rötüş Kalemi
  • Grout Pen Fayans Arası Boyama Markörü Gri EK-419

Derz kalemlerinin ince uçlu olması, banyo fayanslarında kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Bazı modellerin uçları kalındır. Seçim yaparken fayans derzlerin kalınlığını göz önüne alabilirsiniz.

3-Akrilik Boya İle Derz Boyama

Cadence ile derz boyama.
Akrilik boya ile fayans arası boyama.

Akrilik boyalar birçok yüzey için uygun boyalardır. Özellikle tüm yüzeylere tutunabilen multi-surface akrilik boyalar, artık evlerde sıklıkla mobilya, dolap ve kapı boyamak için kullanılıyor.

Akrilik boya ile fayans arası derz boyanır mı? Evet, akrilik boya ile fayans derzleri boyanır. Hızlı kuruması ve uygulama kolaylığı ile akrilik boyalar, derz boyamak için en uygun boyalardan biridir.

Akrilik boya su bazlı olduğundan kokusuzdur ve hızlı kurur. Bu nedenle fayans derzlerini boyarken kolaylık sağlar. Emici yüzeylerde iyi sonuç verdiğinden derzler için kullanıma uygundur. İşte derzleri boyamak için kullanabileceğiniz bazı akrilik boya markaları.

  • Rich multi surface.
  • Cadence multi surface.
  • Polisan X1art.
  • Dyo Hobilux
  • Bianca Stella

4-Yağlı Boya İle Derz Arası Boyama

Yağlı boya ile derz boyama.
Yağlı boya ile derz boyama.

Yağlı boya ile derz boyanır mı? Evet, yağlı boya ile derz boyanır. Yağlı boya, emici ve emici olmayan birçok yüzeye iyi yapışır. İlgili yazı: yağlı boya nedir?

Yağlı boya ile derz boyamanın en büyük avantajı çok iyi tutunmasıdır. Yağlı boya, boyandığı yüzeylere birçok boya türünden çok daha iyi tutunur. Bu nedenle derzler için de kullanılabilir. Ancak yağlı boyanın fayans boyarken bazı dezavantajları da olacaktır.

Yağlı boya, yapısı sert bir boyadır. Esnek olmadığından küçük bir titreşimde bile çatlayabilir. Oynayan fayanslar derzlerdeki yağlı boyanın çatlamasına neden olabilir.

Yağlı boyanın derzler üzerindeki diğer sakıncası da renginin solmasıdır. Özellikle beyaz yağlı boyalar, çabuk kirlenir ve solar. Beyaz yağlı boya zamanla kreme yakın bir renk olur. Bu nedenle derzleri beyaz renge boyamayı düşünüyorsanız, listelediğimiz diğer fayans boyama yöntemleri daha uygun olacaktır. Yağlı boya ile derzleri boyamayı düşünüyorsanız, sentetik boya nedir? yazısını da gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz.

Derz Nasıl Boyanır?

Derzleri hangi boya ile boyarsanız boyayın, üzeri temiz ve kuru olmalıdır. Derz üzerinde nem olması bile üzerine uygulayacağınız boyanın soyulmasına neden olabilir. Bu nedenle, fayans derzlerini boyamadan önce iyice kurulamalı ve üzerindeki nem buharlaşana kadar bir gün beklemelisiniz. Derzleri yaz aylarında boyamak daha iyi bir tercih olacaktır.

Derz boyası, akrilik boya ve yağlı boyalarından biri ile derzleri boyamak istiyorsanız, derzlerin arasına kağıt bant çekebilirsiniz. Eğer bu işlemin çok zahmetli olduğunu düşünüyorsanız, boyama esnasında yanınızda su bazlı boyalar için nemli bez, yağlı boya için sentetik tinerli bez bulundurun. Böylece fayans üzerine taşan boyaları kurumadan silebilirsiniz.

Derz boyası, akrilik boya ve derz kaleminin katları arasında en az 4 saat beklemelisiniz. Eğer derzleri yağlı boya ile boyamak istiyorsanız, katlar arası 1 gün bekleyin.

Derzlerin boyanmasını bitirdikten sonra derz kalemi, derz boyası veya akrilik boya kullandıysanız, üzerine su bazlı taş vernik uygulayabilirsiniz. Taş vernik, derzlerin boyasını korur, su geçirmez ve çizilmez yapar. Derzlerin üzerine su bazlı taş vernik uygulamasını bir gün sonra kalem fırça ile yapabilirsiniz.

Uyarılar ve Önlemler

Tavan boyası ile derz boyanır mı? Tavan boyası ile derz boyama, bazı kullanıcılar tarafından yapılmaktadır. Tavan boyası ile boyayarak derzleri geçici olarak beyazlatabilirsiniz. Ancak, tavan boyası dayanıksız bir boya olduğu için biz derzlerde kullanılmasını tavsiye etmiyoruz.

Derz kalemi, akrilik boya veya yukarıda belirtiğimiz diğer yöntem veya markalardan biri ile derz arası boyama yaptıysanız, kullanıcı yorumları ve sorular için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir