Tavan Köpüğü Neyle, Nasıl Yapıştırılır?

Tavan köpüğü nasıl yapıştırılır, strafor köpük neyle yapıştırılır? aşağıda detaylıca açıkladık. Ayrıca, tavan köpüğü yapıştırma ile ilgili merak ettiğiniz soruları yanıtladık.

Tavan Köpüğü Yapıştırma

Tavana köpük nasıl yapıştırılır? Tavana köpük uygulaması asma tavandan farklıdır. Asma tavanlar gibi metal çubuklarla asılmaz. Tavan straforunun arkasına yapıştırıcı sürülerek direkt tavana yapıştırılır. Bu nedenle, tavana köpük uygulaması yapıştırmadan önce, zeminin sağlam ve düzgün olması gerekir. Tavanda eğrilik veya bozukluk, varsa önceden saten alçı veya tamir sıvaları ile tamir etmelisiniz. Tavan kapama plakalarınızı ölçünüzden 1 paket fazla satın alın. Uygulama esnasında kırılan ve ilerde çıkabilecek tamiratlarda işinize yarayabilir.

Tavan Köpüğü Neyle Yapıştırılır?

Tavana strafor neyle yapıştırılır?
Tavan köpüğü neyle yapıştırılır?

Köpük tavan kaplama ne ile yapıştırılır? Tavan kaplama köpüklerini özel (strafor) köpük yapıştırıcılar ile yapıştırabilirsiniz. Strafor yapıştırıcısı dışında silikon ve alçı kullanılsa da en sağlıklı yöntem strafor yapıştırıcıdır. Köpük yapıştırıcıları, kullanıma hazır olarak satışa sunulur. Direkt olarak sürülüp kullanılır. Yoğurt kovası gibi kovalarda veya silikon gibi kartuşlarda satılır. Yoğurt kıvamında olan bu yapıştırıcılar, köpüğün anında tavana tutunmasını sağlar.

Tavan köpüklerini yapıştırmak için kullanabileceğiniz bir diğer malzeme ise alçıdır. Tavan köpüğünü tavan yapıştırmak için kullanılan en uygun alçı yapıştırma alçısıdır. Hızlı kurur ve dökülmez.

Silikon tavan köpüğü yapıştırır mı? Evet, silikon tavan köpüğü yapıştırır. Ancak, köpük sökülmek istenildiğinde tavanda silikonun kalıntıları kalabilir. Eğer silikon ile tavan köpüğü yapıştırmayı düşünüyorsanız, katkısız, saf ve kaliteli silikonları kullanmanızı öneririz. “İlgili yazı: kaliteli silikon markaları

Tavan İçin Hangi Strafor Yapıştırıcı İyi?

Tavan kaplama köpüklerini yapıştırmak için kullanılan en iyi yapıştırıcı stropiyer (tavan köpüğü) yapıştırıcısıdır. Strafor yapıştırıcısı uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Piyasada, yapı marketlerde, bazı boyacılarda ve sanal mağazalarda bulabilirsiniz. Strafor yapıştırıcıları, köpüğü-köpüğe, köpüğü-betona, köpüğü-ahşaba hatta metale yapıştırabilir. Bazı ustalar strafor yapıştırıcısına alternatif olarak saten alçı ve silikon da kullanır. Tavan köpüğünü yapıştırmak için kullanabileceğiniz en iyi yapıştırıcılar, sırasıyla:

  1. Köpük yapıştırıcısı.
  2. Yapıştırma alçısı.
  3. Silikon.

Tavan Köpüğü Nasıl Yapıştırılır?

tavana köpük uygulamak
Tavan köpüğü nasıl yapıştırılır?
tavan köpüğü yapıştırma
Tavan köpük uygulaması, tavan köpüğü yapıştırma.

Tavana köpük uygulaması: Tavan kaplama köpüklerini yukarıdaki resimlerde gördüğünüz gibi, tavanda bir uçtan diğer uca sırayla yapıştırabilirsiniz. Diğer bir tavan köpüğü yapıştırma tekniği ise tavanın tam ortasını tespit ederek ortadan kenarlara doğru yapıştırmaktır. Bu teknikte daha dikkatli ölçü almalısınız.

Kenarlardaki fazla kalan straforları kolayca maket bıçağı ile kesebilirsiniz. Yukarıda belirttiğimiz gibi tavanın düzgün olması ve boyasının dökülmemesi çok önemlidir.

Eğer kova içinde satılan strofor yapıştırıcılarından aldıysanız, 4 köşeye bir de ortaya yumurta kadar yapıştırıcı yeterli olacaktır. Ayrıca, taraklı bir mala ile straforun arkasına sürebilirsiniz. Yapıştırıcıyı tavan kaplama köpüğünün arkasına tamamen sürün ve üzerinden taraklı mala ile geçin.

Üçüncü ve en çok kullanılan tavan straforu yapıştırma yöntemi ise yapıştırıcıyı fındık büyüklüğünde uygulamaktır. Özellikle amatör uygulayıcılar için en uygun tavan köpüğü yapıştırma tekniğidir. Eğer, silikon kartuşlarında satılan strafor yapıştırıcılarından aldıysanız, bu yöntem size uygundur. Yapıştırıcıyı veya silikonu köpüğün arkasına 10 santimetre aralıklarla fındık büyüklüğünde bırakın. Önce kenarlara yakın kısımlara sürmeniz daha doğru olacaktır. Daha sonra, iç kısımlara yapıştırıcı aralıklarla sürün. Tavan köpüğünü boyamak istiyorsanız, yapıştırmadan önce boyamanız daha kolay olacaktır. “İligi yazı: köpük boyama:”

Ahşap Tavana Köpük Kaplama

Ahşap tavana köpük kaplamada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, zeminin düzgün olmasıdır. Genelikle ahşap zeminler tavan kadar düzgün olmaz. Bu da, köpük birleşim yerlerinde kot farkı oluşturur. Eğri, biçimsiz bir görünüm oluşabilir. Ahşap tavana strafor yapıştırmak için strafor yapıştırıcı, silikon ve alçı kullanabilirsiniz. Fakat en iyi tercihi strafor yapıştırıcısıdır.

Banyo Tavanı Köpük Kaplama Uygulaması

Banyo tavanına köpük kaplamak, kulağa hoş gelse de; iyi bir fikir olmayabilir. Banyonun nemi ve sıcak buharı, havalandırılmayan banyolarda zaten küf oluşumuna zemin hazırlıyor. Banyo tavanına köpük yapıştırmak, tavandaki hava akışını kesecek ve köpük üzerinde su birikmesine neden olacaktır. Tavan boyaları, bu nedenle hava geçirgenliğini arttırmak için silikonsuzdur.

Özellikle, küflü banyo tavanlarını köpük ile kaplamak, büyük bir yanlıştır. Banyo tavanına köpük yapıştırmak, küfü sadece görsel olarak kapatır. Küf, bir çeşit bakteri olduğu için daha da çoğalır. “İlgili yazı: strafor banyo tavan kaplama zararlı mı? Yine de banyo tavanına strafor yapıştırmak istiyorsanız, tavanın düzgün olmasına ve boyalarının dökülmemesine dikkat edin. Eğer zemin zayıfsa, yapıştırıcı kısa süre sonra straforu bırakacaktır. Straforu yapıştırmadan önce de küflü kısımları küf temizleyici veya çamaşır suyu ile temizlemeyi unutmayın. “İlgili yazı: banyo tavanı rutubet önleme.”

Benzer Yazılar

15 Yorum

  1. Merhaba benim tavan alçıpan kendim montladım üzerüne alçı sıva yapmak yerine alçıpana direk straforla kaplamak istiyorum yapıştırıcı olurmu acaba

    • Hasan Bey,
      Yine strafor yapıştırıcısı ile yapıştıra bilirsiniz. Uzun süre sorunsuz yapışacaktır. Yapıştırıcıyı ne kadar çok kullanırsanız o kadar iyi.

  2. Merhabalar bir sorum olacak mutfak ve banyo yanyana ve yan duvarlar nemli kaçıran yeri de bulamadık çözüm olarak nemli yerlere köpük kaplamaları yapıştırsak nemli olduğu için geri atar bırakır sanırım, yapıştırma yerine Monte etsem sağlıkli olurmu veya bu fikir mantıklı mı ?

    • Merhaba Erdem Bey,
      Nemli kısımları silin veya saç kurutma makinesi ile kurutun. Daha sonra strafor yapıştırıcısı ile yapıştırın. Uzun süre çıkmaz. Yine de nemden dolayı çıkarabilir bir süre sonra.

  3. Asmolen köpük bir tavanımız var. Üzerine stropiyer tavan kaplamayı neyle yapıştırmamız gerekir? Alçı ile yapıştırsak asmolen köpük, stropiyeri tutar mı? Bilgi verirseniz memnun olurum.

  4. oda tavanının balkon kenarından odanın içine doğru olan tarafta içe doğru yağmur yağdığında oda içine damla şeklinde su akıyor bu uygulama çözüm sağlar mı? Ara katta oturuyorum üstümde daire var yinede böyle bir sorunla karşılaştım

  5. Merhaba Yeşim Hn.
    Biraz zayıf tutsa da, plastiğe de köpük tavan kaplamalarını yapıştırabilirsiniz. Plastik yüzeye daha zayıf tuttuğundan; strafor yapıştırıcısını bol kullanın.

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir