Dyo Alaçatı Rengi Özellikleri ve Örnekleri

alaçatı rengi dyo
Dyo alaçati rengi.

İç cephe rengi seçiminde oldukça seçici ve titiz davranan okuyucularımız için, Dyo Boya’nın alaçatı rengini değerlendirdik. Dyo alaçatı rengi ile boyanmış duvar örnekleri sunarak, Alaçatı duvar boyası renginin nasıl bir renk olduğunu detaylıca anlattık. Sayfanın sonunda da bu renk hakkındaki yorum ve uyarılarımızı da okumayı unutmayın!

Alaçatı Rengi

alaçatı rengi boya

Evinizin duvarları için farklı bir renk arayışı içindeyseniz, bu rengin diğer tonlardan farklı olduğunu belirtelim. Evet, bej renklerine benzerlik gösteriyor. Fakat, kataloğa bakınca dikkat çekici bir renk olduğunu ve diğer renklerden ayrıldığını görebilirsiniz. Eğer mobilyalarınız ve perdeleriniz ile iyi bir uyum yakalarsanız, bu güzel duvar boyası rengi ile misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Duvar boyası renginde en çok tercih edilen renkler, beyaz ve gri tonları olmasına rağmen, bej tonlarına ilgi hala devam ediyor. Bu nedenle, Dyo Boya’nın Alacati rengi de en çok merak edilen renkler arasında. Ayrıca kataloğa bakar bakmaz dikkat çekiyor. Diğer bej tonlarından biraz daha koyu ve sütlü kahveye dönük bir renktir.

Alacati renginin örnekleri ve özelliklerini anlatmaya başlamadan önce bu renk hakkında genel değerlendirme ve bilgilendirme yapmak istiyoruz. Böylece duvar boyası renginizi satın almadan önce karar vermeniz daha da kolaylaşacaktır.

Alaçatı Rengi Hangi Boya Markanın?

Alaçatı rengi, Dyo Boya firmasına ait ana iç cephe kataloğunda bulunan bir renktir. Orta tonlarda iç cephe boya rengidir. Dyo Boya’nın her çeşit su bazlı silinebilir boyasından ve plastik boyalarından bu rengi yaptırabilirsiniz. Fakat, mat boyalarında ve plastik boyalarında bu rengin biraz daha koyu çıkabileceği uyarısını yapalım. Dyo Boya bayilerinde ve büyük yapı marketlerde alacati rengini yaptırabilirsiniz.

Alaçatı Rengi Kodu Nedir?

alaçatı rengi kodu

Dyo Boya, Alaçatı rengini 7252 ile numaralandırmış. Dyo alaçatı renginin kodu “7552” dir. Bu renk numarası ile Dyo bayilerinden veya yapı marketlerden kolaylıkla yaptırabilirsiniz. Eğer yarım kalan bir boyanız varsa, boyanın barkodunun resmini de bayiye götürmeyi unutmayın. Böylece, az da olsa renk sapması olmadan boyanızı yaptırabilirsiniz.

Alaçatı Rengi Nasıl Bir Renk?

alaçatı rengi

Dyo Alaçati renginin nasıl bir renk olduğunu anlamanız için, önce Dyo Boya’nın iç cephe renk katalaloğuna göz atmanızı öneriyoruz. Çünkü bilgisayar ve telefon ekranlarından bakmak yanıltıcı olabilir. Hem renk tonu farklılık gösterecek, hem de rengi daha açık görmenize neden olacaktır. Yine de size fikir vermek adına Dyo Alacati renginin nasıl bir renk olduğu anlatmaya gösterelim.

Dyo alaçat rengi, ilk bakışta bej renklerine benziyor. Fakat, diğer bej tonlarından biraz daha koyu olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca, Dyo iç cephe boya kataloğunda Alacati rengine dikkatli bakınca, sütlü kahvenin açık tonlarına benzediğini göreceksiniz.

Dyo Alaçatı Rengi Boya

alaçatı rengi boya
Dyo alaçatı rengi boya.

Yukarıda Dyo Alaçatı rengi boya‘nın bej tonlarına yakın hatta biraz daha bejin koyusu gibi göründüğünü söylemiştik. Bu rengin içine giren oksit kırmızı, oksit sarı ve siyah, bu rengin bej tonlarında bir renk olduğu hakkında bize ipucu veriyor. Fakat, yine de kendine has renk kombinasyonu ile diğer bej tonlarından ayrılıyor. Dikkat çekici bir renk olduğunu söyleyebiliriz.

Dyo Boya’nın diğer renklerine katalogtan bakma imkanınız olursa, Dyo’nun diğer bej tonları olan Meltem, Belce Beji, Kumsal gibi bej tonlarından daha koyu bir renk olduğunu göreceksiniz. Ayrıca, orta tonlardadır ve hafifçe sütlü kahverengine benzemektedir. Zaten Dyo Boya’da bu rengi bej/kahve kategorisine almış. Renge dikkatli bakarsanız, hafifçe kahveye döndüğünü görebilirsiniz.

Dyo Alaçatı boya renginin orta tonlarda olması, hem aydınlık hem de ışığı az olan mekanlar için kullanılabilir bir renk olduğunu gösteriyor. Burada seçim size kalıyor. Evinizde artık çok açık renkleri kullanmaktan bıktıysanız, bu rengi kullanabilirsiniz. Ayrıca, evi karanlık karanlık göstemeyecek bir renk arıyorsanız yine bu renk size göre olabilir. (Evinizde çok daha açık renkleri kullanmak istiyorsanız, “Evi aydınlık gösteren boya renkleri” yazımız ilginizi çekebilir.)

Alaçatı Boya Rengini Nerede Kullanabilirsiniz?

Alacati rengini satın alıp evinde kullanalar, bu rengi daha çok salon ve oturma odalarında kullanmayı tercih ediyor. Özellikle ışık alan salon ve oturma odalarında çok şık duracaktır. Ayrıca, erkek çoçuk odası ve yatak odası duvarları için de kullanabileceğiniz bir renktir. Fakat, antre ve koridorlarda pencere olmadığından, bu rengi olduğundan çok daha koyu bir tonda görmeniz sizi şaşırtabilir.

Eğer bu rengin antre ve koridorunuz için koyu olacağı endişesi içindeyseniz, içine az miktarda beyaz boya katıp tonunu biraz açtırabilirsiniz. Koridorda beyaz ampul kullanmak ve aydınlatmayı arttırarak biraz daha güçlü bir ampul ile değiştirmek bu rengin koridorunuzda ve ışık almayan odalarda daha koyu görünmesini engelleyebilir.

Alaçatı Renk Boya Hangi Renk İle Uyumlu?

Alacatı rengi duvar boyası diğer bej tonlarında olduğu gibi beyaz tonları ile oldukça uyumludur. Alacati rengi ile boyadığınız duvarlarınızı beyaz, kırık beyaz, açık gri, açık bej gibi otuma grupları ve diğer eşyalar ile kombine edebilirsiniz. Böylece oldukça ferah bir mekan yaratabilirsiniz.

Bu renk, meltem, belce beji ve kumsal gibi renklere çok benzediğinden, bu renkleri alaçatı duvar boyası rengi ile birlikte kullanmanızı önermiyoruz. Fakat, yine Dyo’nun Kemik Beyazı, Tropik, Kartepe, gibi açık renkleri ile kombinasyonlar düşünebilirsiniz. Ayrıca, beyaz, kırık beyaz, mine gibi duvar boyası renkleriyle de uyum sağlayacaktır.

Eğer koyu tonlarda renklerden bir renk uyumu arıyorsanız, Dyo, Alüvyon ve Hareli rengi iyi bir seçenek olacaktır. Alüvyon veya Hareli rengini tek duvarda, Alaçatı rengini ise diğer üç duvarda kullanmak iyi bir fikir olabilir. Evinizin ne kadar ışık aldığına bağlı olarak, ister açık renklerle, isterseniz koyu renklerle bu rengi kullanabilirsiniz.

Dyo Alaçatı Rengi İle Boyanmış Duvarlar

Yukarıda alaçatı rengi ile ilgili bazı ipuçları verdik. Sayfanın sonunda ise bu renk hakkında bazı uyarılar ve önlemleri anlattık. Bu rengi duvarlarınızda kullanmaya karar vermeden önce aşağıdaki Dyo alaçatı ile boyanmış duvar görsellerinin size faydası olacaktır.

alaçatı ile boyanmış duvarlar
dyo alaçatı rengi

Uyarılar Ve Önlemler

Herşeden önce alaçatı renginin bir iç cephe boyası rengi olduğunu söyleyelim. Her ne kadar bu renk Dyo’nun dış cephe boyalarından da yapılabilse de, iç cephe boya rengidir ve dış cephe boyalarından yapıldığında renk tonu farklılığı oluşabilir. (Daha açık görünebilir.)

Renk tonu farklılığının oluşabileceği bazı durumlar ayrıca şöyledir:

  • Mat boyalarda daha koyu, ipek mat boyalarda daha canlı ve açık görünecektir.
  • Koridorda, antrede ve ışık almayan odalarda diğer odalardan daha koyu görünecektir.
  • Tüm iç cephe boya renklerinde olduğu gibi sarı ışıkta daha koyu, beyaz aydınlatmada daha açık görünecektir.
  • Altta koyu bir renk varsa, kapatmak için astar kullanmanız gerekebilir. Böylece, boyanız hem rengi iyi kapatır hem de boya duvara çok daha iyi tutar. Renk tonunun duvarınızdaki eski renkten etkilenmemesi için boyanızı astarlı ve en az 2 kat uygulamanızı tavsiye ediyoruz.
  • Rengin içine birkaç pigment girdiği için, ışık yansımaları ve farklı ışık tonlarından sütlü kahve ve beje yönelik değişimler olabilir. Bu durum tüm renkler için geçerlidir.

(Yukarıdaki uyarılar ve bilgilendirmeler, satın alma tavsiyesi değil, genel bilgilendirme amacı ile yazılmıştır. Ayrıca, renklerde ekran gönüntüsü yanıltıcı olabilir. Satın alma ve renk tercihi konusundaki anlaşmazlıklar ve hatalardan sitemiz sorumlu değildir.)

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir