En Kuvvetli, En İyi Ahşap Yapıştırıcısı Hangisi?

En iyi ahşap yapıştırıcısını seçmeden önce ahşap yapıştırıcısını nerede kullanacağınız önem arz etmektedir. Çünkü, bazı ahşap yapıştırıcılar küçük ahşaplar içindir, hızlı fakat kuvvetli değildir. Bazı ahşap tutkalları ise şişer, yapıştırma sürecinde sıkıştırmak gerekiyor. Tüm bu ahşap yapıştırıcıların özelliklerini de anlatarak sizin için en uygun ve en kuvvetli ahşap yapıştırıcısını bulmanızı sağlıyoruz.

Ahşap Yapıştırıcı

Ahşap yapıştırıcısı.

Eğer bir ahşabı kuvvetlice yapıştırmak istiyorsanız, geç yapıştıran ahşap tutkallarını tercih etmelisiniz. Çünkü bir yapıştırıcı ne kadar geç yapıştırırsa o kadar sağlam tutar. Neden mi? Diğer yapıştırıcılarda olduğu gibi ahşap yapıştırıcısını hızlandırmak için içine ilave edilen katkılar, aynı zamanda yapıştırıcıyı zayıflatır. Bu nedenle genellikle geç yapıştıran ahşap yapıştırıcılar daha kuvvetli oluyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi kuvvetli ahşap yapıştırıcı seçerken yapıştırıcıyı nerede kullanacağınıza göre tercih yapmalısınız. Örneğin en kuvvetli ahşap yapıştırıcılardan poliüretan tutkalını tahta oyuncak için kullanmak yersiz olacaktır. Sıkıştırmak zor olur. Üstelik şişer ve oyuncağa tutkal bulaşabilir. Bu nedenle doğru yerde doğru ahşap tutkalını kullanmak gerekiyor.

En İyi Ahşap Yapıştırıcısı Hangisi?

En iyi ahşap yapıştırıcısı.

En sağlam ve en kuvvetli ahşap tutkallarını ve bunları nerelerde kullanabileceğinizi aşağıda açıkladık. Detaylar için yazı içindeki bağlantıları takip edebilirsiniz.

1-Poliüretan Tutkal (Deniz Tutkalı)

En iyi ahşap yapıştırıcı.

Deniz tutkalını ahşap yapıştırıcı listemizin en üstüne yerleştirdik. Çünkü, en kuvvetli ahşap tutkallarından biridir. Deniz tutkalı, ahşabı hem kuvvetli yapıştıtır hem de dolgu yapababilir. Ancak, deniz tutkalını kullanırken bir mengene ile sıkıştırmak gerekiyor.

Deniz tutkallarının birçoğu şişerek ahşabın boşluklarını da kapatır. Bu nedenle sıkıştırmak gerekiyor. Fakat günümüzde şişmeyen deniz tutkallarını da bulmak mümkündür. Yine de yapıştırma sürecinde bir mengene ile sıkıştırmanızı öneriyoruz. Tüm mobilya ve ağaç türleride deniz tutkalını kullanabilirsiniz. “Deniz tutkalı hakkında daha fazla bilgi almak için deniz tutkalı nedir? yazısını okuyabilirsiniz.”

2-Montaj Yapıştırıcılar (Sıvı Çivi)

En kuvvetli ahşap yapıştırıcısı.

Silikonumsu bir yapıda olan montaj yapıştırıcıların bir çok çeşidi bulunuyor. Montaj yapıştırıcılarını silikon bazlı veya poliüretan bazlı olarak bulmak mümkün. Ayrıca solventsiz ve solventli olanları da var. Peki ahşap yapıştırmak için en iyi türü hangisi?

Montaj yapıştırıcı, montaj silikonu veya sıvı çivi olarak bilinen bu yapıştırıcıların ahşap yapıştırmak için en iyi olanı açık sarı renkte olan poliüretan bazlı olanlarıdır. Bunları birçok firma üretiyor. Sista, Bison, Selsil, Vodabond, Akfix gibi markalarda montaj yapıştırıcılarını bulabilirsiniz. Üzerinde silikon, pu mastik veya silikon yapıştırıcı yazan yapıştırıcıları değil, PU bazlı, taş, tuğla ve ahşap yapıştıran açık sarı renkte olanlarını tercih edin. Detaylar için aşağıdaki yazıları okuyabilirsiniz.

3-Beyaz Tutkal

En sağlam ahşap yapıştırıcısı.

Beyaz tutkal, eskiden beri ahşap yapıştırmak için en çok kullanılan yapıştırıcılardan biridir. İskelet tutkalı veya masif tutkalı olarak da bilinir. Mobilya imalatında vida ile desteklenerek kullanılır. Hem ekonomik hem de kuvvetlidir.

Ancak beyaz tutkalı seçerken iyi bir marka tercih etmek gerekiyor. Kaliteli bir beyaz tutkal ile kırık mobilyalarınızı kuvvetlice yapıştırabilirsiniz. Bazı beyaz tutkal markaları: Polisan, Bison, Marshall, DYO

Beyaz tutkalı kullanırken de bir mengene ile sıkıştırmak yerinde olacaktır. Bu sayede daha kuvvetli tutar. Ayrıca kuvetli bir yapışma için 2 gün bekletmek gerekiyor. Kırık masa, sandalye ve diğer ahşap eşyalarınızı yapıştırmak için ekonomik ve kuvvetli bir ahşap yapıştırıcısı arıyorsanız, beyaz tutkal size göre. “Detaylar için beyaz tutkal ne işe yarar? yazısını okuyabilirsiniz.”

4-Sprey Yapıştırıcı (Hızlı Yapıştırıcı)

en sağlam tahta yapıştırıcısı.

Halk arasında hızlı yapıştırıcı adı ile bilinen, iki bileşenli sprey yapıştırıcılar, en iyi ahşap yapıştırıcılardan biridir. Hem hızlı hem de kuvvetli bir ahşap yapıştırıcı arıyorsanız, sprey yapıştırıcı kullanabilrsiniz.

Peki sprey yapıştırıcıyı nerede kullanmalısınız? Süpürgelikler, oyuncaklar, masaların üst gövdesinde, sandalyelerin sırt kısımlarında sprey yapıştırıcıları kullanmak uygundur. Ağırlık kaldıramayacağından ağır masa, sandalye ve koltukların ayaklarında sprey yapıştırıcı kullanmanızı önermiyoruz. “Detaylar için hızlı yapıştırıcı nerelerde kullanılır? yazısını okuyabilirsiniz.”

Ahşap Yapıştırmak İçin Başka Hangi Yapıştırıcıları Kullanabilirsiniz?

Küçük ve ağırlık taşımayan ahşaplar için japon yapıştırıcılarını ve epoksi yapıştırıcıları kullanabilirsiniz. Oyuncaklar, küçük ahşap süsler, mobilyaların üst kısımları japon yapıştırıcısı ve epoksi yapıştırıcı için uygundur. Detaylar için japon yapıştırıcısı neleri yapıştırır? ve epoksi yapıştırıcı nedir? yazılarını okuyabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Aşağıda en güçlü ahşap yapıştırıcılarla ilgili merak edilen soruları yanıtladık. Diğer sorularınızı yorum kısmından sorabilirsiniz. “Daha fazla bilgi almak için ahşap yapıştırma yazısını okuyabilirsiniz.”

En Güçlü Ahşap Yapıştırıcı Hangisi?

En dayanıklı ve en güçlü ahşap yapıştırıcılar D4 standartlarında poliüretan ahşap tutkalları ve deniz tutkallarıdır.

Ahşap İçin Hangi Tutkal Kullanılır?

Ahşabı birçok tutkal ve yapıştırıcı yapıştırabilir. Bunlardan en çok tercih edilenler beyaz tutkallar ve iki bileşenli sprey yapıştırıcılardır. Ayrıca deniz tutkalları ahşabı çok iyi yapıştırır.

Japon Yapıştırıcısı Tahta Yapıştırır Mı?

Evet japon yapıştırıcısı tahta yapıştırabilir. Ancak büyük mobilyalar için japon yapıştırıcısı uygun bir yapıştırıcı değildir.

Ahşap En İyi Neyle Yapıştırılır?

Ahşap en iyi poliüretan ahşap tutkalları ile yapıştırılır. Ayrıca beyaz tutkallar ve solventli montaj yapıştırıcılar ahşap yapıştırmak için en çok tercih edilen yapıştırıcılardır.

Silikon Ahşap Yapıştırır Mı?

Silikon ahşabı tutar. Ancak, kuvvetli bir yapışma sağlayamaz. Silikon yerine montaj yapıştırıcısı kullanabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir