Kimyasal Dübel Nasıl Kullanılır?

Kimyasal dübeller çok kuvvetli olmasına karşın, doğru uygulamak yapışmanın sağlam olması açısından önemlidir. Doğru bir uygulama ile kimyasal dübeller tonlarca ağırlığı kaldırabilir. Kimyasal dübel nasıl kullanılır, kimyasal dübel nasıl uygulanır? detaylıca açıklıyoruz. Kimyasal dübel kullanımı ile ilgili tüm merak ettiklerinizi anlatıyoruz.

Kimyasal Dübel Nasıl Kullanılır?

Kimyasal dübel nasıl kullanılır?

Kimyasal dübel kullanmadan önce zemindeki, nem, çekme mukavemeti, basınç dayanım testi gibi testleri yaptırın ve amacınıza uygun kimyasal dübeli seçmelisiniz. Delim yaptığınız yüzeyin içini temizleyin, temiz ve tozsuz olmasını sağlayın. (Bir hava pompası veya fırça kullanabilirsiniz.)

Sıvı dübel nasıl kullanılır?

Kimyasal dübel kullanımı: Kimyasal dübeli kullanabilmeniz için bir kartuş tabancasına ihtiyacınız var. Tek ve çift hazneli kimyasal dübeller kartuş tabacası ile kullanılıyor. Kimyasal dübeli tabancasına koyduktan sonra, karıştırıcı çubuğunu ucuna takın, tetiğe basıp, deldiğiniz boşluğu doldurun. Ucundaki karıştırma çubuğu A ve B bileşenini karıştırarak çıkaracaktır. Detaylı anlatımı aşağıda bulabilirsiniz.

Kullanım süresi yaklaşık olarak: 10 dakika

  1. Kimyasal Dübelin Ucunu Kesin

    Sıvı dübel kullanımı.

    Kimyasal dübellerin ucundaki plastik kapağı saat yönünün tersine doğru çevirerek elinizle açın. Eğer sıkışmışsa bir pense kullanabilirsiniz. Kapağı açtıktan sonra metal bir klemens ile kapatılmış ucu, gerisinden makas veya bıçak ile kesin.

  2. Kimyasal Dübel Tabancasına Yerleştirin

    Kimyasal dübel kullanımı.

    Sıvı dübeli uygun tabancaya yerleştirin. Eğer tek hazneli bir kimyasal dübel ise silikon tabancası ile kullanabilirsiniz. Ancak iki hazneli bir sıvı dübel kullanacaksanız, ikili özel kimyasal dübel sıkma tabancasına ihtiyacınız olacak.

  3. Karıştırıcı Çubuğu Takın

    Epoksi dübel kullanımı.

    Kimyasal dübelin doğru çalışması için karıştırma çubuğunun kullanılması çok önemlidir. Karıştırma çubuğu, sertleştiricinin ve reçinenin eşit miktarda karışarak dışarı çıkarılmasını sağlar. Karıştırma çubuğu olmadan kimyasal dübel kullanılamaz.

  4. Tetiğe Basıp 10 Santimetre Çıkarın

    epoksi kimyasal dubel kullanimi4

    Epoksi kimyasal dübel kullanımında en önemli noktalardan biri de karışım yapılmadan çıkan kısımdır. Kimyasal dübel karıştırma çubukları ilk on santimetreyi karıştırmadan çıkarır. Bu da yapışmanın sağlıklı olmasını engeller. Bu nedenle karıştırma çubuğundan çıkan ilk 10 santimetrelik kısmı, kullanmadan atmalısınız.

  5. Tetiğe Basıp, Kimyasal Dübeli Uygulayın

    epoksi kimyasal dubel nasil kullanilir

    İlk 10 santimetrelik kısmı attıktan sonra, kimyasal dübel tabancasının tetiğine basarak, boşluğa sıvı dübeli sıkın. Boşluğu iyice doldurduktan sonra hemen metal ankraj malzemesini deliğe sokun.

  6. Kurumasını Bekleyin

    Epoksi dübel nasıl uygulanır?

    Metali deliğe soktuktan sonra ağırlık dayanımı için sıvı dübelin iyice kurumasını beklemek gerekiyor. Ağır yükleri kaldırabilmesi için en az 24 saat beklemenizi öneriyoruz.

Kimyasal Dübel Tekrar Kullanılır Mı?

Kapağı açılmış ve daha önce kullanılmış bir kimyasal dübeli kartuşunu tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Önemli olan epoksi dübelin içindeki kimyasalların birbirine karıştırılmamış olmasıdır. İster tek kartuşlu ister çift kartuşlu olsun, bir kez kullanılan kimyasal dübeller tekrar kullanılabilir.

Kimyasal Dübel Ne Zaman Donar?

Kimyasal dübellerin kuruması yarım saat civarındadır. Tam donma 24 saatte olur. Yük kaldırabilir kapasiteye gelmesi için yaklaşık olarak 24 saat geçmesi gerekiyor. Ancak bu süre kimyasal dübelin çeşidine ve üreticisine göre değişkenlik gösterebilir.

Kimyasal Dübel Tuğla Duvarda Kullanılır Mı?

Taş, beton, tuğla gibi yüzeylerde kimyasal dübeli kullanabilirsiniz.

Kimyasal Dübel Islak Zeminde Kullanılır Mı?

Islak zeminler için uygun kimyasal dübelleri tercih etmek gerekiyor.

Kimyasal Dübel Ahşapta Kullanılır Mı?

Kimyasal dübel ahşapta kullanılır. Ahşaba yapışır. Kimsayal dübel bir epoksi çeşidi olduğundan ahşapda iyi sonuçlar alabilirsiniz. “Detaylı bilgi için epoksi yapıştırıcı nedir? ve epoksi macun nedir? yazılarını okuyabilirsiniz. Epoksi yapıştırıcı markalarını öğrenmek için epoksi yapıştırıcı markaları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.”

Benzer Yazılar

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu yapın!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir