TV Arkası Duvar Süsleme Fikirleri (10 Öneri)

TV arkası duvar süslemede en önemli unsur, TV’nin bulunduğu odanın dekoruna uyum sağlamasıdır. Örneğin, klasik bir oturma odasına klasik süsler, modern bir oturma odasına modern duvar süsleri kullanılmalıdır. TV arkası süsleme ile ilgili tüm detayları açıklıyor ve resimlerle muhteşem fikirler veriyoruz.

TV Arkası Duvar Süsleme

Tv arkası duvar süsleme

TV arkası süslemede diğer odaların sitilini devam ettirecek şekilde yapmalısınız. TV’nin bulunduğu odada hangi tarz bir dekor kullandınız? Yeni bir stil denemek veya eski stil ile uyumlu bir TV arkası süslemesi kullanmak istiyorsanız, bu stillerden birini seçebilirsiniz.

  • Minimalist: Temiz hatlar, nötr renkler ve az eşya ile tv arkasında şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu stile uyum sağlamak için duvar arkasına birkaç küçük raf veya süs yerleştirebilirsiniz.
  • Bohem: Doğal malzemeler, renkli tekstil ürünleri ve bitkilerle TV arkasında sıcak ve samimi bir atmosfer yaratabilirsiniz. Örneğin, gümüş eşyalar, hasırdan süsler, rengarek tablolar, el yapımı süsler, duvar mumları ve iplikten yapılmış süsler kullanabilirsiniz. “Detaylar için bohem tarz ev dekorasyonu nasıl yapılır yazısını okuyabilirsiniz.”
  • Modern: Metalik detaylar, geometrik şekiller ve sade renklerle tv arkasında çağdaş bir tarz oluşturabilirsiniz. TV arkası modern süsleme stiline uygun örnekler şunlardır: Küçük aynalar, yuvarlak, siyah renk, kare, beşgen küçük raf ve süsler, modern tablolar, led aydınlatmalar ve saatler.
  • Klasik: Ahşap paneller, detaylı çerçeveler ve şık aksesuarlarla TV arkasına geleneksel bir hava katabilirsiniz. Örneğin ahşap çerçeveli resimler vee raflar.

TV Arkası Süsleme Fikirleri

TV arkasına koyabileceğiniz süsleri aşağıda resimlerle sunmak istiyoruz. Böylece tarzınıza en uygun tv arkası duvar süsleme fikrini uygulayabilirsiniz.

1-Duvar Kağıdı

Tv arkasında desenli, dokulu veya 3 boyutlu duvar kağıtları ile dikkat çekici bir alan oluşturabilirsiniz. İşte bazı örnekler.

Tv arkası duvar süsleme.
Tv arkası süsleme.

2-Boya

Tv arkasını süslemek için birçok boyama seçeneği vardır. Detayları öğrenmek için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.

Tv arkası süsleme.
Tv arkası süsleme.

3-Ahşap Panel

Tv arkasını süsleyebileceğiniz birçok plastik ve doğal ahşaptan yapılma ahşap panel seçeneği vardır. “Detaylar için duvar süsleme fikirleri ve lambiri çeşitleri sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.”

Tv arkası süsleme.
Tv arkası süsleme.

4-Tuğla Kaplama ve Doğal Taş

TV arkasını süslemek için en uygun tuğlalar, ince ateş tuğlaları ve doğal taşlardır. Diğer uygulamalara göre biraz daha zahmetli olmasına rağmen, TV arkasında çok hoş görünecektir. “Detaylar için patlatma taş nasıl döşenir? yazısını okuyabilirsiniz.

Tv arkası süsleme.
Tv arkası süsleme.

5-Dekoratif Aynalar

Eğer karanlık bir oda için tv arakası süs düşünüyorsanız, aynalama size göre olabilir. İşte bazı örnekler.

Tv arkası süsleme.
tv arkasi duvar susleme ayna2

6-Saatler

Saatler TV arkasını süslemek için hem dekoratif hem de kullanışlı bir seçenektir.

Tv arkası duvar süsleme.
Tv arkası duvar süsleme.

7-Raflar

Kitaplarınızı, dekoratif objelerinizi veya bitkilerinizi sergilemek ve TV arkasını süslemek için rafları kullanabilirsiniz.

Tv arkası duvar süsleme.
Tv arkası süsleme.

8-Led Aydınlatma

Led aydınlatma tv arkasını süslemek için sıkça kullanılıyor. Ana aydınlatmayı kapattığınızda TV arkasındaki ledlerin ne kadar hoş göründüğüne şaşıracaksınız.

Tv arkası süsleme.
tv arkasi duvar susleme led2

9-Duvar TV Ünitesi

TV arkasını boydan boya, bir alçıpan TV ünitesi ile tamamen değiştirip farklı bir hava katabilirsiniz. “Detaylar için alçıpan tv ünitesi modelleri sayfasına geçiş yapabilirsiniz.”

Tv arkası duvar süsleme.
tv arkasi duvar susleme unite2

10-Dekoratif Kapmalamalar

İşte en pratik tv arkası süsleme fikirlerinden biri. Dekoratif duvar kaplaması. Bu kaplamalar genellikle kendinden yapışkanlıdır. Vinil veya köpükten yapılır. Hem dekoratiftir hem de yalıtıma katkı sağlar. Dekoratif duvar panellerinin taş, tuğla ve ahşap görünümlü olanlarını kendiniz yapıştırarak TV arkasını süslemek için kullanabilirsiniz.

Tv arkası duvar süsleme.
tv arkasi duvar susleme kaplama2

Diğer Seçenekler

Dekoratif çerçeveler: Aile fotoğraflarınızı veya sevdiğiniz posterleri çerçeveleyerek duvara asabilirsiniz. “Detaylar içini fotoğraf köşesi fikirleri sayfasına göz atabilrisiniz.”
Bitkiler: Yeşil bitkilerle doğayı evinize taşıyabilirsiniz. “Salon çiçekleri isimleri sayfası bu konuda size fikir verebilir.”
Heykeller: Sanatsal bir dokunuş için TV arkasında ki duvarda küçük heykeller kullanabilirsiniz. Ayrıca duvar köşesinde bir heykel çok hoş görünebilir.
Makrome: El yapımı makrome süslemelerle bohem bir hava katabilirsiniz. “Diğer seçenekler için tv arkası dekorasyon fikirleri sayfasına göz atabilirsiniz.”

Önemli İpuçları

  • TV ünitesi, duvar rengi ve aksesuarların birbirleriyle uyumlu olmasına dikkat edin.
  • Ölçüler ve sabitleme: TV ünitesinin ve diğer eşyaların boyutlarını doğru belirleyin. Aşırı büyük süslerden kaçının ve duvara sağlam monte edildiğine emin olun.
  • Aydınlatma: TV izlerken gözlerinizi yormamak için düşük aydınlatma daha iyi bir tercih olabilir.
  • Bakım: Seçtiğiniz malzemenin temizliği ve bakımını düşünün. TV arkasını süslemek için tercih ettiğiniz malzemenin girintileri varsa toz toplayabilir ve temizliği zor olabilir.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir